BREAKING: Rendező nélkül maradt A galaxis őrzői folytatása

2018. július 20. - Marvel Magyarország

Elváltak James Gunn és a Disney útjai. 

wenn_jamesgunn_050817_1800x1200-1800x1200.jpg

A galaxis őrzői nagy sikerű első két részének írója és rendezője a 2020-ra tervezett folytatásnál is hasonló pozíciót töltött volna be, azonban derült égből villámcsapásként robbant az előző percekben a hír, miszerint James Gunn-t kirúgta a Disney. Ez a lépés annak következtében történt, hogy előkerült a közösségi médiában meglehetősen aktív filmkészítő néhány régi tweetje, amelyekben olyan megbotránkoztató témákat illetően poénkodik, mint a pedofília és a nemi erőszak, valamint többször nemtetszését nyilvánította ki Donald Trump amerikai elnök pályafutása kapcsán. 

"A James Twitter csatornáján felfedezni vélt sértő magatartás és nyilatkozatok összeférhetetlenek és ellentétesek stúdiónk értékeivel, így megszüntettük vele üzleti kapcsolatunkat" – mondta a Walt Disney Studios elnöke, Alan Horn a hivatalos nyilatkozatában. Gunn maga is reagált a kialakult helyzetre: "Sok ember, akik a kezdetektől követik a karrieremet, tisztában lehetnek vele, hogy eleinte provokátornak tartottam magam, olyan filmeket csináltam és olyan vicceket ültettem el bennük, amelyek felháborítóak voltak és tabukat érintettek. Ám mint nyilvánosan már többször is kifejtettem, ahogy fejlődtem emberként, úgy azzal párhuzamosan a munkám és a humorom is fejlődött." 

Az elsősorban 2008-ból és 2009-ből származó tweeteket egy konzervatív, The Daily Caller nevű weboldal ásta fel, akik arra kérték a követőiket, hogy álljanak ezekkel James Gunn elé a jelenleg is zajló San Diego Comic-Conon. A rendező egy horrorprojektjét népszerűsítette volna a Sony Pictures holnap tartandó prezentációján, ám a Disney-től való kirúgását követően már ez sem valószínű.  

Gunn hónapok óta dolgozott A galaxis őrzői vol. 3 forgatókönyvén, aminek a forgatása eredetileg jövő év elején vette volna kezdetét Atlantában. A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige korábban arról is beszélt, hogy a harmadik Őrzőket követően a direktorral szorosan együttműködve fogják fejleszteni a Filmes Univerzum kozmikus szegletének produkcióit, de jelenleg még csak arról sincs semmilyen információ, hogy a tervezett mozifilmmel mi lesz Gunn távozása után.

(forrás: THR, Deadline)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr614126057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FF 2018.07.21. 07:32:20

Megvédte a The Last Jade-t a hörgő "rajongóktól", akik véres bosszút esküdtek. Ennyi volt.

midnightcoder2 2018.07.21. 08:26:52

Mert a mikimajmoknak mostanság annyira jó filmjei vannak, hogy simán elküldhet egy viszonylag jó rendezőt. Ja bocs, nem is, ők produkálják Pl. a legszánalmasabb folytatásokat, lásd Ébredő Erő.

Stenonis 2018.07.21. 08:51:25

@midnightcoder2:
Szerinted ez érdekli a diznit?

Mennyi bevételt hozott az Ébredő erő és az Utolsó jedi? Nem győzik számolni. Még a büntiben lévő Solo film is profitot termelt.

És akkor a Marvel pénztermelési képességeiről ne is beszéljünk.
Ha egy elzárt amazóniai indián törzs írná a forgatókönyvet és a vakok intézetének tagjai rendeznék, a zenéjét a Fásy mulató csapata szerezné, akkor is iszonyatos pénzt hozna a Galaxis őrzői 3. része.

blöff 2018.07.21. 09:05:13

Amerikában már nincs szólásszabadság. Katasztrófa, ha olyan világ jön, amelyben 10-20 évvel ezelőtti, akár egy ártatlan gimnazista, teenager poén miatt nem lehet majd dolgozni.
Ez ellen kell fellépni, nem a gyűlöletbeszéd ellen.

dodonovics 2018.07.21. 09:07:31

vaskalapos, trumpseggnyalo cenzor banda. Varhatjak, mikor veszek jegyet dűzni filmre. Remelem ezzel nem leszek egyedul.

midnightcoder2 2018.07.21. 16:09:28

@dodonovics: Trump is a cenzorok kereszttüzében van. Az amcsi médiában olyan folyamatos lejáratókampány megy ellene, hogy a fal adja a másikat. Az amcsiknál az ottani vörösnácik próbálnak második Európát csinálni a jelenleg még viszonylag szabad országból.

Kualalumpur12 2018.07.21. 17:26:15

Ez a helyzet a disney háza táján. Szánalmasan rossz döntést hoztak meggondolatlanul. Ez az ember egy kis ballépést se tett mióta belopta magát az összes marvel rajongó szívébe. Hihetetlen hogy egy 10 évvel ezelőtti tweet miatt ezt a drasztiius lélésttették meg a disney hatalmas hozzáértő vezetői. Ha mindenáron balhézni akarnak akkor egy dorgálással megoldhatták volna, esetleg egy kis büntetés belefért volna. 10 év alatt rengeteget változik az ember. Mindkét Galaxis Őrzői hatalmas siker volt, ha ezt képesek a disney-nél elfelejteni, akkor megérett a lépés a marvel részéről is. Ha ezt így folyratják akkor a sajàt rendezőik háza táján is körül nézhetnének. Sajnálom, hogy ez történt, rossz lèpés volt. Nem hiszem hogy ez változni fog, de reménykedem benne, hogy a marvel valamit lépni fog ebben az ügyben.
süti beállítások módosítása