Eldőlt: a Disney nem fogja visszavenni James Gunnt

2018. augusztus 16. - Marvel Magyarország

Hosszas találgatások után pont került a végére.

2e2ca14460754bc889ec3c875fe2de24_original.jpg

Hetekkel ezelőtt mindenkit megdöbbentettek a semmiből jött hírek, miszerint a Disney minden üzleti kapcsolatot megszakított az évekkel korábbi megbotránkoztató viccei miatt A galaxis őrzői franchise élén már a kezdetektől helyet foglaló James Gunn-nal, aki történetesen a harmadik rész rendezéséért is felelt volna a januárban kezdődő forgatások során. Azóta számos fejlemény történt ezen a téren, a film színészgárdájának nyílt levele mellett Dave Bautista egészen odáig elment, hogy a lehetséges dobbantásáról beszélt, ráadásul egyes pletykák szerint a Marvel Studios kifejezetten ragaszkodott Gunn visszavételéhez.

Mostanra nagyon úgy néz ki, hogy végleg lezártnak tekinthetjük az ügyet, hiszen kedden lezajlott egy találkozó teljesen kulturált keretekben James Gunn és a Disney elnöke, Alan Horn között, ám utóbbi ezt követően sem módosított a közel egy hónapja meghozott döntésén a rendező kirúgatását illetően. A Marvel mozifilmes vezetője, Kevin Feige állítólag egy másik városban tartózkodott a tárgyalás idején, de a korábbiakhoz képest arról számoltak be egyes külföldi portálok, hogy végül ő is beletörődött a jelenlegi helyzetbe és kiállt Horn szava mellett.

Ez egyet jelent azzal, hogy a stúdiónak hamarosan el kell kezdeni keresnie Gunn utódját a direktori székben, hogy a tervezetthez képest minél kevesebb csúszással kerülhessen a filmszínházakba az Őrzők következő felvonása. Habár erről most nem esett szó, de egy régebbi híresztelésben arról olvashattunk, hogy vélhetően megtartják Gunn elkészült forgatókönyvét (bizonyára azt már a Marvel sem szívesen engedné, elvégre mégiscsak ő volt az, aki még a Bosszúállók: Végtelen háborúnál is szorosan összedolgozott a Russo testvérekkel a csapat jeleneteinél), egy ilyen szcenárió pedig azért is lenne előnyös, mert a szkript teljes újraírása igénybe venne néhány plusz hónapot.

Ami Gunn karrierjét illeti, valószínűleg ezzel közel sem ér véget, az elmúlt hetek egyik jelentéséből ugyanis kiderült, hogy időközben több stúdió (köztük a DC produkciókért felelős Warner Bros.-szal) elkezdte fenni a fogát a filmrendezőre. A fenti kérdéskör lezárultával nincs más dolgunk a továbbiakban, mint várni A galaxis őrzői vol. 3 legfrissebb fejleményeire, amely remélhetőleg a lehető legjobb kezekben landol majd.

(forrás: Variety, CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4014184405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása