A Disney nincs elragadtatva az Új mutánsoktól, és Deadpool kapcsán is felmerült pár kérdés

2019. augusztus 15. - Marvel Magyarország

Azért sejthető, melyik produkció van nagyobb veszélyben.

new-mutants-deadpool-disney-fox.jpeg

A Variety legújabb jelentése szerint a Fox gyártásában készült Új mutánsok nem nyerte el a Mickey egeres stúdió tetszését, a vezetőség szerint ugyanis egy horror fűszerezésű szuperhősmozinál vajmi kevés az esély, hogy jól teljesít majd a kasszáknál. Ugyanakkor a film készítői számára ez nem újdonság, a munkálatok a bejelentés óta elég döcögősen haladnak: az eredeti bemutató 2018 áprilisában lett volna, amit már három alkalommal elhalasztottak. A Sötét Főnix gyenge teljesítménye (a 200 millióba kerülő produkció világszinten 252 millió dollárt hozott) és az Új mutánsokat körüllengő általános hitehagyottság sem könnyít különösebben a helyzeten, és mivel a Disney nyíltan nem akarja a jelenleg pótforgatás alatt álló filmet, ezért erős a gyanú, hogy végül nem is kerül mozis forgalmazásba.

A másik nagy kérdés, hogy a szabadszájú Deadpool miként fog összeférni a stúdió felfogásával. Ezen a területen állítólag nincs oka a rajongótábornak aggodalomra, ugyanis míg az Új mutánsoktól az illetékesek eleve nincsenek elragadtatva, addig a Ryan Reynolds által megformált antihős esetében mindössze azt próbálják kiküszöbölni, hogy hogyan vezessék be és mozgassák a karaktert a családbarát Marvel Moziverzumban, miközben a saját kalandjai megmaradnának a jól megszokott és nélkülözhetetlen vérgőzős, káromkodós mivoltukban. Valószínűleg azzal mindenki együtt tudna élni, ha Deadpoolt a szigorúan R-kategóriás filmjei mellett a Bosszúállók világában már némileg visszafogottabb magatartással ábrázolnák, ami kimeríthetetlen poénforrás lehetne a negyedik falat jellemzően áttörő figura számára.

Azonban nem az Új mutánsok és a Deadpool az egyetlen, ami nehezen beilleszthető a Disney-Fox új irányvonalába. A vállalat valószínűleg a legtöbb előkészületben lévő Fox-projektet kukázni fogja, amiről pedig a jövőben úgy vélik, hogy nem számíthatnak kasszarobbantásra, az a Disney+ streamingoldalon vagy a szintén a Disney által birtokolt Hulun fog kikötni. A maroknyi megmaradt produkciót, mint például az Avatar folytatásai, kommerszebb irányba terelik. Az Új mutánsok továbbra is bizonytalan helyzete sajnálatos, hiszen formabontó alkotásnak ígérkezett, ráadásul kimondottan ijesztő szemszögből mutatta volna be a szuperhősöket, amire nem volt korábban példa a Marvelnél. Egy ideig biztos nem látunk majd hasonló megközelítésű alkotást – a filmvásznon legalábbis biztosan nem. 

(forrás: Variety, SuperHeroHype)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2015011574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása