Todd McFarlane nyitott lenne egy Spawn és Venom közti crossoverre

2020. április 14. - Marvel Magyarország

A képregénypiac koronavírus-járvány utáni talpra állását segítené az eseménnyel.

spawn-venom.png

Ahogy arra sajnos számítani lehetett, a képregény üzletágat sem kímélte a koronavírus járvány által okozott gazdasági válság. Az Egyesült Államok szinte monopolhelyzetben lévő képregényterjesztője, a Diamond március végén jelentette be, hogy leállnak a heti megjelenésű füzetek terjesztésével, ami kifejezetten érzékenyen hat az iparág szereplőire. Hogy hosszú távon milyen hatással lesz a járvány a képregénykiadásra és terjesztésre, arról egyelőre csak spekulációk vannak, de a helyzet egyáltalán nem fényes.

Todd McFarlane, az Image kiadó alapítója (aki egyben a méltán népszerű Spawn kiötlője és Venom megalkotásában is nagy szerepe volt) a crossoverekben, nagy volumenű eseményekben látja a megoldást. Ám ezeknek mindenképp hatalmas dobásoknak kell lenniük, ha életben akarják tartani az ipart. A ComicBook.com kérdéseire adott válaszaiban McFarlane szerint a képregény szakma a nagy erejű, akár rivális kiadókon is átívelő crossover eseményekben bízhat leginkább.

„Engem pillanatnyilag sokkal jobban aggaszt, hogy milyen hosszú távú hatással lesz ez az egész az iparágra. De így, hogy jelenleg nem tudjuk, mi fog történni, nehéz megmondani, milyen lesz visszatérni a normalitás túloldalára, és hogy ez mit jelent majd a teljes képregényszakmának. Jóformán magam is csak találgatok, de talán a nagyobb eseményeket feldolgozó könyvekre és hasonlókra lesz szükség. Nem csak egyre, vagy kettőre, de folyamatos nagy számban kéne érkezniük.” – kezdte az interjút McFarlane.

„Valami olyasmi őrültségnek is akár, mint egy Spawn – Póki (Venom) crossover, ki tudja… Bár mostanában nem volt rá nyomós indokom, de ha a helyzet úgy kívánja, és így segíthetek a szakma talpra állításában, akkor újra belevetem magam a kétkezi munka világába is.

McFarlane egyébként jelenleg a Spawn R-es besorolású filmadaptációján, és a karakter 25 éves évfordulójára kiadott új figurák megjelenésén dolgozik. Bár a kilencvenes években főleg mint rajzoló dolgozott a Marvelnek, karrierje már jó ideje másfelé sodorta. De mint látható, ha a helyzet úgy kívánja, szívesen térne vissza a gyökereihez és az aktív alkotói tevékenységhez is.

A helyzet sajnos itthon sem rózsás, így ha módotokban áll, próbáljátok meg támogatni kedvenc kiadóitokat és rendeljetek tőlük, hogy nagyobb eséllyel virágozzon tovább a hazai képregénykiadás!

(forrás: ComicBook.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7315603262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása