Képregényszemle 2020/10 – Totális háború a Titkos Bosszúállókkal

2020. október 03. - Marvel Magyarország

Nem lesz eseménytelen az október a hazai képregénypiacon.

rco001_1469522595.jpg

Mivel a mostani erőforrásainkkal nem áll módunkban az összes hazai képregénymegjelenést rögtön feldolgozni, és mindenről hosszabb lélegzetvételű írásban értekezni, ebből kifolyólag arra gondoltunk, hogy egy új rovatban fogunk beszámolni az aktuális, kimondottan magyar nyelvű olvasnivalókról hónapokra lebontva. Kezdésként az októberben megjelenő kiadványokat szedtük össze, és naná, hogy az ősz második hónapjában is bőven lesz milyen olvasmányokba belevetni magunkat.

Az októberi Börzére érkezik a következő Hihetetlen Pókember szám a Kingpintől. Ez a történet már a Superior Spider-Man sorozathoz tartozik, itt kezdődik el Pókember életének legdurvább szakasza, ami az ezt követő decemberi számban csúcsosodik ki (az lesz az Amazing Spider-Man jubileumi 700. száma), és amely a jövő évi Pókember képregények meghatározó sztorija lesz. Mivel a barátságos és közkedvelt falmászóból sosem elég, folytatódik a korai történeteket magában foglaló Peter Parker Pókember is, benne a 80-as évekbeli vészmanós sztoriknak a lezárásával. Ez lesz az idei utolsó szám, benne a komplett Hobgoblin Lives minisorozattal, és szintén a Börzére jelenik meg, október 11-én.

Továbbra is a Kingpin gondozásában folytatódik a Marvel Legendák sorozat, amelyben ezúttal Hulké lesz a főszerep. A kiadványban két történet, a Tökéletlen jövő és a Végszó kapott helyet, és bár ezek között nincs kapcsolat, mindkettő a zöld behemót jövőjét meséli el (ahogyan némiképp a Logan: Kíméletlen jövő is). A Tökéletlen jövő 100 évvel történik később, amikor még egy maroknyi ember, egy kisváros még létezik a Földön, de már csak annyi. A Végszóban már mindenki meghalt, Hulk az utolsó túlélő. És persze Banner...

oktober-kepregenymegjelenes-kep-01.jpg

Az október 11-ei Börzére jelenik meg két további kötet is a Kingpintől. Az idei negyedik Marvel+ különszámban hagyományosan folytatódik Fenegyerek története, ami Brian Michael Bendis és Alex Maleev koprodukciójában igazi mestermű, ha szuperhősköntösbe öltöztetett krimi és noir sztorikról van szó. Emellett, miután az Új Bosszú Angyalai leszámoltak a Norman Osborn irányította vezetéssel, a következő kiadványban már a második sorozat veszi kezdetét, némiképp változó csapatfelállással, ami nagyszerű alkalom bárkinek bekapcsolódni az Angyalok történetébe.

A hónap dobása szintén a Föld legnagyobb hőseihez köthető. A Fumax Kiadó egyaránt a Börzére jelenteti meg októberi újdonságát, a Warren Ellis által írt Titkos Bosszúállókat, amiben a csapat egy ismeretlen ellenséggel vív totális háborút, méghozzá egyedülálló felállásban. Amerika Kapitány még harcolt a fronton a tengelyhatalmak ellen a második világháborúban, ám manapság egészen másfajta háborút kénytelen vívni, nem nyílt szinen, hanem árnyak közt rejtőzve, örökös túlerővel szemben, olyan átlagemberekért, akik mit sem sejtenek arról, hogy az életük veszélyben forog. Korrupt kormányzati szereplőkön, vagy a maffián keresztül, kutatólaborokon vagy titkos bázisokon át, csak egy a biztos: az Árnyéktanács mindent elkövet rejtélyes céljai érdekében, Steve Rogers pedig az útjukban áll. Szerencsére nincs egyedül, ott vannak mellette a Titkos Bosszúállók: a harcművész Shang-Chi, a titkosügynök Sharon Carter, a szuperkém Fekete Özvegy, az intelligens és vad Bestia, a hasadt személyiségű Holdlovag, és az egyszemélyes hadsereg, Hadigépezet. A kötet a Secret Avengers sorozat 16-21. számait tartalmazza.

oktober-kepregenymegjelenes-kep-02.jpg

A meghosszabbított Nagy Marvel-képregénygyűjtemény immáron a 120 kötet felé halad, továbbra is válogatott történetekkel. Októberben ismét két kötet jelenik meg, elsőként az Amerika Kapitány és Sólyom: Titkos Birodalommal, amelyben Amerika Kapitányt gyilkossággal vádolják, természetesen alaptalanul. A hatóságok elől menekülve Kapi és Sólyom a Fekete Párduc és az X-Men segítségével igyekeznek leleplezni a kultista összeesküvőket, akik nemcsak a Szabadság Őrzőjével akarnak végezni, de egész Amerikát el akarják foglalni. A hónap második felében érkező sztori a titkos tanok mestere köré épül Doktor Strange – Névtelen földön, időtlen időben címen. Hősünknek a rettegett Dormammu erejével felvértezett Mordo báróval kell szembenéznie, méghozzá a két képregénylegenda, Stan Lee és Steve Ditko tálalásában.

A hónap különleges újdonságaként már beszerezhető a GooBo Teamtől megszokott külcsínnel és belbeccsel a Kitty Pryde és Rozsomák, Chris Claremont 6 részes minisorozata, ami először a Csodálatos Pókember számaiban jelent meg magyarul több részletben, kihagyásokkal. Ezúttal új fordítással, egyben, hiánytalanul kerül kiadásra a Bubi Bolt révén. Kitty Pryde mutáns és az X-Men tagja. Egy váratlan szakítás után hazautazik Chicagóba, ahol szembesül vele, hogy a japán alvilág az apja bankján keresztül készül tisztára mosni a pénzét. Kitty Japánba utazik, ahol azonban egy legendás nindzsamester kezébe kerül, aki teljesen kifordítja önmagából. Egyedül Rozsomák mentheti meg a lányt, ha egyáltalán sikerül neki.

oktober-kepregenymegjelenes-kep-03.jpg

A képregények mellett a könyves megjelenésről is szólnunk kell, hiszen a hónapban 10. kötetével folytatódik a Szukits Kiadó Nagy Marvel regénysorozata, méghozzá a Thanos: Halálos ítélet című történettel. Thanost világéletében a Végtelen Kövek megszerzése hajtotta, ám amikor a Marvel-univerzum legnagyobb hősei ismét legyőzik őt, és elveszik tőle a korokon át hajszolt Köveket, az Őrült Titán egy utolsó esélyt kap szerelmétől, a Halál úrnőjétől. Hatalmát és régi életét maga mögött hagyva Thanos útnak indul, hogy végre a Multiverzum – és saját sorsa – urává válhasson, miközben szorosan a nyomában járnak azok, akiket egykor a családjának tartott. Kérdés azonban, hogy meg tud-e változni egy elveszett félisten, vagy örökre a hatalomvágya foglya marad… A regénysorozat október 21-én megjelenő kötete puhafedeles és keménytáblás kiadásban is megrendelhető a kiadótól.

Jó olvasást!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5216225646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.10.05. 09:24:39

lassan a világ pénze kevés lenne...

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.10.05. 17:51:25

@doggfather: Minden hónapban átnézem mi jön ki épp (OK, 3 hónap múlva) az amcsiknál*, ez itt légyfing ahhoz képest. Csak a Marvel-nek van vagy 50 címe (nem számítva a licencelt vackokat meg az egyfüzeteseket) havonta, plusz a több tucat gyűjteményes.

* kepeskeptelensegek.wordpress.com/ <- A blogom, a "Szemezgessünk" cikksorozat szól erről "Hírek" alatt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.10.06. 15:17:36

@Intelligensmosópor-jogi aktivista: persze, amcsikhoz képest semmi.

de ahhoz képest, hogy volt olyan évtized, mikor semmi se jelent meg (a semic vége után), ahhoz képest itthon a kánaán, és a lehetetlenség pénzügyileg.
süti beállítások módosítása