5 színész, akinek a jeleneteit kivágták egy Marvel-filmből

2020. augusztus 07. - Marvel Magyarország

Katherine Langford mellett mások is estek a vágóolló áldozatául.

5-szinesz-akit-kivagtak-egy-marvel-filmbol-main.jpg

Egy Marvel-produkcióban szerepet vállalni sosem rossz referencia, persze csak akkor, ha a felvett képsorok valóban ott végzik a nagyvásznon. Olykor-olykor előfordul ugyanis, hogy komplett karakterek kerülnek a vágószoba padlójára, ezzel pedig színészek többnapos munkája veszik kárba. Legutóbb a 13 okom volt és a Cursed: Átkozott sztárjával, Katherine Langforddal történt hasonló, aki Tony Stark felnőtt lányát, Morgan Starkot játszotta volna a Bosszúállók: Végjátékban, ám az utolsó pillanatban törölték a jelenetét. Nem ő volt azonban az egyetlen, aki ilyen módon járt pórul egy Marvel-film forgatása során.

5. Fan Bingbing (Vasember 3)

Egy ideje jellemző trend Hollywoodban, hogy a nagy stúdiók különböző módszerekkel próbálnak a világ egyik legnagyobb piacát biztosító Kína kedvére tenni. Ez a legtöbb esetben kínai sztárszínészek, helyszínek és márkák szerepeltetését jelenti, de a Vasember 3 esetében a Disney ennél is tovább ment: egy kizárólag az ázsiai országban bemutatott verzióját is elkészítették a filmnek, melyben külön történetszálat kapott Tony Stark helyreállító műtétje. A hazájában szupersztárként ünnepelt Fan Bingbing a beavatkozást végző Dr. Wu (Xueqi Wang) asszisztenseként tűnt fel ezekben a világ más tájain be sem mutatott jelenetekben. Egy évvel később a színésznő ismét egy marveles produkcióban bizonyíthatott, ugyanis ő alakította Blinket az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban, amit már mindenki láthatott.

bingbing_fan.jpg

4. Ben Affleck (Elektra)

A 2005-ös Elektra a Marvel Moziverzum születését megelőző szárnypróbálgatások egyik kudarcos vállalkozása volt. A film a két évvel korábban bemutatott Daredevil – A fenegyerek spinoffjaként a címszereplő tragikus sorsú szerelmének sztoriját vitte tovább, akit bár ezúttal is Jennifer Garner alakított, összességében nem sok minden kötötte össze a két produkciót. Pedig az eredeti tervek szerint maga Matt Murdock is megjelent volna a vásznon, igaz csak egy álomjelenet erejéig. Ezt sikerült is felvenni Ben Affleckkel, ám a stúdió úgy döntött, a végleges verzióból kivágják a képsort. Állítólag azért, mert miután Affleck és Garner kapcsolata nyilvánossá vált, a Foxnál egy a Gengszterrománchoz hasonló bulvárkatasztrófától tartottak, mely filmben a Fenegyereket alakító színész a korábbi párjával, Jennifer Lopezzel játszott együtt.

header1-2.jpg

3. Tom Hiddleston (Bosszúállók: Ultron kora)

A 2015-ös Bosszúállók: Ultron kora volt az első film a Marvel Moziverzumon belül, amelyben Thor Loki nélkül tűnt fel. Eredetileg viszont nem ez volt a terv. Joss Whedon rendező ugyanis azt szerette volna, hogy a karakter megjelenjen abban a látomásban, amelyet Skarlát Boszorkány varázslata idéz elő Thor elméjében. Ezt a jelenetet le is forgatták Tom Hiddlestonnal, ám a tesztvetítések során a nézők túldimenzionálták a színész jelenlétét. Sokan egyenesen arra a következtetésre jutottak, hogy Loki lehet az, aki Ultron cselekedetei mögött is mozgatja a szálakat, majd csalódottan konstatálták, hogy csak egy szimpla cameo volt az egész. Kevin Feige emiatt végül úgy döntött, jobb, ha megválnak a jelenettől. 

thor-loki-main.jpg

2. Anna Paquin (X-Men: Az eljövendő múlt napjai)

Az eljövendő múlt napjai az X-Men franchise legambiciózusabb vállalkozása volt, mely az eredeti trilógia és Az elsők szereplőgárdájának színe-javát terelte egy karámba. Noha Bryan Singer rendező és a forgatókönyvírók példásan fogták össze ezt a rengeteg karaktert, egyvalaki mégis a túlzsúfoltság áldozatául esett. Ő nem más, mint az Anna Paquin által alakított Vadóc, akinek eredetileg jóval komolyabb szerepet szántak: ő vette volna át Kitty Pryde helyét, miután a lány súlyos sérülést szenved. A túl hosszúra nyúló játékidő miatt ez a szál – beleértve egy akciójelenetet is, amelyben a többi mutáns kimenti Vadócot az ellenség karmai közül – teljesen kikerült a végleges vágásból, és a színésznőt épp csak egy röpke pillanatig lehetett elcsípni a Xavier-iskola folyosóján. Az eset azért is volt kínos, mert a karakter nemcsak az első kedvcsinálóban mutatta már meg magát, de külön magazincímlapot is kapott az Empire-ben. A Fox később szerencsére kiadott egy alternatív, kifejezetten "The Rogue Cut" névre keresztelt verziót a filmből, amibe visszakerültek Paquin jelenetei. 

x-men-days-of-future-past-rogue-wolverine-professor-x.jpg

1. Shailene Woodley (A csodálatos Pókember 2.)

A Sony láthatóan annyi új, a franchise jövőjében remélhetőleg központi szerepet betöltő karaktert akart felvezetni A csodálatos Pókember folytatásában, amennyit csak lehetett. Harry és Norman Osborn, Elektro, Rinó, Fekete Macska, Alistair Smythe és Dr. Ashley Kafka mellé eredetileg még Pókember ikonikus szerelmét, Mary Jane Watsont is beszorították volna. Marc Webb, a film rendezője Shailene Woodley (A beavatott-sorozat, Csillagainkban a hiba) személyében találta meg az ideális MJ-t, aki nagy lelkesedéssel vágott bele a munkába, ám a jelenetei végül mind kikerültek a filmből. Habár Webb akkor azzal indokolta döntését, hogy kizárólag Peter Parker és Gwen Stacy kapcsolatára szeretne koncentrálni, a szóbeszéd alapján a Sonynál egyébként sem voltak elégedettek a színésznővel, és a harmadik részre nagy valószínűséggel újracastingolták volna a karaktert. Akárhogy is, MJ jelenetei azóta sem látták meg a napvilágot, és talán már sosem derül ki, milyen lehetett volna Woodley a szerepben. 

mj_on_set-tasm2.jpg

Összeállította: Szatyina Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4116102750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása