Megérkeztek az első benyomások A Sólyom és a Tél Katonájáról

2021. március 13. - Marvel Magyarország

Van élet a WandaVision után is.

fatws-still1.jpg

A múlt héten véget ért a WandaVision, a Marvel Moziverzum eddigi legkülönlegesebb produkciója. A Disney+ által biztosított formátum lehetővé tette a stúdiónak, hogy olyan történeteket meséljen el olyan módokon, ahogyan az a mozivásznon elképzelhetetlen lett volna, ráadásul a WandaVision azt is bizonyította, hogy egy hatásos történethez faltól falig tartó akciójelenetekre sincs szükség. Bár a finálé némileg csalódáskeltő lehetett, az összképet látva hatalmas reményekkel tekintünk a jövő, azaz a soron következő széria, A Sólyom és a Tél Katonája felé.

Ugyan Sam Wilson és Bucky Barnes sztorija a kedvcsinálók alapján jóval konvencionálisabb és akcióktól hemzsegő élményt ígér, az első reakciók alapján itt is bőven számíthatunk izgalmakra. A sajtó képviselői ugyanis már megtekinthették az egy hét múlva debütáló első epizódot, és az embargó lejártával rövid, természetesen spoilermentes benyomásaikat is megoszthatták a nagyérdeművel. Lássunk néhányat ezekből!

"A Sólyom és a Tél Katonája első epizódja határozottan olyan érzést kelt, mintha egy Marvel-filmet néznél, sokkal inkább, mint a WandaVision (és ez nem kritika utóbbira nézve). A nyitójelenet kapásból az MCU akciójeleneteit idézi egy tévésorozat helyett, ami pedig a történetet illeti, komoly kihatással lehet az univerzumra."

"A kezdés jóval komorabb és drámaibb, mint amire számítottam (ami jó dolog), ugyanakkor helyet kapott a legkirályabb Sólyom akciójelenet is, amit eddig láthattunk. Ami a legjobban megfogott és ugyanez igaz a WandaVisionre is, hogy megismerheted a karaktereket olyan szinten, ami után sokkal közelebb érzed magadhoz őket. Sólyom és Bucky is keresztülmegy pár nehézségen, az egyszer biztos."

"Az első epizódból még nem vonnék le messzemenő következtetéseket, de mivel nagy rajongója vagyok Sólyomnak, örülök, hogy egyáltalán elkészült. Ráadásul van benne egy olyan karakter, akinek a feltűnése ilyen reakciót fog kiváltani sokakból: »Óóó, szóval ez a sorozat erről szól!«"

"A Sólyom és a Tél Katonája újabb nagy előrelépés az MCU számára. Az akció igazán lenyűgöző, semmit nem veszít az erejéből attól, hogy tévére készült. Hangulatában az Amerika Kapitány: A tél katonája által kitaposott ösvényt követi, és alig várod utána, hogy még többet láthass. Anthony Mackie és Sebastian Stan ragyognak a szerepeikben, és tisztelettel nyúlnak Amerika Kapitány örökségéhez."

"Korrekt felvezetés egy reményeim szerint nagyon érdekes sorozathoz. A pittyentést követő MCU teljes valójában megjelenik a sorozatban, senkivel sincs rendben semmi. Eddig a széria csupa akció és intrika, ám trauma és megbánás is bőven helyet kap benne. Szerintem a további epizódok még annál is mélyebbre fognak ásni, mint gondoltuk volna."

"Mindenki nagy, zsigeri akciójelenetekre számít A Sólyom és a Tél Katonájától, amit a széria példásan teljesít, ám közben néhány hátborzongatóan jó karakterpillanatot is szolgáltat. Hihetetlenül jól megírt, látványvilágát tekintve egyszerre kreatív és gyönyörű. Mackie és Stan pedig remekül játsszák az új dimenziókkal gazdagított karaktereiket, akik a pittyenés után keresik a helyüket a világban, Amerika Kapitány örökségén túl."

"A Sólyom és a Tél Katonája nagyon szórakoztató, ám közel sem fogott meg annyira, mint a WandaVision, mivel ez sokkal inkább érződik hagyományos Marvel-történetnek (ezzel persze semmi baj nincs). A csendesebb pillanatok tetszettek leginkább, amelyekben a karakterek ki tudnak bontakozni. Az első rész egyébként 47 perces [stáblista nélkül]."

"A Sólyom és a Tél Katonája első részének van pár ütős, az Amerika Kapitány: A tél katonáját megidéző akciójelenete. Nem pont ilyen tempóra számítottam, viszont az, hogy időt szán Sam családjára és Bucky mentális állapotára, jelentős előrelépés. Megható módokon kapcsolódik a nagy MCU-sztorihoz, ezek egyből a kedvenceimmé váltak az első epizódból. Terítékre kerül pár kérdés a Bosszúállókkal és a Végjátékkal kapcsolatban, hogy miként tekint a világ a korábbi történésekre... nagyon szépen kezdi el a sorozat tovább bővíteni a Marvel Moziverzumot ezekkel a részletekkel."

A sorozat március 19-én startol a Disney+-on.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8816459570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása