Az új mutánsok rendezője a tervezett trilógiáról beszélt: Az Infernó adaptációjával fejeződött volna be

2020. szeptember 04. - Marvel Magyarország

Sajnos nem valószínű, hogy ezt látni fogjuk valaha.

the-new-mutants-poster-header.jpg

A héten végre mozikba került minden idők egyik legpechesebb hollywoodi produkciója, Az új mutánsok, mely még 2017-ben, a Deadpool 2-vel és az X-Men: Sötét Főnixszel egy időben készült, de a berendelt pótforgatások, a Disney-Fox felvásárlás körüli felbolydulás, majd a pandémia miatti intézkedések okán egészen mostanáig nem láthatta meg a napvilágot. Pedig a Fox annak idején nagyszabású tervekkel vágott bele a projektbe, és ha nem jön közbe annyi minden, most gazdagabbak lehetnénk egy komplett trilógiával.

Josh Boone, a film rendezője a nyár folyamán beszélt az eredeti elképzeléseiről Az új mutánsokat illetően. „Miután végeztem a Csillagainkban a hibával, visszamentem a Foxhoz és azt mondtam, »Muszáj engednetek, hogy megcsináljam Az új mutánsokat«...” – mondta Boone, majd hozzátette, hogy a forgatókönyvíró-társával, Knate Lee-vel közösen egy PDF-porfóliót is elkészítettek a stúdiónak, melyben kedvenc képregényeiket ollózták össze, mintegy ízelítőt adva abból, milyen lehetne az általuk megálmodott trilógia.

A rendező elmondása szerint minden filmben szerettek volna új karaktereket bevezetni, viszont a techno-organikus földönkívüli Warlockot már az első részben is szerepeltetni akarták. A figura vizuális megvalósítása azonban túl költségesnek bizonyult, így ki kellett írni a történetből, legalábbis a folytatásig. Boone ezek után arról is beszélt, hogy a trilógia egyes darabjait a stílusukat tekintve is eltérőnek álmodták meg. „Mind amolyan különálló zsánerfilmek lettek volna a horroron belül: az elsőt egyfajta rubber reality horrornak szántuk, a másodikat egy földönkívüli inváziós sztorinak terveztük meg Warlockkal, a harmadik rész pedig a 80-as és korai 90-es években futó X-Men crossoverből, az Infernóból merítve ötvözte volna mindezeket az elemeket, egyfajta természetfeletti, apokaliptikus horrorfilmet eredményezve. Ez volt a terv.”

inferno_cover.jpg

Az Infernó gyűjteményes kiadásának borítója

Az Infernó egyébként egy 1988 és 89 közt megjelent sztori, melyben a Limbó két fődémona, N’astirh és S’ym a poklok poklát szabadítja rá a Földre. A történet alapvetően két főbb cselekményszálon futott, de az gyakorlatilag minden New York-i szuperhősre hatással volt valamiképp. Miközben az Új Mutánsok S’ymmel küzdöttek meg Iljána Raszputyin lelkéért, az X-Men és az X-Faktor a Mr. Sinisterrel lepaktáló N’astirh-ral és az általuk manipulált Madelyne Pryorral nézett szembe Küklopsz fiának megmentéséért. A történet egy része magyarul is megjelent a Semic-féle X-Men és Marvel Extra lapjain, bár akkor pont az Új Mutánsokkal kapcsolatos fejezetek maradtak ki.

Josh Boone-nak további izgalmas tervei is voltak a trilógiával. Nemrég például azt is elárulta, hogy a második részben Antonio Banderas is felbukkant volna Emmanuel da Costa, Napfolt apjának szerepében. Sőt, a karakterét, akit a folytatás egyik központi gonosztevőjének szántak, már az első rész stáblistás jelenetében le akarták leplezni, ám azt végül nem sikerült leforgatni.  

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6716187164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.09.07. 08:33:07

így olvasva nem semmi terv volt ez!
süti beállítások módosítása