ELŐRETEKINTÉS: Minden szuperhősfilm a Marveltől, amit látnod kell 2021-ben

2020. december 30. - Marvel Magyarország

Egy jobb év reményében.

filmes-eloretekinto-2021.jpg

2020 nagyon sok szempontból gyötrelmes évnek bizonyult, és ezt sok mással együtt a filmipar is megérezte, hiszen elég csak a folyamatos halasztásokat megemlíteni. A Marvel számára talán még a lehető legkedvezőbb volt az időzítés, mert bár nekünk, rajongóknak bőven volt okunk bosszankodni, de a stúdió éppen a Marvel Moziverzum következő fázisát készül berobbantani, ezáltal több idő maradt csiszolni a produkciókon, valamint a terveiken – belegondolni is rossz, mi lett volna, ha a Végjáték bemutatójának évében áll feje tetejére a világ.

Az optimista felütés után tekintsünk optimistán a jövőre is: 2021-ben talán végre visszatérhetünk a mozikba, és ha a Marvelen múlik, ezúttal már nem fogunk unatkozni sem. Számtalan szuperhősfilm várja majd, hogy megtekintsük az ahhoz méltó nagy méretben, mi pedig az évzárás apropóján elérkezettnek láttuk az időt, hogy összeszedjük őket. A sorozatok most lemaradtak, azokat egy másik cikkben fogjuk bemutatni. Vágjunk is bele!

Morbius
hazai bemutató: 2021. március 18.

Eredetileg 2020 nyarán mutatkozott volna be a Venom által elkezdett képregényfilmes univerzumba tartozó Morbius. A film a halálos vérbetegségben szenvedő tudós, Michael Morbius történetét meséli el, aki az általa kidolgozott kísérleti gyógymód nem várt mellékhatásaként vámpírrá változik át, és csillapíthatatlan vérszomj lesz úrrá rajta. A címszerepben az Oscar-díjas Jared Leto (Rekviem egy álomért, Mielőtt meghaltam) lesz látható, aki számára nem ismeretlen a képregényfilmek világa, hiszen 2016-ban ő alakította Jokert a Suicide Squad – Öngyilkos osztagban. Morbius nemezisét, Loxias Crownt a Ki vagy, Doki? és A korona sztárja, Matt Smith formálja meg, a gyönyörű Adria Arjona (Six Underground – Hatan az alvilágból) pedig a főhős szívszerelmeként lesz elcsíphető. A Halálos iramban-sorozatból ismert Tyrese Gibson szintén csatlakozott a gárdához, az előzetes tanúsága szerint Michael Keaton Keselyűje is jelen lesz, és ha hihetünk a szóbeszédnek, J.K. Simmons is tiszteletét teszi a filmben, aki a Pókember: Idegenben stáblistás jelenetéhez hasonlóan J. Jonah Jameson bőrébe bújik majd. A Morbiust a több tisztességes akciófilmet (Instant dohány, Védhetetlen) is dirigáló Daniel Espinosa rendezi, aki Élet című munkájának hála a sci-fi és horror zsánerek terén is rendelkezik némi tapasztalattal. Ugyan a 2012-es Alkonyat: Hajnalhasadás – 2. rész óta egy vámpíros produkció sem rengette meg a mozipénztárakat, remélhetőleg a Morbius és a készülő Penge-reboot képesek lesznek visszahozni a vérszívók egykori népszerűségét.

Fekete Özvegy (Black Widow)
hazai bemutató: 2021. május 6.

A Scarlett Johansson megformálta Fekete Özvegy nyolc filmben tette már tiszteletét idáig, múltjáról relatíve mégis nagyon keveset tudtunk meg az évek során, a neki már régóta kijáró szólómozijában azonban végre választ kapunk olyan égető kérdésekre is, minthogy mi történt Budapesten. A film ugyanakkor nem hagyományos értelemben vett eredetsztori lesz, nem ugrunk ugyanis olyan sokat vissza az időben: a cselekmény az Amerika Kapitány: Polgárháború után veszi fel a fonalat, és a menekülésben lévő Natasha Romanoffról szól majd, aki ismét felveszi a kapcsolatot néhány régi ismerőssel – első körben a hozzá hasonló kiképzésben részesült Yelena Belovával (Florence Pugh), de ott lesz még Amerika Kapitány "orosz kiadása", Alexei Shostakov, más néven a Vörös Őr (David Harbour), valamint az ő exfelesége, Melina Vostokoff (Rachel Weisz) is. A Vörös Szoba tanoncai mellett az ügyeletes antagonista a fotografikus memóriával és kitűnő reflexekkel bíró zsoldos, a Kiképző lesz, aki a forrásanyagban bárki mozdulatait képes tökéletesen leutánozni, de ha tippelnünk kellene, William Hurt Ross tábornoka sem azért bukkan fel a filmben, hogy megkönnyítse Natasha dolgát. Kevin Feige szerint a filmben olyan új dolgokat tudhatunk meg majd az ügynöknőről, ami miatt teljesen máshogy fogunk tekinteni a Végjátékban látott önfeláldozására.

Venom: Carnage színre lép (Venom: Let There Be Carnage)
hazai bemutató: 2021. június 24.

Noha a kritika egyöntetűen utálta a 2018-as Venomot, a sok rohadt paradicsom nem szegte kedvét a nézőknek, akik kifejezetten élvezték Eddie Brock ámokfutását a nagyvásznon, és a várakozáson felüli siker fényében nem meglepő, hogy a Sony mihamarabb tető alá akarta hozni a folytatást. A szűk időbeosztás miatt a stúdiónak ugyanakkor el kellett engednie az első részt dirigáló Ruben Fleischert, így a direktori székbe ezúttal az egyébként jóval izgalmasabb választásnak tűnő Andy Serkis ülhetett bele. Habár Serkis leginkább a motion capture-színészet pionírjaként vált ismertté, az utóbbi időben rendezőként is többször bizonyította tehetségét (Lélegzetvétel, Maugli: A dzsungel legendája). Tom Hardy természetesen ismét látható lesz a címszerepben, rajta kívül pedig Michelle Williams és Woody Harrelson is visszatérnek a folytatásban. Utóbbi ezúttal nem csupán egy cameo erejéig ugrik be, hiszen az általa megformált Vérontó végre a főgonosz szerepében tetszeleghet majd, mint azt a beszédes alcím is sejteti. Nem ő lesz azonban az egyetlen fenyegetés, akivel Venomnak meg kell birkóznia, mellette ugyanis a tébolyodott Frances Barrison, avagy Sikoly is megnehezíti Eddie és a szimbióta dolgát – a szerepre a stúdió az Oscar-jelölt Naomie Harrist (007 – Skyfall, Holdfény) szerezte meg. A film egyik producere, Matt Tolmach szerint a Joker sikerének tükrében az sem kizárt, hogy a folytatás immár korhatáros lehet, erre azonban egyelőre nem vennénk mérget.

venom-lettherebecarnage-logo.png

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings)
hazai bemutató: 2021. július 8.

Kevin Feige régi adósságait igyekszik törleszteni a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájával. Egyrészt, ez lesz az MCU első ázsiai főszereplős produkciója, melyben Kína legkiválóbb színészei bizonyíthatnak majd. Másrészt, végre bemutatkozik a nagyközönségnek a valódi Mandarin, az egyik legnagyobb hatalmú gonosztevő a Marvel világában, akinek a rendkívül rossz poénként elsült antréját a Vasember 3-ban sokan a stúdió szégyenfoltjaként tartják számon. A címszerepet a feltörekvő Simu Liu (Elrabolva) formálja meg, aki humorával és harctudásával már most rengeteg rajongót szerzett a közösségi médiában. Rajta kívül Michelle Yeoh (Tigris és sárkány), Awkwafina (A búcsú), Fala Chen (Tudhattad volna), Ronny Chieng (Kőgazdag ázsiaiak), Florian Munteanu (Creed II.), valamint az újonc Meng'er Zhang lesznek elcsíphetők a filmben. Ami a Mandarint illeti, őt nem más kelti életre, mint a legendás Tony Chiu-Wai Leung, Hongkong egyik legnagyobb nemzeti kincse, akinek az életműve olyan remekműveket tartalmaz, mint a Szigorúan piszkos ügyek, a Szerelemre hangolva, A nagymester és még számos Wong-Kar Wai-klasszikus. A történetről egyelőre nem sokat tudhattunk meg, mindazonáltal a kaszkadőrpróbákból már kaptunk némi ízelítőt, ami alapján azt biztosan kijelenthetjük, hogy brutális harckoreográfiákat fogunk látni. A függetlenfilmes Destin Daniel Cretton (Az üvegpalota, A kegyelem ára) rendezésében készülő produkció a jelenlegi tervek szerint nyáron kerülhet a mozikba.  

d_9gu6xwkaeqqki.jpg

Örökkévalók (The Eternals)
hazai bemutató: 2021. november 4.

A Marvel Moziverzum negyedik fázisának egyik legjobban várt filmje Jack Kirby képregényeit veszi alapul, és egészen újfajta hősökkel gazdagítja a filmes univerzumot. Az Örökkévalók egy szuperképességekkel bíró és közel halhatatlan faj, akiket az Égiek néven ismert kozmikus teremtmények hoztak létre évmilliókkal ezelőtt – és habár az Égiekre többször is kaptunk már utalást a filmekben, ezúttal erejük teljében lesznek láthatók. Mint kiderült, a címszereplő csapat Földünk sorsát egyengette az évezredek során, most pedig a szörnyszerű Deviánsokat próbálják megakadályozni abban, hogy elpusztítsák világunkat. Azt is tudjuk, hogy a filmadaptáció cselekménye több évezredet ölel majd fel, és a szereplők a történelem különböző pontjain fognak felbukkanni. A Marvel eddigi legsokszínűbb karaktereit felvonultató filmjét a nagyszerű A rodeóssal berobbant Chloe Zhao rendezi, melyhez rendkívül illusztris szereplőgárdát trombitáltak össze. Richard Madden Ikarist, Angelina Jolie Thenát, Kumail Nanjiani Kingót, Lauren Ridloff Makkarit, Brian Tyree Henry Phastost, Salma Hayek Ajakot, Lia McHugh Sprite-ot, Don Lee Gilgamesh-t, Barry Keoghan Druigot, Gemma Chan Sersit, Kit Harington pedig Dane Whitmant, azaz a Fekete Lovagot alakítja az Örökkévalókban, és többségük filmes kinézetéről már kaptunk ízelítőt. 

d_9cdg2xkaiutar.jpg

Cím nélküli Pókember-folytatás
amerikai bemutató: 2021. december 17.

Különös belegondolni, hogy a Disney és a Sony közti átmeneti nézetkülönbségek okán tavaly komolyan azért kellett aggódnunk, hogy Pókember folytathatja-e pályafutását a Marvel Moziverzumon belül. Ehhez képest jövőre nem akármilyen formában tér vissza kedvenc hálószövőnk a nagyvászonra, hanem több generációnyi, a Sam Raimi- és a Marc Webb-érából egyaránt érkező Pókember és Pók-ellenfél társaságában, folytatva a WandaVízióban megkezdett multiverzum-történetfolyamot, mely várhatóan a Doctor Strange az őrület multiverzumában során csúcsosodik ki. Tom Holland (Pókember), Zendaya (MJ), Marisa Tomei (May néni), Jacob Batalon (Ned Leeds) és Tony Revolori (Flash Thompson) mind visszatérnek a folytatásban, Benedict Cumberbatch (Dr. Strange), Alfred Molina (Dr. Octopus) és Jamie Foxx (Elektro) jelenléte pedig szintén garantált. A mentorszerepet átvevő Doctor Strange és a korábbi Pókember franchise-ok főgonoszai mellett talán azok Pókemberei is visszatérnek majd Tobey Maguire és Andrew Garfield személyében, valamint Charlie Cox (Fenegyerek) felbukkanására is érdemes számítani. Korábban arról is lehetett hallani, hogy a produkció új főgonoszt villant majd, aki a legnagyobb valószínűség szerint Kraven, a vadász lesz, de ezt egyelőre érdemes abszolút pletykaszinten kezelni. Az viszont már most biztos, hogy az újfent Jon Watts rendezte film mérföldkő lesz a Marvel történetében!

tom-holland-spider-man-1562256040.jpg


A Marveltől tehát ezekre a szuperhősfilmekre érdemes számítani 2021-ben, miközben a Warner/DC páros elhozza nekünk Zack Snyder rendezői változatát Az Igazság Ligájából, illetve A galaxis őrzői-filmeket is író-rendező James Gunn rendezésében készült The Suicide Squad – Az Öngyilkos Osztagot. Ti a fentiek közül melyeket várjátok a legjobban? Írjátok meg a kommentek között!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1416356660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.01.03. 18:02:30

felét mondjuk moziban is fogom megnézni.
max.
remélem, hogy lesz mozi monjduk.
süti beállítások módosítása