A WandaVision fináléja egy fergeteges jelenettel lett szegényebb a szoros határidő miatt

2021. március 14. - Marvel Magyarország

A rendező mesélt a leforgatott, de be nem fejezett jelenetről.

agatha-senor-scratchy.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a WandaVision cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

A nemrég véget ért WandaVision záróepizódja sokakban hagyhatott egyfajta hiányérzetet, vagy éppen a csalódottságból fakadó keserű szájízt. A sorozat végéhez közeledve egyre érezhetőbb volt a kapkodás, ahogy valószínűleg a világjárvány és a szoros határidők is rányomták a bélyegüket a produkcióra. Erről árulkodnak azok az infómorzsák is, amelyeket Matt Shakman osztott meg Kevin Smith Fatman Beyond című podcastjében. Shakman elárulta, hogy az utómunkálatok során sok ötlet és jelenet végezte a vágószoba padlóján, ami jót tett ugyan a sorozat feszességének, de a változtatások jócskán boríthatták a kezdeti terveket.

"Változtak a forgatókönyvek. Folyamatosan változtak a dolgok, sok mindent bontanunk kellett – főleg a valós világban játszódó jeleneteket és a finálét. Rengeteget kísérleteztünk, sok mindent kipróbáltunk. Egy ponton egyébként 10 részt terveztünk, de néhányat egymásba kellett olvasztanunk, hogy jobb legyen a ritmus. Meg persze amikor befejeztük a forgatást Atlantában, beütött a világjárvány, hónapokig állt a munka, de még ez alatt is történtek változások. Ötletek jöttek-mentek az utómunka alatt, kisebb változtatásokat is eszközöltünk." – mondta Shakman.

A rendező egy egészen érdekesen hangzó, a fináléból végül a már jobban kibontott cselekményszálak érdekében kivágott jelenetről is megosztott részleteket. Nevezett képsorokban Monica, Darcy, Ralph Bohner, valamint a címszereplő páros gyerekei, Billy és Tommy egy horror-kalandfilm jellegű szekvenciában próbálta volna meg ellopni Agatha Harkness pincéjéből a Darkholdot.

"A gyerekek ugye látták a könyvet, amikor Agatha fogva tartotta őket. Lemennek, már majdnem elérik a könyvet, amikor Agatha nyula ráugrik. Ők meg: ó, ez csak Señor Scratchy, ő a legkirályabb! Aztán meg akarják simogatni, erre a nyúl elkezd sziszegni és valami olyasmi átváltozásjelenet veszi kezdetét, mint az Egy amerikai farkasember Londonban című filmben látható, csak a nyúl egy démonná alakul. Ezután egy Kincsvadászokra (The Goonies) emlékeztető jelenetsor következik, mindenféle mókás dologgal, miközben próbálnak menekülni a nyúl elől. Leforgattuk, de már nem tudtuk befejezni az összes vizuális effektet, meg miegyebet. Nagyon jó kis vicces jelenet lett, mindenki remekelt benne, de végül is mellőztük, mert nagyon nagy kitérő lett volna a már így is rengeteg mozgásban lévő esemény mellett."

Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy valamilyen formában, esetleg extra tartalomként elérhető legyen ez a félkész jelenetsor.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5616459530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.03.17. 08:31:20

ez túl meseszerűnek hangzik nekem első olvasásra.
nem is baj, hogy nem került be.
süti beállítások módosítása