[D23] BREAKING: Kevin Feige leleplezte három régóta várt Marvel-karakter érkezését

2019. augusztus 24. - Marvel Magyarország

Először kap saját sorozatot három népszerű Marvel-karakter.

ms-marvel-holdlovag-amazon-sorozat-top.png

A Marvel Moziverzumban nemsokára három újonnan bemutatásra kerülő szuperhős kap önálló műveket a streaminges terjeszkedést kihasználva, ami a Disney minden második évben megrendezésre kerülő saját miniexpóján, a novemberben induló szolgáltatásukat népszerűsítő panelbeszélgetésen került bejelentésre: a D23 expó színpadán maga Kevin Feige árulta el, hogy a meglévőek mellé jön a Ms. Marvel, a Holdlovag és az Amazon karaktereire összepontosító tévésorozat. Azt a producer egyelőre nem fedte fel, hogy ezeket mikor tervezik bemutatni (amennyiben az eddig bejelentett ütemterv marad a régi, legkorábban valószínűleg 2022 folyamán), illetve természetesen még a főszereplő személye is kérdéses mindhárom cím esetén.

Ms. Marvel

Korábban Feige már beszélt arról, hogy terveznek a képregényekben mindössze 2013-ban bemutatott, ám hamar nagy népszerűségre szert tett Kamala Khan karakterével. A díjnyertes forrásanyagban Ms. Marvelként ismert ifjú pakisztáni-amerikai hősnő a legnagyobb példaképe, Carol Danvers tiszteletére vette fel a szuperhős kódnevét, miután Terrigenezisét követően (a Terrigen-köd nevű vegyület személyre szabott képességet ad a pályafutásukat egyszerű emberekként kezdő Inhumánoknak) szuperhőssé vált. Kamala egyfajta alakváltó képességekre tett szert, és Mr. Fantasztikushoz hasonlóan képes a végtagjait gumiként megnyújtani, illetve megváltoztatni a méretét. A Peter Parker esetében jól bejáratott középiskolás és szuperhősproblémák mellett neki a hátterével és a vallásos neveltetésével is nap mint nap meg kell küzdenie. A frissen bejelentett szériák közül ez az egyetlen, amihez showrunnert tudunk társítani Bisha K. Ali személyében, aki legutóbb a Négy esküvő, egy temetés remake-jén dolgozott a Hulu égisze alatt. Hogy fokozza a kedélyeket, Kevin Feige elmondta, miszerint a karakter a Marvel Moziverzum filmjeiben is feltűnik majd.

ms-marvel-logo.jpg

Moon Knight 

Az 1975-ben megálmodott Holdlovag, valódi nevén Marc Spector egy egyiptomi ihletésű antihős a Marvel képregényeiben, akit a kritikusai gyakran neveznek a Marvel Comics Batmanének. Az egykori tengerészgyalogos a Bushman nevű zsoldosvezér jobbkeze volt, akivel Egyiptom és Szudán határában portyáztak. Ám amikor Spector rájött, hogy a rossz oldalon áll, fellázadt Bushman ellen, aki ezért a férfit a sivatag közepén hagyta, hogy a hőség végezzen vele. Spectornak az ősi egyiptomi holdisten, Khonszu adott új életet, hogy szolgálja őt, mint bosszúálló. A karakter egyik legnagyobb különlegessége, hogy úgynevezett disszociatív identitászavarban szenved, melynek következményeként négy személyazonossága alakult ki. Holdlovag legtöbbször a test-test elleni küzdelemre hagyatkozik, és mivel nem teljesen épelméjű, nem fél a Disney+ családbarát kereteit már-már jócskán meghaladó brutális módszerekhez folyamodni az ellenségeivel szemben. Remélhetőleg ez az aspektus megfelelően kiaknázásra kerülhet, a televíziós terjesztés miatt bármiféle szorosabb megkötés nélkül.

holdlovag-sorozat-logo.jpg

She-Hulk

Hogyha nagyon lebutítva szeretnénk jellemezni, Amazon a Marvel-filmekben a Mark Ruffalo által játszott zöld szörnyeteg női megfelelője. Polgári nevén Jennifer Walters a képregényekben Bruce Banner unokahúga, aki egy lövöldözés során súlyos sérüléseket szerez. Hogy megmentsék az életét, átömlesztést kap Banner gammasugárzással fertőzött véréből, ezzel pedig az övéhez hasonló képességekre tesz szert – bár az ereje messze alulmarad a Hulkétól, cserébe Jennifer az átalakulása után is képes megőrizni emberi tudatát. Amazonként többek között a Bosszú Angyalai sorait is erősítette, szuperhősnői pályafutása mellett ráadásul nagy sikerrel kecsegtető ügyvédi praxist alakított ki Los Angelesben. Azt a Marvel még nem árulta el, hogy a legutóbbi Bosszúállók óta Professzor Hulkként tevékenykedő Banner tiszteletét teszi-e a tévésorozatban, de tekintve, hogy a Marvel Moziverzum mennyi sztárját megnyerték ezekre a produkciókra, feltehetően emiatt nem kell aggódni.

amazon-sorozat-logo.jpg

(forrás: Hollywood Reporter)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7115022186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása