Majdnem összecsapott az X-Men és a Fantasztikus Négyes a Fox elvetett filmjében

2019. június 09. - Marvel Magyarország

Tagadhatatlanul ambiciózus elképzelés volt.

3478083-5029924640-ultim.jpg

Közel egy évtizede, mikor még az emberek kevésbé voltak belefáradva a mutánsokba és a Josh Trank-féle Fantasztikus Négyes sem csorbította meg a kvartett népszerűségét, a karakterek megfilmesítési jogait birtokló Fox egy olyan közös mozifilmben gondolkodott, amely egymásnak eresztette volna a két csapatot. A stúdió a Thor és az X-Men: Az elsők forgatókönyvét jegyző Zack Stenz és Ashley Miller párosát bízta meg az írással, és habár idáig semmit sem tudtunk a végül elvetett projektről, ez most megváltozott.

A The Hollywood Reporter információi szerint a forgatókönyv rengeteget merített az eredeti Polgárháború képregényből, kifejezetten az előzmények tekintetében: amikor egy küldetés során a Fantasztikus Négyes megpróbálta lekapcsolni a Molekulaembert, a Fáklya véletlenül hatalmas károkat okozott volna Manhattanben. Ez a baleset vezetett a szuperhős-társadalmat kettéosztó regisztrációs törvény bevezetéséhez, hasonlóan Mark Millar és Steve McNiven méltán híres grafikus novellájához. A tervezett csapatfelállásokra nem derült fény, de arra igen, hogy a film nem fogta volna vissza magát – például egy harcban Mr. Fantasztikus levágta volna Wolverine karjait. 

A fináléban persze megbékélt volna egymással a két oldal, hogy aztán a stáblista utáni bónusz jelenetben felvezessék a soron következő nagy eseményt, amely a Fox összes hősét egy tető alá kívánta hozni: a Titkos Inváziót (a Marvel Kapitányban bemutatott skrullok jogain ugyebár közösen osztozott a két stúdió). Stenz elmondása alapján a rendezői székbe a Bourne-széria három filmjét is levezényelt Paul Greengrasst szemelték ki, azonban Az elsők sikerét követően inkább a mutánsok történetét vitték tovább, és sosem valósult meg a tervezett X-Men/Fantasztikus Négyes-film.

Mint tudjuk, az ominózus karakterek jogai a Fox felvásárlása révén mostanra a Marvel Studios fennhatósága alatt állnak, és jóllehet az X-Men az elkövetkező néhány évben biztosan jegelve lesz, a Fantasztikus Négyes mielőbbi bemutatkozására nagyobb esélyt látni a Marvel Moziverzumban – és valljuk be, rá is férne a csapatra egy vérfrissítés a korábbi, többségében csalódást keltő próbálkozások után.

(forrás: THR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1314885748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.06.11. 09:45:01

nem baj, hogy nem lett belőle semmi...
süti beállítások módosítása