Képregényszemle 2020/11 – Két világ Pókembere egyetlen kötetben

2020. november 07. - Marvel Magyarország

Íme, minden hazai megjelenés az év utolsó előtti hónapjában!

spider-man-spider-man-2099.jpg

Mivel sokan támogattátok az ötletet, hogy hónapokra lebontva foglaljuk össze az aktuális, magyar nyelvű képregényes megjelenéseket, máris elérkezett a novemberi felhozatal. Az év utolsó előtti hónapjában ugyan valamivel szerényebb mennyiségű kínálatból lesz lehetőség válogatni, mint amivel az őszi börzére készültek a kiadók, de még ennek ellenére is kellően változatos címek fognak megjelenni, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére való olvasmányt.

November 6-án érkezett az idei utolsó 2099-es Pókember a Kingpin Kiadótól, ami amellett, hogy továbbviszi Miguel O'Hara történetét, ezúttal Peter Parker felbukkanása miatt is kiemelt figyelmet érdemel. A 180 oldalas kötetben most először láthatjuk a két Pókembert, hogyan boldogulnak egymás világában, továbbá bemutatkozik benne Venom 2099 (és Fátum 2099 is), aki új szintre viszi a harcot Miguel számára. A sorozat első számú helyszínéül továbbra is egy klasszikus cyberpunk hangulatú világ szolgál, benne egy Peter Parkertől merőben eltérő főhőssel, szóval aki szeretne egy ötletgazdag Pókember-értelmezést megismerni, annak érdemes belevetnie magát Peter David sorozatába.

Már szintén kapható az újságárusoknál a Marvel+ 54, benne az Utópia című X-Men/Bosszú Angyalai crossover harmadik részével. Ebben a történetben Norman Osborn a Sötét Bosszú Angyalai mintájára a saját X-Men csapatát is megpróbálja összeállítani, ami természetesen az önös érdekeit szolgálná, ám ehhez az eredeti X-Mennek is van pár keresetlen szava. A sztori a Marvel+ 55-ben ér majd véget januárban, és a februári X-Faktor kötet ennek a folytatása lesz.

november-kepregenymegjelenes-01.jpg

Két további megjelenés is várható a Kingpintől novemberben. Egyrészt jön a közvetlenül a kiadótól beszerezhető Peter Parker Pókember idei klasszikus különszáma, melyből kiderül, hogy a barátságos és közkedvelt szuperhős képes-e túljárni egy gyorshajtó eszén, valamint a hagyományos méretnél nagyobb formátumú, gerinces Marvel Albumok 4 is ekkor várható, benne négy klasszikus Hulk-történettel. Ebből kettőt Herb Trimpe rajzolt (aki a régi Csodálatos Pókember albumokat is), kettőt pedig a legismertebb klasszikus Hulk-rajzoló, Sal Buscema.

A válogatott történetekkel operáló Nagy Marvel-képregénygyűjtemény is újabb két kötettel jelentkezik a hónapban, és ismét örülhet az, akinek a klasszikus sztorikhoz húz a szíve. Miután egy technikai malőr miatt október végén az eredetileg pár számmal későbbre tervezett X-Men: Törésvonal került a lapterjesztőkhöz, ebben a hónapban már tényleg debütál a Doktor Strange - Névtelen földön, időtlen időben Stan Lee és Steve Ditko párosától, amiben a misztikus tanok mesterére vár a feladat, hogy szembeszálljon Mordóval és megszakítsa gonosz varázslatát. A novemberi második kötet a Fantasztikus Négyes - Galactus eljövetele címet kapta: a Marvel-univerzum minden hőse egyesül, hogy részt vegyenek a század legkaotikusabb esküvőjén, ahol Reed Richards és Sue Storm végre örök hűséget fogadnak egymásnak, ám az amúgy sem fényes mézesheteket megzavarja a bolygófaló Galactus érkezése.

november-kepregenymegjelenes-02.jpg

A hónap különleges újdonságában két mindeddig háttérbe szorult karakter kap rivaldafényt Köpeny és Kard személyében. A történet szerint látva a hozzájuk hasonló, otthonról szökött, bűnözők kezei közé került gyerekek nyomorúságos sorsát, a két hős úgy dönt, képességeik segítségével leszámolnak a tehetetlen gyerekeket kizsákmányoló alvilággal. Bill Mantlo és Rick Leonardi 4 részes minisorozata először a Csodálatos Pókember számaiban jelent meg magyarul több részletben, kihagyásokkal (az utolsó szám nem is került bele a sorozatba). Ezúttal új fordítással, egyben, hiánytalanul kerül kiadásra a Bubi Bolt révén. Ráadásként a kötet a Köpeny és Kard második szériájának 1-4. számait is tartalmazza.

Jó olvasást!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1016277428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása