Egy helyen valamennyi rejtett utalás és meglepetés a Sólyom és a Tél Katonája 2. részéből

2021. április 01. - Marvel Magyarország

Megbocsáthatatlan bűnök.

fatws-episode-2-easter-egg-main.jpeg

Ugyan a húsvét még nem érkezett el, de mi szokásunkhoz híven ismét megtartottuk a heti tojásvadászatot A Sólyom és a Tél Katonája legutóbbi epizódját tüzetesebben átvizsgálva. Lássuk hát, mi fán terem az a Power Broker és hogy miként járult hozzá az epizód az Ifjú Bosszúállók előkészítéséhez!

Propaganda, propaganda mindenhol

A korszak az évszámmal talán új, viszont minden más a régi. Ha még emlékeztek az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban látottakra, biztosan ismerősen csenghetett a friss epizód nyitójelenete, ahol John Walker pontosan azt élhette át, amit korábban Steve Rogers is első kézből megtapasztalt. Vagyis, hogy az USA kormánya még ennyi évtized múltán is elsősorban kirakatbábúként, másrészt rendkívül hatásos propaganda eszközként tekint Amerika Kapitány karakterére, semmint valóban egy önálló identitással rendelkező, kompetens szuperkatonára.

fatws-episode-2-still4.jpg

Jobbkezem: Battlestar

Mindenkinek szüksége van egy megbízható társra. Steve számára ilyen volt Bucky Barnes, aztán később Sam Wilson, így semmi meglepő nincs benne, hogy Walker is kapott maga mellé egy lelkes segítőt Lemar Hoskins, vagyis Battlestar képében. Hoskinsnak a képregényekben szintén van némi múltja az őrült tudósként is felfogható Power Brokerrel, így mindössze epizódok kérdése, hogy a Marvel Moziverzumban vajon milyen nagyobb jelentőséget szánnak az egyelőre a háttérben megbúvó karakter számára.

A fehér farkas legendája

Sam és Bucky kapcsolata finoman szólva is komplikált. Az egykori Tél Katonájának sosem okozott gondot a lopakodás, hiszen nem egy áldozatát tette el úgy láb alól, hogy csak városi legendák maradtak a nyomában. Sam persze pontatlanul fogalmazott, amikor Fehér Párducként utalt Buckyra a Wakandában eltöltött ideje miatt, mivel Shuri és T’Challa is a Fehér Farkasként hivatkozott a kissé labilis százévesre. Habár érdemes lehet megemlíteni, hogy a képregényekben a Fehér Farkasnak semmi köze nem volt Buckyhoz, mivel a karakter egy Hunter névre hallgató wakandai volt, egyúttal pedig T'Challa mostohatestvére. 

fatws-episode-2-still6.jpg

"A nevem Sólyom…"

Átvenni valaki helyét önmagában egy hatalmas feladat, na de a nyomdokaiba érni még annál is nehezebb. Walker Samhez intézett elszólása, miszerint Sam lehetne az ő szárnysegédje, eléggé kiverte a biztosítékot kedvenc Sólymunknál, aminek akár hiszitek, akár nem, ismét van némi képregényes eredete. Az egyik Amerika Kapitány történetben ugyanis Sam eléggé felkapja a vizet amiatt, miszerint a világ szimplán csak a Kapitány segédjének tekinti őt. Az esetet tovább bonyolította, hogy egy, a Bosszúállókból kivált csoport meginvitálta a tagjai közé, annak reményében, miképp talán Steve Rogers is tiszteletét teszi valamikor a soraikban.

Eltitkolt szörnyűségek

Ahogyan a múlt heti húsvéti tojás-vadászatunkon már említettem, a Carl Lumbly által alakított Isaiah Bradley annak rendje és módja szerint végül csak keresztezte Sam és Bucky útját. Az idős szuperkatona megosztotta tragikus történetét a hívatlan vendégekkel, ami legalább olyan, ha nem szörnyűbb, mint amit Buckynak kellett elszenvednie szintén hosszú évtizedeken keresztül. A dolog legérdekesebb része azonban itt is abban a titokzatos összeesküvésben rejlik, mi módon az amerikai kormány Steve Rogers sikere után is folytatta a szuperkatona szérum tökéletesítését, ami most éppen a már említett Power Broker tulajdonában lehet, aki nem feltétlen hisz a békés megoldásokban.

fatws-episode-2-still5.jpg

Üdvözlet az ifjú Bosszúállók közt…

Bradley drámája mellett az alkotók egy másik rendkívül fontos szereplőt is becsempésztek az orrunk alá, mégpedig a későbbiekben az Ifjú Bosszúállók csapatát erősítő Elijah Richardson képében. Az MCU tehát a csapat egyik újabb alapítótagját mutatta be nekünk Isaiah unokájaként, így mi már tényleg tűkön ülve várjuk a pillanatot, mikor láthatjuk végre a fiatal szuperhőscsapatot a nagy elődök nyomdokaiba lépni.    

„Úgysem fogod érteni, hiszen nem a Star Wars-ból van…”

A Daniel Brühl által megszemélyesített Zémó sejtelmes visszatérése egy jópofa, mondhatni már-már kötelező érvényű utalást tolt az orrunk alá, abból a bizonyos messzi-messzi galaxisból. Zémó tömlöcének 2187-es kódszámát közelebbről is szemügyre véve biztosan sokatoknak feltűnt, hogy az 1977-es Star Wars: Egy új reményben pontosan ugyanezzel a számmal ellátott cellában tartották fogva a mindannyiunk kedvenc Carrie Fisherje által játszott Leia hercegnőt. Ha pedig hozzánk hasonlóan ti is Zémó rajongók lennétek, akkor van egy olyan megérzésünk, hogy már nem sokáig lesz a szóban forgó luxus lakosztály rabja.

fatws-episode-2-zemo-cella.png

Összeállította: Gaál Alexander

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5916485770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása