A Marvel egykori grafikusa sosem látott oldalakat tett közzé egy meghiúsult Stephen King adaptációból

2019. október 24. - Marvel Magyarország

A Rémmesék feldolgozása jogi viták miatt maradt a fiókban.

blob_bu79.jpg

Kelley Jones, aki több Batman sor mellett a Marvelnél olyan kiadványok vizualitásáért felelt, mint az 1996 és 1997 közötti Magneto minisorozat, vagy a What If? széria azon darabja, amelyben Loki találja meg Thor legendás kalapácsát, a napokban egy rég elfeledett munkáját ásta elő.

1986-ban a Marvel felkérte, hogy rajzolja meg az itthon Rémmesék címen forgalomba került (eredeti cím: Creepshow 2.), Stephen King által írt és George A. Romero rendezte horror antológiafilm The Raft (A tutaj) című epizódját. Tekintve, hogy a film erősen támaszkodott a pár évtizeddel korábban hódító horror képregények esztétikájára és történetmesélési technikáira, valamint az első részből is készült képregény-feldolgozás, természetesnek tűnt, hogy a folytatás sem úszhatja meg az adaptációt. Jones-nál lelkesebb rajzolót pedig aligha találhattak volna a feladatra:

„Nem tudták, hogy hatalmas King és Creepshow rajongó vagyok, úgyhogy a vonal túlsó végén a kislányos visításom valószínűleg sokként érte őket. Azon a nyáron az A tutajon dolgoztam (ami szerintem King egyik legrémisztőbb novellája), és nagy örömömre szolgált, hogy egy horror történeten dolgozhatok, mert a Mocsárlényen kívül akkoriban nem futott más horror cím” – írta egy bejegyzésben. „A kihúzás felénél járhattam, amikor hívtak a Marveltől, hogy szüneteltetik a projektet jogi viták miatt. A produkciós cég nem rendelkezett az adaptáció jogaival, az ár pedig, amit kértek volna túl magas volt a Marvelnek, így végül lefújták. Mellesleg a szerkesztő megjegyezte, mekkora blama ez az egész, mert Kingnek nagyon tetszett az addig elkészült pár oldal, és szerette volna, ha befejezem a teljes történetet. Egyszerre voltam összetört és dühös. Szerencsére a Marvel volt olyan kedves, hogy visszaküldjék a rajzokat, amiket aztán egy mappába rendeztem és meg is feledkeztem róluk.”

A legendás maszkmester és rendező, Greg Nicotero, valamint Brian Witten producer keresték meg Jonest a nemrég indult Creepshow sorozat kapcsán, és szerették volna, hogy mutasson valamit az elkészült vázlatokból, amennyiben azok még megvannak. Jones meg is találta a félkész oldalakat és saját Facebook profilján tette közzé a képeket, amiket alább ti is megtekinthettek a galériára kattintva.

(forrás: Bloody Disgusting)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8315184920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása