Három Oscar-díjat nyert operatőr dolgozik majd a Venom folytatásán

2019. augusztus 17. - Marvel Magyarország

A fényképezésre már biztosan nem lesz panasz.

1532675981_tmp_dbhx6rcvqaaclgo.jpg

Még alig száradt meg a virtuális tinta az új Venom rendezését elvállaló Andy Serkisről beszámoló híreken, Robert Richardson személyében máris egy operatőrrel bővült a készítőgárda. Ez azért is számít meglehetősen érdekes fejleménynek, mert amellett, hogy egy Oscar-díjas szakmabeliről van szó, általában ennyire rövid időn belül nem szoktak két ilyen jelentős pozíciót is betölteni a készülő blockbuster-szintű projekteknél – ami kétségkívül azt jelzi, hogy a Sonynak szándékában áll a lehető leghamarabb folytatni a kasszasiker első részt.

Richardson operatőri kreditjei között rengeteg impozáns cím megtalálható: A mozikban jelenleg Quentin Tarantino új filmjében, a Volt egyszer egy... Hollywoodban csodálhatjuk meg a szebbnél szebb kamerabeállításokat, míg az Akadémia három aranyszobrot ítélt neki a JFK - A nyitott dosszié, az Aviátor és A leleményes Hugo című alkotásokban betöltött munkájáért. Tarantinóval sem először dolgozott, hiszen ő fényképezte a Becstelen brigantykat, a Django elszabadult, valamint az Aljas nyolcast, ráadásul mindegyikért Oscar-jelöléssel jutalmazták, és biztosak vagyunk benne, miszerint a jövő évi felhozatalban is visszaköszön majd a neve. A Venom folytatásához jó eséllyel a rendezői széket elfoglaló Serkis csalogatta, akivel már együttműködött a 2017-ben mozikba került Lélegzetvétel című életrajzi drámáján is.

A kritikusokat és a közönség egy részét egyaránt megosztó Venom után egyelőre megvan az okunk a bizakodásra, mert habár nyilvánvalóan Richardson munkája sem lenne képes megmenteni egy összecsapott forgatókönyvet, ezidáig mégis úgy néz ki, minden téren jobb kezekben van a folytatás az elődjénél. Hivatalos premierdátum ugyan még nincs, de a Sony bemutatónaptárában szerepel egy cím nélküli Marvel-folytatás 2020. októberére, ami minden kétséget kizáróan a szintén októberben debütált Venom második részére vonatkozhat.

big_startfilmru1313880.jpg

(forrás: Collider)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7015013150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása