A Marvel Studios tévés produkciói lesznek a tévétörténelem legdrágább sorozatai

2019. október 01. - Marvel Magyarország

A filmekhez hű költségvetéssel fognak forogni.

loki-series-top.jpg

Noha múlt héten a Hulu premier előtt elkaszálta az élőszereplős Ghost Rider-sorozatot kreatív patthelyzetre hivatkozva, nem csak emiatt kezd egyre bizonytalanabbá válni a Marvel Television jövője a Marvel Studios saját tévés produkcióinak árnyékában. Még a San Diego Comic-Conon ugyanis Kevin Feige egyszerre jelentette be a Marvel Moziverzum negyedik fázisának filmjeit és sorozatait, amivel ráerősített arra, amit korábban is ígért: hogy a stúdió olyan magasságokba fogja emelni a Disney+ streamingoldalra készülő Marvel-sorozatokat, amelyet a Jeph Loeb által felügyelt tévés divízió sosem engedhetett volna meg.

„Feige műsorai messze túlmutatnak azon, amelyre a Marvel TV-nek valaha lehetősége volt” – mondta egy tévés ügynök a Variety jelentésében. „A többi élőszereplős sorozattal ellentétben számára rendelkezésre áll a Marvel Moziverzum megannyi karaktere, nem beszélve a magasabb büdzséről.” Ha hihetünk a híreknek, a tervezett Sólyom és Tél Katonája, WandaVision, Loki, Sólyomszem, illetve minden további fejlesztési fázisban járó Disney+-sorozat a Marvel hollywoodi blockbustereit idéző költségvetéssel fog operálni, hogy tökéletesen be tudjanak illeszkedni a mozifilmek sorába. Feige célja, hogy a sorozatok látványvilága teljes mértékben hű legyen a filmes univerzum összes darabjához, ehhez viszont elengedhetetlen a tetemesebb pénzösszeg.

Nagyságrendileg ez 100-150 millió dollárt jelentene szériánként (az Infinity Saga összes korábbi történetét elvarró Bosszúállók: Végjátékot a kivételek közé soroljuk a maga 356 milliós költségvetésével), szóval tekintve, hogy 6-8 epizódból álló minisorozatok készítése a cél, leosztva is nagyjából 15 milliót pakolnának egyetlen epizód mögé. Most pedig kapaszkodjatok meg: a Netflixen megjelent Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage és Iron Fist szériák első évadai összesen kerültek 200 millió dollárba – alig többe, mint amit a Marvel Studios külön-külön szán majd a sorozataira.

Természetesen a Marvel Television élőszereplős sorozatai korábban sem a magas költségvetésükről voltak híresek, de ha a Runaways és a Cloak and Dagger szériákat leszámítva amúgy is elkaszálták a műsoraik tetemes részét, jogosan merülhet fel sokakban a kérdés, hogy akkor mégis hogyan tovább? A pletykák szerint a jövőben animációs vonalon mozogna tovább Jeph Loeb csapata, ami egyáltalán nem ördögtől való gondolat: idén már több, a felnőtt közönséget megcélzó animációs sorozat terveit is bejelentették a Hulura, köztük a Howard, a kacsával.

(forrás: Collider, Variety)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5415185216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása