A WandaVision bemutathatja Skarlát Boszorkány legerősebb képességét

2019. május 26. - Marvel Magyarország

Egy pletykának köszönhetően még érdekesebbnek tűnik a széria.

99dfc1475c57cb1824.jpg

A Disney hamarosan induló streamingoldalára előkészületben lévő saját gyártású sorozatok egyike a meglehetősen szokatlan címre keresztelt WandaVision, amely értelemszerűen Skarlát Boszorkány és Vízió karaktereit fogja középpontba helyezni. Mint tudjuk, kettejük beteljesült szerelme nem volt hosszú életű, ráadásul Wandával ellentétben a Bosszúállók: Végjátékban Vízió nem tért vissza az élők közé, így sokakban felmerült a kérdés, hogy mégis miről fog szólni a tervezett széria.

Murphy's Law Podcast információi szerint az erejét filmről filmre egyre jobban elsajátító Skarlát Boszorkány a sorozatban aknázza ki, hogy akár még a valóságot is képes számára kedvező módon formálni. Ezzel a képességgel a képregények hasábjain mindössze három szóval („no more mutants”) eltörölte a teljes mutánspopulációt, de az sem volt ettől messze, amikor az Ultron korában különböző képeket ültetett a Bosszúállók fejébe. Ez valószínűleg megmagyarázza, hogy a WandaVision-ben miként kerül képbe a másik címszereplő, és Elizabeth Olsen egyik korábbi nyilatkozatát is egyszerűbb értelmezni, miszerint a show az 1950-es években játszódhat. 

Ezek alapján a sorozat a The Vision and the Scarlet Witch (1985) és a Vision (2015) című grafikus novellákból merít inspirációt, amelyek szintén tragédiába fulladt családi drámákra épülnek: a Disney+ szériában minden bizonnyal a gyásszal sikertelenül boldoguló Wanda egy olyan alternatív valóságot fog létrehozni, ahol boldogan élhet a saját emlékeiből megalkotott Vízióval. Talán önmagában ez nem hangzik túl érdekfeszítően, azonban a várhatóan hatrészes WandaVision olyan pszichológiai kérdéseket feszegethet az élet és halál témáit körbejárva, amihez foghatóra még sosem volt példa a Marvel Moziverzumban. 

Habár az Elizabeth Olsen és Paul Bettany főszereplésével, Jac Schaeffer (Szerelemóra, Csaló csajok, Fekete Özvegy) vezetőproduceri felügyelete alatt készülő sorozat forgatása elvileg már az év második felében kezdetét veszi, elsőként valószínűleg a Falcon and Winter Soldiert kapjuk majd kézhez.

(forrás: We Got This Covered)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8414862394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása