6 karakter, akiket Evan Peters szerintünk eljátszhatna a WandaVisionben

2021. január 28. - Marvel Magyarország

Mephisto? Wicca? Higanyszál?

evanpeters-wandavision.jpg

Régóta nyílt titok, hogy a többek között az X-Men-filmekből is ismert Evan Peters csatlakozott a WandaVision stábjához egy egyelőre meg nem nevezett szerepben. Most, hogy lassan az évad feléhez érünk, úgy gondoltuk, megtesszük tétjeinket arra vonatkozóan, kit fog alakítani a színész.

5. Master Pandemonium (Martin Preston)

master-pandemonium.jpg

Master Pandemonium az a démoni varázsló, aki annak idején elrabolta és magába olvasztotta Wanda Maximoff gyermekeit, a gazdája, Mephisto manipulációjának hála ugyanis azt hitte, hogy a két fiú az ő saját lelkének darabkáiból lett létrehozva. Pandemonium eredetileg egyébként színész volt, aki egy autóbaleset során elvesztette az egyik karját. Hogy ismét egész lehessen, a férfi alkut kötött a pokol urával és eladta neki a lelkét. Nem ez a legizgalmasabb eshetőség Peters számára, mindenesetre tekintve, hogy a WandaVision már így is meglepően sok részletet örökített át az alapjául szolgáló képregényekből, nem elképzelhetetlen, hogy Master Pandemonium is tiszteletét teszi a sorozatban.

4. Wicca (Billy Kaplan)

wicca.jpg

Wicca, avagy Billy Kaplan Wanda Maximoff egyik gyermeke, illetve annak reinkarnálódott változata. Kacifántos történetével külön cikkben is foglalkoztunk, melyet a hivatkozásra kattintva olvashattok el. Billy tinédzser korában kezdett el szuperhősködni az Ifjú Bosszúállók nevű csapatban, és jelenleg nagyjából a húszas évei elején járhat a képregények lapjain. Peters ennél jóval idősebb, de ez persze nem szokta zavarni Hollywoodot (elég csak Tom Hollandre gondolnunk, aki 24 évesen még mindig a 16 esztendős Peter Parkert formálja meg). Ha minket kérdeztek, a színész ugyan nem a legideálisabb jelölt erre a szerepre, mindenesetre felfedezhető némi rokonság Evan és Billy gót kisugárzásában, ami miatt nem zárkózunk el teljesen az ötlettől.

3. Hulkfi (Teddy Altman)

hulkling.png

Ha pedig már Wicca, miért ne lehetne Hulkfi? A pletykák szerint ez a karakter is tiszteletét fogja tenni a sorozatban, és külsőleg egész jól passzolna Petershez, leszámítva a nyilvánvaló korkülönbséget. Hulkfi, avagy Teddy Altman egyébként a kree származású Mar-Vell (az eredeti Marvel Kapitány), valamint a skrull hercegnő, Anelle fia, és jelenleg ő az egyesült Kree-Skrull Birodalom uralkodója. Az anyjától örökölt génjeinek hála képes alakot váltani: harc közben általában egy a Hulkéhoz hasonló formát szokott ölteni kiegészülve bizonyos extrákkal (pl. karmok, szárnyak). Nem mellékesen a kezdetek óta ő volt Wicca szerelme, illetve ma már a férje (a pár a tavalyi Empyre című crossover során kelt egybe). Kapcsolatukkal bővebben az alábbi cikkünkben foglalkoztunk.

2. Higanyszál (Peter Maximoff)

higanyszal.jpg

Ez az ötlet annyira őrülten hangzik, hogy talán még be is jöhet. Mint azt jól tudjuk, annak idején, amikor a Disney és a Fox osztozkodni voltak kénytelenek a Marvel-karakterek filmes jogain, született egy érdekes megállapodás a stúdiók között. Ennek eredményeként Higanyszál mind az MCU-ban, mind az X-Men-univerzumban tiszteletét tehette. Míg előbbiben Aaron Taylor-Johnson bizonyíthatott a szerepben, utóbbiban Evan Peters keltette életre a mutáns szélvészt, és sokak számára igazi fénypontja volt az X-Men: Az eljövendő múlt napjainak és az X-Men: Apokalipszisnek (az X-Men: Sötét Főnixet itt most fedje jótékony homály). Az, hogy Peters ezt a figurát öltené ismét magára a WandaVisionben, azért sem teljesen elképzelhetetlen, mert a jövőben a Marvel Moziverzum több produkciója (pl. Pókember 3., Doctor Strange in the Multiverse of Madness) is a párhuzamos valóságok koncepciójával fog kísérletezni. Ezekben számos ismerős arcot láthatunk majd viszont más univerzumokból. Azt eddig is sejtettük, hogy a sorozat előrehaladtával Wanda újra találkozni fog a bátyjával, már csak az a kérdés, annak melyik verziójával.

1. Mephisto

mephisto-marvel-2186665.jpg

Mephisto gyakorlatilag maga a sátán a Marvel-univerzumban, bár nem az egyetlen, aki ezt a szerepet betölti. Mindenesetre méltó a nevéhez, hiszen akármikor bukkan fel, az sosem jelent jót. Ő volt az, akinek a lelkéből kiszakított darabkákból akaratán kívül a Skarlát Boszorkány létrehozta saját gyermekeit, ami persze nem maradhatott megtorlatlanul. A szolgája, Master Pandemonium révén Mephisto megpróbálta visszaszerezni a fiúkat, ám a lelkük túl erősnek bizonyult, így azok kiszabadultak és másik otthont kerestek két újszülött testében. Habár a karakter neve sajnos újabban összefonódott a valaha megírt egyik legrosszabb Pókember-történettel (Még egy nap), a megfelelő kezekben még mindig elég komoly fenyegetést jelenthet. Azok pedig, akik végigkísérték Evan Peters pályafutását az Amerikai Horror Storyban, jól tudják, hogy a színész igazán hátborzongató tud lenni, ha akar. Mephisto eljövetelére egyébként a Loki-sorozat előzetesében is elcsíphettünk egy utalást.

+1 Rémálom

remalom.jpg

Már régóta pletykálják, hogy a Doctor Strange folytatásában Rémálmot szánják a címszereplő ellenfelének, akivel a doki a képregényekben először csapott össze karrierje során. A beszédes nevű karaktert 1963-ban vezették be az Álomdimenzió uraként, aki képes a birodalmába vinni és kedve szerint kínozni alvó emberek asztrális alakját, de egy kis csavarral akár mindazért is felelős lehetne, amit Wanda Maximoff és Vízió átél a sorozat kertvárosi fantázia-világában. Azt is lehetett már tudni korábbról, hogy a WandaVision közvetlen módon kapcsolódik majd a Doctor Strange és a Pókember-filmek legújabb folytatásához, ez a kapocs pedig létrejöhetne Rémálom képében, és a már említett Amerikai Horror Storyból kiindulva Evan Peters is tökéletesen megállhatná a helyét a szerepben.

Szerintünk tehát ezek a legesélyesebb szerepek, amelyeket Evan Peters magára ölthet a WandaVisionben. Ti kinek örülnétek közülük a legjobban? Ha esetleg más tippetek is van, ne habozzatok azt megosztani velünk kommentben!

Összeállította: Kovács Gergő, Szatyina Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1216407134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása