Kevin Feige a WandaVision folytatásának esélyeiről, az R-es filmekről és az Oltalmazókról is beszélt

2021. február 26. - Marvel Magyarország

A Marvel Studios főnöke számos témát érintett a szerdai TCA panelbeszélgetésen.

wandavision-poster-main.jpg

A Marvel Studios rengeteg vasat tart a tűzben mostanában, elvégre tíz sorozat is a csőben van már az elkövetkező évekre, és most Kevin Feige jóvoltából még több infó érkezett a stúdió jövőbeli terveiről. A moziuniverzum fejese a szerdai Television Critics Association (TCA) panelbeszélgetésen megerősítette, hogy a Ms. Marvel sorozat forgatása, ahonnan akkor bejelentkezett, már a végéhez közelít, Amazonét pedig pár hét múlva kezdik, őt pedig Holdlovag követi majd.

Feige kitért arra is, hogy hány évadot élhetnek meg a stúdió sorozatai: „Amikor például egy filmet fejlesztünk, reménykedünk abban, hogy lesz második vagy akár harmadik rész is, de az első elkészítésénél ezzel nem számolunk még” – mondta. „Néhány sorozat forgatásánál szem előtt van egy olyan struktúra, ami lehetővé teszi további évadok megvalósítását egy direktebb módon, szemben a WandaVízióval, ami egy mozifilmhez vezet.” Ezzel megerősítette tehát a gyanúnkat, hogy mihamarabb nem érdemes számítani második évadra a jelenleg is futó sorozathoz, hiszen annak cselekménye minden valószínűség szerint szoros kapcsolatban áll majd Doctor Strange 2022. március 25-én debütáló filmjével, amiben Wanda Maximoff is kiemelt szerepet kap.

Március 19-én indul a WandaVíziót váltó A Sólyom és a Tél Katonája, Feige pedig ismét jelezte, hogy a széria hat darab, körülbelül egyórás epizódból áll majd. A producer megemlítette azt is, hogy ezt a hatórás formátumot találták a legmegfelelőbbnek a fejlesztéskor: „Ezek a sorozatok nem éppen olcsóak” – tette hozzá. „A részenkénti költség elég magas, hogy megugorhassuk a [filmek által felállított] szintet.”

Feige beszélt az R-besorolás lehetőségeiről is. Korábban is fenntartotta, hogy nem kell kimerészkedniük a jelenlegi családbarát kategóriából, és ezt most is megerősítette: „Soha nem tartott vissza minket” – árulta el. „Ha esetleg mégis így lenne, akkor nyilvánvalóan beszélgetnénk róla… de ez eddig egyszer sem fordult elő.” Szavaiból kivehető, hogy a nemrég bejelentett R-kategóriás Deadpool 3 inkább a szabályt erősítő kivétel lesz, semmint az új norma. Ugyanakkor kíváncsiak leszünk, hogy a közeljövőben érkező új Penge-filmnél is kötik-e majd az ebet a karóhoz, hiszen a Wesley Snipes főszereplésével készült filmek mind magasabb besorolást kaptak, elvégre rendesen ömlött bennük a művér.

A producer megemlítette a Marvel Television korábbi sorozatait is: elmondta, nem ért egyet azokkal, akik szerint azok nem voltak elég sikeresek. „Szerintem egész seregnyi rajongója van A S.H.I.E.L.D. ügynökeinek, a Daredevilnek, a Jessica Jonesnak, vagy akár a Luke Cage-nek, akik nem értenének egyet veled a sikeresség kérdésében” – mondta. „Hatalmas rajongóbázisa van azoknak a sorozatoknak is.”

Feige a témánál maradva ismét megerősítette, hogy elgondolkodott a korábbi sorozatokban szereplő karakterek visszahozatalának lehetőségén. „Nem vagyok biztos mindenben, de majd talán egyszer” – nyilatkozta. Noha A S.H.I.E.L.D. ügynökeiből visszatérő karakterekre vonatkozó pletykákat azonban így is lelőtte: „Csak annyit mondok, hogy gyakran keringenek olyan pletykák, amik igazak, és olyanok is, amik nem. Nagyon jó volt viszontlátni [a Coulson ügynököt játszó] Clark Gregget az MFU részeként a Marvel Kapitányban… de majd meglátjuk, mi lesz másokkal.”

Rengeteg sorozat érkezik a közeljövőben a remélhetőleg hamarosan nálunk is elérhetővé váló Disney+-ra, többek között A Sólyom és a Tél Katonája, a Loki, a Sólyomszem, a Ms. Marvel és a What If…?, de a mozikban sem kell félteni a Marvelt, hiszen érkezik a Fekete Özvegy, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája, az Örökkévalók, illetve a végre alcímet kapó új Pókember-film, a No Way Home (szabadfordításban nagyjából Nincs hazaút).

Ennek apropóján Feige reflektált egy kicsit azokra az időkre, amikor még korántsem összpontosult minden az ő kezében: „Ahhoz hasonlítható, amikor a Fox X-Men filmeket, a Sony meg Pókember-filmeket csinált függetlenül. Ilyen szabályrendszer mentén működött akkoriban a Marvel” – emlékezett vissza. „Amikor Bob Iger megkért minket, hogy fejlesszünk sorozatokat a Disney+-ra, nagyszerű kreatív lehetőségeket nyitott meg. Olyasmi volt, ami lázba hozott minket itt a Marvel Studiosnál. Nem igazán volt problémánk azzal, hogy közben a Marvel Television a saját sorozatait csinálta.”

A WandaVízió fináléja jövő hét pénteken debütál a Disney+-on, két héttel később, március 19-én pedig már indul is az újabb sorozat, A Sólyom és a Tél Katonája, szóval idén egyáltalán nem fogunk unatkozni Marvel fronton.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3816439002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.03.03. 10:12:11

Nagyon szomorú lennék, ha Penge nem R-es lenne...
süti beállítások módosítása