ELŐRETEKINTÉS: Minden sorozat a Marveltől, amit látnod kell 2021-ben

2020. december 31. - Marvel Magyarország

A Marvel a kisképernyőt is megcélozza.

sorozatos-eloretekinto-2021.jpg

2020 nem lesz a kedvenc éveink között, ha az aktuális Marvel-produkciókat kellene felidézni (meg persze általánosságban sem). Idén ugyanis hosszú évek óta először egyáltalán nem bővült a Marvel Moziverzum, viszont az, hogy mi nem élvezhettük kedvenc hőseinket a mozikban, nem jelenti azt, hogy a stúdió bármilyen formában is visszavett volna a lendületből. Sőt, jövőre veszi kezdetét az eddigi legnagyobb vállalkozása, egész pontosan két héten belül, amikor a WandaVízióval elsőként a kisképernyőre is megérkeznek az MCU karakterei, hogy az év során nem kevesebb mint 6 élőszereplős és animációs sorozatban láthassuk őket.

Miután egy külön cikkben már végigvettük, hogy milyen bemutatókra érdemes számítani filmes fronton, most tekintsük végig a meglehetősen impozáns sorozatos listát. Kezdjük is!

WANDAVÍZIÓ (WandaVision)
amerikai bemutató: 2021. január 15.

A koronavírus miatt végül Wanda Maximoff és Vízió formabontó sorozata nyitja meg a nagy költségvetésű szériák sorát. Kevin Feige szerint újszerű irányba mozdultak el, mind történet, mind kivitelezés szempontjából. A sorozat ugyanis egyfajta sitcom/sci-fi keverék lesz, és ezt olyannyira komolyan veszik, hogy az első pár epizódot élő közönség előtt vették fel. A cselekményről nem sokat tudni, egy része minden bizonnyal a Skarlát Boszorkány által kreált alternatív valóságban, a Westview nevű kertvárosi fantáziavilágban játszódik majd, ahol Vízió továbbra is életben van, mi több, házasok is. Egy idő után azonban ez az álomvilág elkezd széthullani, ahogy a páros szép lassan realizálja, miszerint idilli életükből semmi sem valós, és beköszönt a twin peakses valóság, a Marvel-filmeket idéző drága akciószekvenciákat is beleértve. Elizabeth Olsen és Paul Bettany természetesen visszatérnek a címszereplőkként, mellettük felbukkan még Kathryn Hahn (Ez minden, amit tudok), aki az ifjú házaspár Agnes nevű szomszédasszonyát formálja meg, illetve szerepel majd az immár felnőtt Monica Rambeau is, méghozzá Teyonah Parris (Ha a Beale utca mesélni tudna) alakításában. Visszatérőként üdvözölhetjük a Thor-filmekből ismerős Darcy Lewist és A Hangya és a Darázsban látott Jimmy Woo-t, akiket továbbra is Kat Dennings és Randall Park alakít.

A SÓLYOM ÉS A TÉL KATONÁJA (The Falcon and the Winter Soldier)
amerikai bemutató: 2021. március 19.

Az Amerika Kapitány-filmek karakterere fókuszáló sorozat kevésbé tűnhet bonyolultnak, mint például a WandaVision és a Loki, ám ha bejött az Amerika Kapitány második és harmadik része, akkor minden bizonnyal ez a széria is tetszeni fog. A hagyományos akciófilmeket idéző, némi politikai thrillerrel nyakon öntött széria ismét a Marvel Moziverzum földhözragadtabb szegletébe enged bepillantást a Steve Rogers pajzsát megöröklő Sam Wilson (Anthony Mackie) és Bucky Barnes (Sebastian Stan) szemén keresztül, ráadásul a szériába visszatér Daniel Brühl Zemója is, és ezúttal képregényes maszkját is felölti majd. A képregényekből ismert John Walker, azaz U.S. Agent ezzel a sorozattal csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz Wyatt Russell (Overlord, 22 Jump Street) megformálásában, és a jelek szerint kezdetben Amerika Kapitány a kormány által kinevezett helyetteseként fog fellépni. A John Wick-filmeket is jegyző Derek Kolstad forgatókönyve veszettül szórakoztató akciómenetet ígér, mi pedig állunk elébe! 

LOKI
amerikai bemutató: 2021. május

A széria annak a Lokinak a kalandjait követi majd, aki a Tesseract segítségével megszökött az alternatív 2012-ből a Bosszúállók: Végjátékban. A csínytevés istene a titulusához méltóan jár el, és az előzetes tanúsága szerint több helyen is bekavar majd a történelembe, illetve egy csomó idősíkot meglátogat (beleértve egy olyat is, ahol sikeres volt a Manhattan elleni támadása). Igen ám, azonban ehhez a Time Variance Authority névre hallgató szervezetnek is lesz pár keresetlen szava, a képregényekben ugyanis ők felügyelik a multiverzum idővonalait, és láthatóan hamar a szolgálatukba is állítják a jotunheimi herceget. A címszerepben persze Tom Hiddleston lubickol majd, hozzá csatlakozik a bajuszos Owen Wilson egy bizonyos, a TVA vezetőségébe tartozó Mobius M. Mobius bőrébe bújva. További szerepekben Gugu Mbatha-Raw, Richard E. Grant, Sophia Di Martino, Sasha Lane és Wunmi Mosaku láthatóak majd, de nem lennénk meglepve, ha Jonathan Majors is tiszteletét tenné A Hangya folytatása előtt Kang, a hódítóként.

WHAT IF...?
amerikai bemutató: 2021

Az azonos nevű képregénysorozat alapvetését felhasználva a széria animált epizódokon keresztül mutatja be, hogy mi lenne, ha a moziuniverzum bizonyos eseményei máshogyan történtek volna. Például mi történt volna, ha Steve Rogers helyett Peggy Carter kapja meg a szuperkatonává alakító szérumot? Mi lett volna, ha Peter Quill helyett T’Challát viszi el magával Yondu gyermekként? Emellett a népszerű Marvel Zombies sztoriszál is tiszteletét teszi majd, ahol Buckynak a zombivá alakult Amerika Kapitánnyal kell szembenéznie. Ilyen és ehhez hasonló kis történeteket láthatunk majd, amelyeket a Szemlélő (Jeffrey Wright) narrálása fog egybe. Hab a tortán, hogy a 10 részes animációs sorozathoz olyan színészek adják a hangjukat, akik a Marvel Moziverzum élőszereplős filmjeiben is eljátszották az ikonikus karaktereket. A sorozatnak sajnos van egy szomorú aktualitása is, ugyanis itt találkozunk utoljára a nemrég elhunyt Chadwick Bosemannel, aki természetesen T’Challát szinkronizálja több epizódban is.

MS. MARVEL
amerikai bemutató: 2021

A Ms. Marvel több szempontból is fontos sorozat lesz. Igaz, a nevet mások is használták régebben, jelenleg azonban Kamala Khan mondhatja magáénak. Ő az egyik legfiatalabb képregénykarakter, akit a vászonra adaptált eddig a Marvel (2013-ban debütált a képregények lapjain), illetve ő lesz az első muszlim, pontosabban pakisztáni-amerikai szuperhős a moziuniverzumban. Mindemellett Kamala maga is nagy kocka és szuperhősrajongó, ilyen szempontból minket, a rajongókat testesíti meg. Azonban egy nap emberfeletti erőre tesz szert, aminek segítségével képes megnyújtani végtagjait, és kedve szerint változtatni a nagyságát. A címszereplőt az újonc Iman Vellani alakítja majd, aki az első rövid werkfilm alapján meggyőző lesz a szerepben, és aki mint kiderült, a Marvel Kapitány 2-ben is szerepet kap a nagyvásznon. A főhős legjobb barátját, Bruno Carrellit Matt Lintz (The Walking Dead, Az elmeorvos) alakításában láthatjuk, de mellettük feltűnik még Aramis Knight is, aki a szuperképességekkel nem rendelkező önjelölt igazságosztót, Red Daggert formálja majd meg.

ms-marvel-logo.jpg

SÓLYOMSZEM (Hawkeye)
amerikai bemutató: 2021

December elején elkezdődtek a Sólyomszem munkálatai is, ezzel együtt pedig végre biztossá vált, hogy a Clint Bartonként visszatérő Jeremy Renner mellett Hailee Steinfeld (A félszemű, ŰrDongó) lesz a női főszereplő, azaz Kate Bishop. Sólyomszem a Disney+-ra érkező szériájáról korábban azt mondta Renner, hogy a Roninként töltött évekbe való betekintés mellett arról fog szólni, hogy a főszereplő valaki másnak próbálja megtanítani, hogyan legyen szuperhős bármilyen szupererő nélkül. A stábhoz nem olyan régen többek között a Fekete Özvegyben Yelena Belova szerepében felbukkanó Florence Pugh, valamint Vera Farmiga (Démonok között), Dalton Jack Duquesne (Better Call Saul) és az újonc Alaqua Cox is csatlakozott - utóbbi Maya Lopez, azaz az Echo nevű szuperhősként, aki képes tökéletesen lemásolni bárki mozdulatait.

d_9l7ntxkaaqxvs.jpg


A Marveltől tehát ezekre a szuperhősös sorozatokra érdemes számítani 2021-ben, miközben a mozis felhozatal is kellőképpen izgalmas lesz, már amennyiben minden a tervezetten alakul. Ti a fentiek közül melyeket várjátok a legjobban? Írjátok meg a kommentek között!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2016361808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.01.03. 18:03:37

ms marvel, és a sólyomszem lehet kimarad.

a többi pilotra legalább jó nálam!
süti beállítások módosítása