[SDCC 2019] Skarlát Boszorkány is szerepet kap a Doctor Strange második részében

2019. július 21. - Marvel Magyarország

Az egyik legkülönlegesebb Marvel-filmnek ígérkezik a folytatás.

doctor-strange.jpeg

Noha Doctor Strange szólófilmje anyagilag közel sem lett a Marvel legnagyobb sikere, a látvány, a mágikus szál és a multiverzum megalapozása, plusz a karakter (valamint az őt megformáló Benedict Cumberbatch) elnyerte a közönség szimpátiáját. Rengeteg híresztelést követően a San Diego Comic-Conon a minap megtartott Marvel stúdió panelbeszélgetésen végre lerántották a leplet a folytatásról, ami a meglehetősen beszédes Doctor Strange in the Multiverse of Madness címmel számos meglepetést tartogat. 

Az egyik ezek közül a produkció hangulatára vonatkozik, ami a rendezői székbe visszatérő Scott Derrickson elmondása szerint az első igazán félelmetes, gótikus horror beütésű Marvel-film lesz. Mielőtt a stúdióhoz szegődött, Derrickson sokat alkotott a horror műfajában (többek között hozzá köthető az Ördögűzés Emily Rose üdvéért vagy a Sinister), amit most végre kamatoztatni tud majd. A rendezvényen a címszereplőt alakító Cumberbatch is tiszteletét tette, aki szintén arról beszélt, hogy a folytatás maga mögött hagyja az első rész viccesebb jellegét (persze a stúdió elnöke, Kevin Feige azért leszögezte, hogy megmaradnak továbbra is a családbarát besorolás határain belül).

A filmmel kapcsolatos másik nagy bejelentés az volt, miszerint a Skarlát Boszorkányt életre keltő Elizabeth Olsen is csatlakozott a Doctor Strange 2. színészgárdájához. Mivel mindkét karakter mágia alapú képességekkel bír, a rajongók régóta fantáziálgattak róla, hogy egy folytatásban a már tapasztalt és profi Strange segíthetne Wandának kiaknázni az erejét. A jövő tavasszal a Disney streamingoldalára érkező WandaVision tévésorozat eseményei hatással lesznek a cselekményre, vagyis az MFU égisze alatt először összefonódni látszanak a sorozatok és a mozifilmek. Mindemellett Derrickson a főgonosz kilétét is felfedte az álomdimenziót uraló, sokat pletykált Rémálom személyében, jóllehet hozzá egyelőre nem tudunk színészt társítani.

A multiverzum-koncepciót valószínűleg minden eddiginél jobban kiaknázó legújabb Doctor Strange 2021. május 7-én debütál a mozikban.

(forrás: EW, Collider)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4714972984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása