Képregényszemle 2020/12 – Amikor az android emberré szeretne válni

2020. december 18. - Marvel Magyarország

Erős évzárás, ahogyan az elvárható a kiadóktól.

a-vizio-main.jpg

Habár a koronavírus által kialakult helyzet 2020-ban ellehetetlenítette a filmbemutatókat és a mozilátogatást, szerencsére a hazai kiadókat nem tudta hátráltatni terveikben. Idén is tetemes mennyiségű képregényt adtak ki, és ezúttal is sikerült lefedni a Marvel valamennyi korszakát, valamint szegletét. Az idei utolsó képregényszemle is tökéletes példa erre, melyben szokásunkhoz híven összeszedtük a decemberben megjelenő összes magyar nyelvű Marvel-képregényt.

Megjelent a Hihetetlen Pókember 54. száma, amelyben kezdetét veszi az utóbbi évtizedek leghíresebb története: a Superior Spider-Man. Bár egy szuperhős halála már nem különösebben üti át az olvasók ingerküszöbét, a The Amazing Spider-Man szériát akkoriban író Dan Slott azonban olyan módon forgatta fel Peter Parker életét ebben a népszerű történetfolyamban, amelyet bűn lenne nem a képregényből megismerni. Ráadásul a Kingpin kiadó a Superior Spider-Man mind a 31 részét elhozza magyarul, méghozzá a következő év első felében. A másodikban egy szintén nem kispályás történet, a Pókverzum kap majd helyet a Hihetetlen Pókember oldalain.

Megjelent a Marvel Legendák 11. száma, amelyben a netflixes Oltalmazók sorozat beépül a Marvel Univerzumba! Négyükhöz (Fenegyerek, Luke Cage, Jessica Jones, Vasököl) csatlakozik első körben a Fekete Macska, a Megtorló és még Penge is, szóval aki már élőszereplősen is szerette ezt a felállást, nehezen csalódhatna Brian Michael Bendis történetében.

Új sorozat indult el a Marvel+ különszámokon belül decemberben, méghozzá a Marvel Kapitány Peter David író tollából. A címszereplő titulust ezúttal nem Carol Danvers, de nem is az eredeti Mar-Vell kapitány viseli, hanem ez utóbbi fia, Genis-Vell. A sorozat nyitószáma mindjárt a legvastagabb Marvel+ képregény lett több mint 200 oldalon, és főszerepben látható még Rick Jones, Marlo, Holdsárkány, Drax, Hulk, Wendigo, és a Szuperskrull is.

december-kepregenymegjelenes-01.jpg

A hónap kiemelt megjelenése A Vízió képében érkezett, ami nemcsak azért figyelemre méltó, mert nagyban inspirálta a készítőket a hamarosan induló WandaVízió megalkotásában, hanem azért is, mert Tom King ezzel különleges és hatalmas sikert aratott történettel írta be magát a legjelentősebb képregényalkotók közé. A sztoriban a címszereplő szintezoid emberré szeretne válni, ezért visszatér az alapokhoz abba a laborba, ahol Ultron megalkotta őt. Itt építi meg Virginiát, a feleségét, valamint a kamasz ikreket, Vivet és Vint. Hasonlítanak rá, és öröklik az erejét is. És arra vágynak, amire ő: a mindennapiságra, a normális életre. A Vízió család ugyan az összetartozásra és a szeretetre törekszik, vágyuk mégis könnyen szembeállíthatja őket akár még a Föld legnagyobb hőseivel is. A Fumax kiadónál megjelent nagyalakú, keménytáblás kötet a teljes 12 részes Vision-sorozatot tartalmazza.

Decemberben a Vad Virágok Könyvműhely is meglepett minket egy teljesen új sorozattal: Marvel Akcióhősök - Pókember. Peter Parker felvette már a versenyt veszedelmes gonosztevőkkel és legendás hősökkel is, de lehet, hogy a gimis élet kifog rajta. Szerencsére nincs veszve a remény, sikerrel veheti az akadályokat, ha besegítenek új barátai: Miles Morales és Gwen Stacy. Az Új kezdet tökéletes alkalom arra, hogy a fiatalabb olvasók is belegabalyodjanak Pókember és hihetetlen barátai vadonatúj kalandjainak szövevényes hálójába Delilah S. Dawson író és Fico Ossio rajzoló tolmácsolásában.

december-kepregenymegjelenes-02.jpg

Természetesen a válogatott történeteket tartalmazó Nagy Marvel-képregénygyűjtemény is újabb két kötetettel bővül a hónapban, főszerepben az eredeti Marvel Kapitánnyal, az emberek megfigyelésére kiküldött kree harcossal, aki ahelyett, hogy kémkedett volna, fellázadt felettesei parancsa ellen, és inkább a Föld védelmezőjévé vált. A kétrészes Marvel Kapitány élete és halála című gyűjteményben élete legnagyobb kihívásával kell szembenéznie Thanos, az őrült titán személyében. Ahhoz, hogy legyőzhesse ellenfelét, Marvel Kapitánynak kockára kell tennie az egész teremtést, és ki kell állnia az egész lényét megrázó kozmikus próbát, amely vagy kitágítja a tudatát, vagy teljesen megsemmisíti.

Jó olvasást!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2816349016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.12.18. 21:48:24

A Vízió-ra talán befizetek.

A "Marvel Akcóhősök" úgy nézem a "Marvel Action" magyarítása. Ezek gyerekeknek szánt licencelt sorozatok amiket a Marvel/Disney az IDW-vel gyártat és érthető okból nem igazán tartoznak a fő világukhoz. Csak a Captain Marvel-t meg a Chillers-t olvasom/olvastam, azok jók voltak.

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.12.19. 00:06:48

... a "Marvel Action: Captain Marvel"-ben meglepően sok a csáp meg az egyben megevés gyerekbarát címhez képest.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.12.21. 13:05:38

Az oltalmazók lehet meglesznek Penge miatt!
süti beállítások módosítása