Csalódást keltő számokkal ért véget a Sötét Főnix mozis pályafutása

2019. augusztus 18. - Marvel Magyarország

Nem csak a franchise mélypontja lett.

dark-phoenix-box-office-hir-top.jpeg

Épp a napokban írtuk meg, hogy a Disney állítólag közel sincs elragadtatva az Új mutánsoktól, amiben a Sötét Főnix minden téren gyenge fogadtatása is szerepet játszik. A 200 millióba kerülő produkció világszinten ugyanis mindössze 252 millió dollárt hozott (természetesen iszonyú messze bármiféle megtérüléstől), ezzel pedig nemcsak az idei év egyik legnagyobb bukásának számít, de mind az X-Men franchise, mind általában a képregényfilmek tekintetében messze alulmaradt.

A széria befejező része június elején debütált a mozikban, és még a nem sok jót ígérő pénzügyi előrejelzéseket is alulmúlta egy 32 millió dolláros nyitóhétvégével (majd a következő héten 72,6%-os csökkenéssel már csak 9 milliót tudott összehozni). Simon Kinberg filmje mindent összevetve 252 millió dollárral zárta a mozis pályafutását, pedig néhány évvel ezelőtt a nem kevésbé megosztó X-Men: Apokalipszis ennek majdnem a kétszeresét (543M) termelte világviszonylatban, ráadásul az első két Farkas is sokkalta jobban muzsikált. A Mickey egeres cég vezérigazgatójaként ismert Bob Iger egy befektetőknek tartott prezentáción azt jelentette be, hogy a Disney egyelőre bukik a Fox felvásárlásán (a megvásárolt stúdió ezt a negyedévet 170 millió dolláros veszteséggel fogja zárni), ami jelentős részben a Sötét Főnix érdeme.

Persze részletesen körbejárhatnánk a bukás lehetséges okait. A hányatott sorsú X-Men: Sötét Főnix útja a mozivásznakig megannyi premierdátum-halasztást és utóforgatást foglalt magába. A Variety úgy tudja, hogy valamilyen szinten a Disney is okolható, elvégre miután elbocsájtották a film marketingcsapatát, minimális energiát és pénzt fektettek a reklámkampányba. Bárhogy legyen, ez már nem változtat azon, hogy a Marvel stúdió a talán nem is olyan távoli jövőben rebootolni fogja a mutánsokat, immár a Bosszúállók világának részeként.

(forrás: CBR, Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9315014480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása