Top 15 kedvenc szerelmespárunk a Marvel világában

2020. február 14. - Marvel Magyarország

Valentin-nap alkalmából fogadjátok eddigi legromantikusabb toplistánkat!

valentin-toplista-boritokep.png

Noha a Marvel Moziverzumon belül idáig egy szerelmi szál sem kapott igazán nagy hangsúlyt a filmvásznon, ha minden igaz, az ősszel érkező Örökkévalókban végre láthatunk egy epikus love storyt Ikaris és Sersi között, a Thor: Love and Thunder esetében pedig már a cím is sok romantikát ígér. Addig is, Valentin-nap alkalmából úgy döntöttünk, listázzuk kedvenc Marvel-szerelmespárjainkat a képregényekből. Nálatok melyik duó a favorit, és kik azok, akiket a nagyvásznon is szívesen viszontlátnátok együtt?

15. Thor és Jane Foster

thor-jane_001.jpg

Kezdetben egy klasszikus Superman-szerű romantikus sztori volt ez, melyben a nővérként dolgozó Jane Foster a kollégája, Dr. Donald Blake és a szuperhős Thor iránt is gyengéd érzéseket kezdett táplálni, nem tudván, hogy a két férfi ugyanaz a személy. Habár szakítottak, Thor és Jane sosem szűntek meg teljesen szeretni egymást, így amikor kiderült, hogy a nőnél mellrákot diagnosztizáltak, Odin fia minden tőle telhetőt megtett azért, hogy megmentse az életét. Jane egyedülálló módon a Mjölnirt és vele Thor erejét is átvette egy időre, amikor a férfi méltatlannak bizonyult rájuk.

14. Higanyszál és Kristály

quicksilver-crystal.jpg

Bizony a szuperhősök is hoznak elhamarkodott döntéseket. A mutáns (akkor még annak hitt) Higanyszál és a nemember Kristály egybekelése is ezek közé tartozott, hiszen bár szerették egymást, egyikük sem volt elég elkötelezett, így a házasságuk hamar zátonyra futott. A helyzetüket azonban rendesen megnehezítette a közös gyerek, Luna kérdése, akinek úgy hitték, az ereiben mutáns és nemember vér is csörgedezik. Na és persze az sem segítette elő a békés válást, hogy Pietro a lányát felhasználva meglopta a Nemembereket, és háborút robbantott ki köztük és az Egyesült Államok között.

13. Fekete Villám és Medúza

black-bolt-medusa.png

Ugye milyen jó érzés, mikor meló után a párotokkal jól kipanaszkodjátok magatokat egymásnak, milyen rossz napotok is volt? Attilan királya és királynéja sajnos ezt nem tehetik meg, tekintve, hogy képességeiből fakadóan Fekete Villám egyetlen szavával eltörölné szerelmét a Föld színéről. Nehézségeik ellenére mégis megtanulták, hogyan éljenek együtt, és noha 2013-ban a királyi pár egy időre eltávolodott egymástól, Fekete Villám és Medúza még így is a Marvel egyik leghosszabb és legtartósabb házasságát tudhatják magukénak.

12. Hangya és Darázs

88a4177ffa0dff2076382e38b0cfbabd5552.jpg

Hank Pym és Janet Van Dyne hosszú időn keresztül látszólag tökéletes párt alkottak, de idővel ugyanazok a problémák ütötték fel fejüket ebben a házasságban, amelyek sajnos idekint is sokak életét megkeserítik. Az egyre labilisabban viselkedő Hank féltékennyé vált a felesége sikereire, és ez egy sor felelőtlen és veszélyes döntéshez vezetett el nála, továbbá egy adott ponton meg is ütötte Janetet. Noha a Hangya és a Darázs kapcsolata távolról sem tündérmese, a csúf valóság miatt, amit ez a páros a szuperhősök színpompás világába hozott, mindenképp helyet érdemelnek a listán. 

11. Wicca és Hulkfi

hulkling_wiccan2.png

A két fiatal szuperhős egyikéről sem mondható el, hogy egyszerű életet élt volna, mielőtt az Ifjú Bosszú Angyalainak soraiban találkoztak egymással. Billy Kaplan, azaz Wicca, Skarlát Boszorkány egyik gyermekének újjászületett verziója amellett, hogy az iskolai zaklatások állandó célpontja volt, olyan természetfeletti erőket birtokol, melyeket eleinte egyáltalán nem tudott kontrollálni, míg Teddy Altman, azaz Hulkfi két egymást halálosan gyűlölő és örökös háborút vívó faj, a kree-k és a skrullok szülötte. Tekintve, hogy mindketten kirekesztettként nőttek fel, nem csoda, hogy olyan jól megérti egymást ez a duó, akik kétségkívül a Marvel legnépszerűbb azonos nemű párját alkotják. 

10. Tél Katonája és Fekete Özvegy

9b27ffb7a771926f3a370a7c68783a05222.jpg

Fekete Özvegy szívét az évek során több legendás szuperhős is elrabolta, köztük Fenegyerek, Herkules és Sólyomszem, de talán egyikükkel sem működött olyan jól a kémia, mint Bucky Barnesszal. Ez nem annyira meglepő, tekintve, hogy elég sok közös van bennük, hisz mindketten a Szovjetunió bábjaiként követtek el szörnyűségeket. Bucky egyébként Natasha kiképzője volt a Vörös Szobában, ahol hamar egymásba szerettek, melynek hatására Barnes valódi emlékei elkezdték felülírni a nála alkalmazott agymosást. A program vezetői gyorsan véget vetettek a titkos románcnak, de a vonzalom nem múlt el, és évekkel később a páros végre szabadon szerethette egymást.   

9. Kolosszus és Árnymacska

kitty-and-colossus-kitty-pryde-27012497-1280-96077777.jpg

Kitty Pryde-nak az évek során komoly Peter-fétise alakult ki, hiszen négy Peter nevű pasija is volt: Peter Quill, az újvilági Peter Parker, Peter Wisdom és Peter Nyikolajevics Raszputyin, azaz Kolosszus. Utóbbi volt számára az igazi nagy szerelem, bár elég sok akadályt le kellett küzdeniük ahhoz, hogy végre együtt lehessenek. Kitty csak 13 éves volt, amikor felfigyelt az akkor 19 éves csapattársára, így értelemszerűen várnia kellett a dolognak, Peter később azonban feláldozta magát azért, hogy megfékezze a mutánsokat gyilkoló Hagyaték-vírust. Évekre rá egy földönkívüli faj visszahozta őt az életbe, így a szerelmesek végre normális és legális körülmények között lehettek egymáséi.

8. Vízió és Skarlát Boszorkány

scarlet-witch-vision_marvel_feature666.jpg

Skarlát Boszorkány több hús-vér szuperhős közül is válogathatott volna, ő végül mégis az android Vízió személyében találta meg a lelki társát, és bár a párosra sokan néztek furcsa szemmel, köztük Wanda bátyja, Higanyszál is, ez nem állította meg őket abban, hogy az oltár előtt is kimondják a boldogító igent. Az egyetlen dolog, ami még hiányzott az életükből, az a közös gyermek volt, ezért hát Skarlát Boszorkány a varázserejét felhasználva megteremtett maguknak egy ikerpárt. A fiúkat később elveszítették, ami aztán egy olyan idegösszeomláshoz vezetett Wandánál, mely nemcsak rá, de a valóság egészére is hatással volt, és aminek többek között Vízió is az áldozatául esett.

7. Luke Cage és Jessica Jones

luke-jessica.jpg

A nagy szerelem egyeseknél fehér lovon érkezik, másoknál meg egy egyéjszakás kaland formájában. Valószínűleg sem Jessica, sem Luke Cage nem gondolta volna, hogy egy nap oltár elé fognak állni, de amikor egy nem várt terhesség is belépett a képbe, a páros úgy döntött, mégis megpróbálkoznak a közös élettel, noha Jones akkoriban épp Scott Langgel randizgatott. Később bebizonyosodott, hogy ez volt életük legjobb döntése. Jessica és Luke a Marvel legéletszerűbb szerelmespárját alkotják, akik bár emberfeletti képességek birtokában vannak, mégis két lábbal a földön járnak, realisztikus képet adva arról, hogyan is működne egy szuperhős-párkapcsolat a valóságban.

6. Fenegyerek és Elektra

1f940ff58e1a0e874d5c9d97c38d211377777.jpg

Fenegyerek sosem volt szerencsés a szerelemben, tekintve hogy több kapcsolata (pl. Karen Page, Milla Donovan) is tragédiával végződött. Az sem vitás, hogy Matt Murdock vonzza magához a veszélyes nőket, hiszen Fekete Özveggyel és Tífusz Maryvel is akadt már dolga. Nos, a görög bérgyilkosnő, Elektra Natchios határozottan az egyik leghalálosabb hölgy a Marvel világában, és sorscsapásból is bőven jutott ennek a párosnak. A kapcsolat igazi tragédiája végső soron az volt, hogy már az elejétől fogva tudni lehetett, hogy az nem fog jó véget érni, pedig egyikük sem tudott annyira kiteljesedni senki más mellett, mint egymás oldalán. Sem korábban, sem az azóta eltelt hosszú években.

5. Mr. Fantastic és Láthatatlan

hkzr82yjztw112.jpg

Kisebb mosolyszünetek ide vagy oda, Reed Richards és Sue Storm biztosan tudják, mi a hosszú kapcsolat titka. Már a legelső, 1961-es felbukkanásukkor egy párt alkottak, néhány évvel később pedig egybe is keltek, és a hosszabb-rövidebb összezördülések ellenére a mai napig stabilnak mondható a házasságuk. Mr. és Mrs. Richards nem csupán a magánéletben, de szakmailag is rendkívül hatékony csapatot alkotnak, hiszen együtt tették sikeressé a Fantasztikus Négyest, később pedig közösen hozták létre a Jövő Alapítványt. Mindemellett arra is jutott idejük, hogy ideális családi légkört teremtsenek két gyermekük, Franklin és Valeria számára.

4. Fekete Párduc és Vihar

storm-and-black-panther-marriage.jpg

Ha valakikre, akkor erre a párosra igazán illik a "power couple" kifejezés. Wakanda királyát és az időjárás istennőjét az ég is egymásnak teremtette, és bár T’Challa és Ororo Munroe már gyerekként is gyengéd érzéseket tápláltak egymás iránt, sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az X-Men egykori vezetője Wakanda királynéjaként foglalja el az őt megillető helyet. Noha a kapcsolatuk válással végződött, amíg együtt voltak, olyan erőt képviseltek, amivel Fátum Doktor, a Nememberek, sőt, még maga a Halál is hiába próbált packázni. Semmi kifogásunk Nakia ellen, de ha a mutánsok végre bemutatkoznak a Marvel Moziverzumban, mi tudjuk, kit akarunk Fekete Párduc oldalán látni!

3. Gambit és Vadóc

gambit-and-rogue.jpg

Megvan még az a pár a gimiből, akik között csak úgy szikrázott a levegő, folyton egymásba voltak feledkezve, és akárhol jelentek meg, valahogy mindig ők tűntek a legmenőbbeknek a teremben? Na, Gambit és Vadóc pontosan ilyenek voltak az X-Men lapjain. Nem sok férfi tudta áttörni a mutánscsapat egyik legkeményebb női tagjának páncélját, aki a rosszabb napjain is félkézzel emelget tankokat, de a titokzatos louisianai sármőr, Gambit végül képes volt eljutni a lány szívéhez. Szerelmük romantikus tragédiája, hogy a letagadhatatlan vonzalom ellenére ők ketten sosem lehetnek igazán együtt, tekintve hogy Vadóc puszta érintése is végzetes lehet.

2. Küklopsz és Jean Grey

39d7e0b1f9a7db95cefdf751fa5a4cc12.jpg

A gyönyörű Jean Grey sokáig az X-Men egyedüli női tagja volt, így nem meglepő módon mindenki az ő kegyeiért versengett. A vörös hajú telepatát mégsem tudta senki lenyűgözni a visszahúzódó Scott Summersen kívül, aki attól a perctől fogva fülig szerelmes volt Greybe, amint a lány belépett az X-kastély ajtaján. Kettejük kapcsolata mesébe illő volt, egészen addig, amíg Jeant meg nem szállta a kozmikus Főnix-erő. Scottnak többször is át kellett élnie a szeretett nő elvesztését, és bár az évek során másokkal is összehozta a sors (köztük Jean klónjával, Madelyne Pryorral, illetve Emma Frosttal), a nagy szerelem számára mindig is Jean maradt, aki nélkül az élete igen sötét kanyarokat vett.

1. Pókember és Mary Jane Watson

mary-jane-watson22.jpg

Peter és MJ kapcsolatát az teszi igazán egyedivé, hogy annak ellenére, milyen gazdag múlt áll mögöttük, ők sosem tartoztak abba az "eleve elrendelt" kategóriába, amibe például a Superman-Lois Lane páros. Épp ellenkezőleg, Pókember nagy szerelme, akit a sors kétségkívül neki szánt, Gwen Stacy volt, ő viszont tragikus körülmények között meghalt. Petert és Mary Jane-t végső soron a gyász hozta közel egymáshoz, ebből kifolyólag a kapcsolatuk jóval komplexebb, mint a többi szuperhősrománc, és sokakkal ellentétben róluk valóban elmondható, hogy ma nem lennének ugyanazok az emberek, ha annak idején nem jönnek össze. Nem meglepő, hogy a házasságukat eltörlő Még egy nap című történet a Marvel egyik legnagyobb közutálatnak örvendő sztorijaként van számon tartva. 

Összeállította: Szatyina Dávid 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4315393134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.02.14. 22:02:51

"Szerelmük romantikus tragédiája, hogy a letagadhatatlan vonzalom ellenére ők ketten sosem lehetnek igazán együtt, tekintve hogy Vadóc puszta érintése is végzetes lehet."

Ettől függetlenül összeházasodtak és jelenleg épp gyereket is tervezgetnek (bár mindkettejük szerint odébb van az még).

Mad Marx 2020.02.15. 20:42:29

kimaradt starsky és hutch
süti beállítások módosítása