Eredetileg nem Pókember ment volna az űrbe a Végtelen háborúban

2018. május 09. - Marvel Magyarország

Határozottan másképp nézett ki az írók eredeti terve.

iw-pokember-hir-fokep-update.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Végtelen háború cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

A Bosszúállók: Végtelen háború marketing kampányából hamar kiderült, hogy a készítők kisebb csapatokra osztva fogják mozgatni a filmben szerepeltetett több mint húsz szuperhőst. Bár az összeállítások nagy része adta magát és a nézők is elégedettek voltak velük, az eredeti tervek szerint úgy nézett ki, hogy két karakter bizony helyet cserél, és Pókember helyett az Anthony Mackie által alakított Sólyom erősíti Tony Stark, Doctor Strange és az Őrzők csapatát a Titánon. Az egyik író, Christopher Markus így nyilatkozott erről:

"A forgatókönyv egyik változata szerint Pókember helyett Sólyom ment az űrbe. Szórakoztató és érdekes elképzelés volt. Mindig nagyszerű különböző szituációkba helyezni ezeket a karaktereket, és ugyan lett is volna ebben potenciál, de nem sikerült volna azt az érzelmi hatást kiváltani, mint olyan szereplőket összehozva, akik már jól ismerik egymást." Bizonyára nem kevés ütős egysorost eredményezett volna Sam és Tony duója (különösen a Polgárháború eseményeit követően), ahogy Petert is érdekes lett volna ezúttal már nem Amerika Kapitány ellen, hanem az oldalán látva harcolni – ugyanakkor vitathatatlan, hogy a dráma szempontjából a legjobb döntést hozta az írópáros. 

Persze felmerül a kérdés, mégis hogy oldották volna ezt meg, amikor a végső verzióban még csak nem is találkoznak egymással a szóban forgó karakterek. Mint kiderült, kezdetben egészen más volt az elképzelés a film menetéről, és egy nagy jelenetben a földi hősök mind összeültek volna megtárgyalni a Szokóvia-i Egyezmény által előidézett sérelmeket. "Egy korai vázlatunkban mindnyájukat bedobtuk ugyanabba a szobába egy nagy beszélgetésre, azonban ez túlzottan lelassította Thanos Végtelen Kövek utáni vadászatát" – árulta el Stephen McFeely társíró. "Ennélfogva amennyire csak akartuk, és ahányszor újraírtuk azokat a jeleneteket, világossá vált, hogy a filmnek Thanosról kell szólnia, és arról, hogy mit képvisel a Bosszúállók számára."

Bár a Végtelen háborúból kimaradt Tony Stark és Steve Rogers várva várt újbóli találkozása, annak fényében, hogy a folytatásban mennyivel kevesebb szereplőt kell mozgatni, és a túlélők között ott van a Bosszúállók teljes első felállása, most már kénytelen lesz az összefogás érdekében mindenki félretenni a korábbi nézeteltéréseket. 

(forrás: Yahoo, ComicBookMovie.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8213902118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása