Peter Parker köszöni szépen, jól van: Egy csomó érdekes részlet kiderült az új Spider-Man-játékról

2020. június 19. - Marvel Magyarország

Világosabb képet kaptunk a Spider-Man: Miles Morales kapcsán.

000a76b9yvhutlk0-c125-f4.jpg

A múlt heti PS5 konferencia egyik legérdekesebb bejelentése a Marvel's Spider-Man: Miles Morales volt, amely ismét egy Pókember-videojáték lesz az Insomniac Games csapatától. A kommunikáció azonban nem volt a legszerencsésebb, ugyanis rengeteg kérdés érkezett azzal kapcsolatban, hogy most akkor kiegészítőről vagy önálló játékról van-e szó, és miután a stúdió tisztázta, hogy az utóbbiról, a félreértésekért kárpótlásul a minap rengeteg izgalmas részletet osztottak meg a játék kapcsán.

A PlayStation blogon közzétett cikkből kiderült, hogy már a PS4-es Spider-Man fejlesztésekor tisztában voltak vele, hogy Miles Morales Pókemberré válása olyan történet, ami megérne egy különállóan játszható kalandot, méghozzá új közegben, eddig nem látott ellenségekkel és egyedi küldetésekkel. A játékban nagyjából egy évet ugrunk előre az időben. A hólepte New Yorkban éppen a karácsonyi készülődés zajlik, miközben a színfalak mögött egy energiavállalat és egy csúcstechnológiával felszerelt bűnözőcsapat között háború robban ki, természetesen a középpontban Miles új, harlemi otthonával.

Az Insomniac azt is elárulta, hogy már a Marvel's Spider-Man elkészülte óta megszakítás nélkül dolgoznak Miles Morales különálló kalandján. A program a rövid fejlesztési időt figyelembe véve az Uncharted: The Lost Legacy mintájára érkezik majd, vagyis az eredeti alapjaira építkezve hozza el az új tartalmakat, ugyanakkor fontos és érzelmes történettel bővíti a videojátékos univerzumot. Szemléltetésképpen az Uncharted spin-offja szintén röviddel a sorozat teljes értékű epizódja után jelent meg, és mivel a nagysága elmaradt attól, természetesen nyomott árcédulával lehetett beszerezni.

Természetesen az új Pókember-kaland jelentős grafikai tuninggal, a PlayStation 5 képességeihez igazítva jelenik meg. A gyakorlatban ez a töltési idő eltűnését, a realisztikus globális megvilágítást biztosító ray-tracinget, valamint 3D audio hangzást jelent, de beleépítették a DualSense kontroller nyújtotta extrákat is, mint például a haptikus visszacsatolást, ami tapintáson keresztül fog átadni játékbeli érzeteket. 4D-s beolvasással a karaktermodellek részletessége is sokkal látványosabb lesz, de a nextgen konzol képességet kihasználva átalakították a város bizonyos részeit is.

Az Insomniac azzal kapcsolatban is megnyugtatta az aggódó rajongókat, hogy Peter Parker természetesen él és virul, hiszen még sok mindent szeretnének elmesélni a szereplésével. A később érkező számozott folytatásban tudhatjuk meg, mivel töltötte a köztes időt, és az új cím kizárólag Miles karakterére összpontosít majd, ami a bejegyzés szerint kritikus fontosságú lesz a videojátékos Pókember-univerzumban, szóval nem érdemes kihagyni.

A Spider-Man: Miles Morales egyelőre csak PS5 konzolokra lett bejelentve, a megjelenés pedig már az idei évben, valamikor 2020 őszén esedékes.

(forrás: PlayStation blog)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6815901652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása