Íme mindaz, amit eddig tudni lehet a Marvel Moziverzum következő filmjeiről

2019. július 13. - Marvel Magyarország

Gyorstalpaló és tippelde napokkal a leleplezés előtt.

mcu-phase-4-tippelde.jpeg

A Pókember: Idegenben hivatalosan is lezárta a Marvel 2008 óta kibontakozó, három fázist felölelő Infinity-saga történetszálát. Habár évek óta megy a találgatás, most viszont végképp eljött az ideje a spekulációnak a soron következő Negyedik Fázis filmes felhozatalát illetően.

A stúdió vélhetően a július 18-21. között megrendezésre kerülő San Diego Comic-Conon, vagy pedig az augusztusi D23-on fogja bejelenteni a soron következő filmjeit. Néhányat közülük már biztosan tudunk (hiszen az egyik kicsiny hazánkban állt nemrég kamerák elé), pár szinte garantálható, viszont akadnak homályos foltok is a 2020-2022 idejére kitűzött dátumok kapcsán.

A premierek időpontjai megvannak: jelen cikk írásakor tudjuk, hogy 2020-ban kettő (május 1. és november 6.), 2021-ben három (február 12., május 7. és november 5.), 2022-ben pedig szintúgy három (február 18., május 6. és július 29.) dátumot foglalt be magának a Marvel Studios. Összesen tehát van nyolc filmnyi tippünk a következő három évre – vagy mégsem?

Pókember filmes jogai, hiába is adták át a teljes kreatív kontrollt a Marvel Studiosnak, még mindig a Sonynál vannak. Így ezen dátumok között, amiket hivatalosan Kevin Feige-ék tűzték ki, az Idegenben folytatása nem szerepel – szóval erős a gyanúnk, hogy ez a nyolc film valójában kilencet takar. A következő esélylatolgatást tehát összesen kilenc filmre fogjuk elvégezni.

Kezdjünk is neki!

Ami biztosra vehető

black-widow.jpg

Fekete Özvegy (Black Widow)

Natasha Romanoff szólófilmje habár jócskán megkésett (főleg a Bosszúállók: Végjáték eseményei után), kíváncsian várjuk, hogy miért döntöttek végül mégis a Fekete Özvegy elkészítése mellett a Marvelnél. A budapesti forgatási képek alapján Scarlett Johansson és Florence Pugh (Fehér éjszakák, Kisasszonyok) színésznők könnyen lehet, hogy Taskmaster ellen fognak ölre menni egymással – aki ideális lehet egy visszatérő gonosz szerepére is.

Egyelőre nem tudjuk, hogy mikor játszódik a film: keringtek pletykák a 90-es évekről, a Polgárháború és a Végtelen háború közötti időszakról (amit a színésznő hosszú vörös haja kissé megcáfol), vagy a Végjáték ominózus öt évéről is. Mi utóbbira tesszük le a voksunkat.

Az tuti, hogy a Fekete Özvegy-film gőzerőkkel forog és vélhetően ez lesz az első produkció a következő felhozatalból, gyanúsan 2020. májusi premierrel.

Örökkévalók (The Eternals)

A másik film, ami kapcsán a legtöbb mozgolódást és bejelentést láthattuk, az az Örökkévalók. Egy feltörekvő, az indie-filmek világából érkező rendező hölgyet, Chloé Zhaot bízták meg a film irányításával.

A csapat a Marvel-univerzum kozmikus oldalát erősíti, akiket egykoron az Égiek néven ismert kozmikus lények teremtettek egyszerű földi emberekből. A folyamat során olykor hiba csúszott be, az Örökkévalók társaságán túl így létrehozták a Deviánsokat is. Érdekesség, hogy az Örökkévalók egyik képviselője habár nem más, mint az Őrült Titán, Thanos, ő egy ritka betegségben, az úgynevezett Deviáns-szindrómában szenved, így külsőre inkább rájuk hajaz. Bizonyos források korábban arról számoltak be, hogy a történet jelentős része a kozmikus energiával áthatott Ikaris, valamint párja, Sersi szerelmére koncentrálhat.

Színészek kapcsán eddig felmerült Angelina Jolie, Kumali Nanjiani, Richard Madden, Salma Hayek, Keanu Reeves és Millie Bobby Brown neve is. A stúdió az eddigi hírek alapján egy nyíltan meleg színészt keres az egyik főszerepre. Azt nem tudni, hogy vajon Sersi és Ikaris, vagy pedig egy másik karakter megformálására keresnek LMBTQ közösségből színészt vagy színésznőt.

Vélhetően az Örökkévalók lesz a másik 2020-as film. Innentől viszont elhagyjuk a filmek dátumokhoz kötését, mert teljesen esélytelen megtippelni jelenleg, mi mikor jön.

Shang-Chi

Képzeljétek el az ázsiai James Bondot, aki vérprofi kung-fu harcos. Ő Shang-Chi, akinek a behozásával a Marvel az alaposan alulreprezentált, ázsiai karakterek sorát szeretné erősíteni.

A rendező Destin Daniel Cretton lesz, a főszerepre pedig egyelőre csak nem hivatalos információnk vannak, de a legutóbbi esélyes név a 2017-es Power Rangers Zackjét alakító Ludi Lin, akit a Black Mirror 5. évadának első részében (Striking Vipers) is láthattunk újonnan. Sőt, Donnie Yen (Ip Man-széria vagy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet) neve is felmerült, potenciálisan a film rosszfiújának szerepére. Aki könnyen előfordulhat, hogy a valódi Mandarin lesz.

Ami szinte garantált

ljedxzk0_o.jpg

Doctor Strange 2.

Noha Doctor Strange szólófilmje anyagilag közel sem lett a Marvel legnagyobb sikere, ráadásul erősen követi a hagyományos eredetfilmek felépítését, a látvány, a mágikus szál és a multiverzum megalapozása, plusz a karakter (valamint az őt megformáló Benedict Cumberbatch) elnyerte a közönség szimpátiáját. Sőt, a már tapasztalt és profi Strange később a Thor: Ragnarökben, aztán a Végtelen háborúban is bebizonyította, hogy igény alaposan lenne a Legfőbb Varázsló újabb kalandjaira a filmvásznon.

Scott Derrickson 2018. decemberi infók alapján visszatér a rendezői székbe, és állítólag 2020 elején kezdenek neki a forgatásnak. Derrickson nagyon szerette volna mindig is Rémálmot (Nightmare) szerepeltetni a folytatásban – nem csoda, elvégre egy horror rendezőről beszélünk. Nem hivatalos infók alapján Clea (a képregényekben Strange tanítványa és szerelme) is feltűnhet.

Fekete Párduc 2.

Pont most nyilatkozta Kevin Feige, hogy a napokban ültek le először Ryan Coogler rendezővel beszélni a második Fekete Párduc forgatókönyvéről, amiről egyelőre semmi konkrétum nincs. Utóbbit főleg a számtalan Namor pletykának célozta, amit sokan a Végjátékban Okoye által megemlített, víz alatti aktivitásra alapoztak. No meg persze a képregényes Wakanda és Atlantisz háborúra.

Igazából senkit se lepne meg a Fekete Párduc folytatása – anyagilag elképesztően nagyot ment, kritikailag is jól fogadták a filmet (az első képregényfilm, amit a legjobb filmnek járó kategóriában is jelöltek az Akadémiánál), ráadásul a kulturális hatása is vitathatatlan.

A galaxis őrzői 3.

Majdnem egy éve rúgták ki James Gunnt a Disney fejesei, amit számtalan petíció és nyílt felszólalás után végül aztán márciusban visszavontak: újra Gunnt ültették a rendezői székbe.

Viszont az a több mint fél év alaposan átrendezte a Marvel terveit, hiszen eleve egy 2020-as dátumot le is kellett venniük a palettáról vélhetően emiatt, másrészt pedig Gunn időközben rábólintott a Suicide Squad – Öngyilkos osztag 2. rendezésére. Úgyhogy még mielőtt a Thorral kiegészült szedett-vedett csapat harmadik kalandját megrendezhetné, először egy másik diszfunkcionális família filmjét próbálja meg tető alá hozni a konkurenciánál.

Marvel Kapitány 2.

Az utolsó pillanatig hezitáltunk, hogy ezt a filmet itt, a szinte biztosan érkező produkciók szekciójában, vagy pedig a következő tippeldében tüntessük fel. Mert noha hiába kapott végül egy női karakter is önálló filmet a Marvelnél, és a több mint egymilliárd dolláros bevétel is felér az automatikus folytatás berendelésével, valahogy mégis jelez a pókmicsodánk.

Mind a kritikusi, mind a nézői fogadtatás gyengébb lett, mint a többi, a Harmadik Fázisban bemutatott MFU film esetén. Ráadásul a karakter szerepeltetése a Végjátékban sem sikerült túl jól. Viszont nem lehet elmenni a tény felett, hogy anyagilag mekkora siker lett a film, és a stúdió nagy vonalú kozmikus tervei, valamint a Pókember: Idegenben második stáblistás jelenetének szemszögéből vizsgálódva végül inkább ide soroltuk a filmet.

Mindenesetre, ha mégis érkezik a folytatás, akkor a Brie Larson által többször emlegetett Kamala Khan felbukkanása sincsen kizárva, de jó eséllyel visszatér Samuel. L. Jackson és a Talost megformáló Ben Bendelsohn is. 

Pókember 3.

Végül, de nem utolsó sorban, amit még ebbe a kategóriába sorolunk, az a Tom Holland-féle hálószövő hatodik megjelenése, amivel tető alá hozhatják a fiatal Pókember trilógiáját. Hollandnak a 2015-ös egyezmény értelmében még egy szólófilmre van szerződése – noha ki tudja, hogy a színfalak mögött vajon azt a szerződést hányszor toldozgatták-foltozgatták a publikum tudta nélkül.

A friss élményként szolgáló Idegenben legvége alaposan kiborította a bilit, és jó pár találgatás elindult a harmadik film történetére vonatkozóan, míg a Baljós Hatos feltűnését már a Hazatérés stáblistás jelenete óta sejtetik a nézőkkel.

Viszont ahogy írtuk is fentebb,  ez a film anyagilag még mindig a Sony malmára hajtja majd a vizet.

És az abszolút tippelgetés...

243423rg.jpg

Eddig nyolc darab filmről beszéltünk az összesen kilenc  helyre. Egy filmnek maradt még hely, amikről szinte semmit sem tudunk – egyelőre.

Akiket valószínűleg ki lehet zárni:

  • Vasember vagy Amerika Kapitány filmek – nyilvánvaló okok miatt.
  • Ilyen rövid időn belül a Thor 4-re sem raknánk a lovin – habár a karaktert szinte biztos, hogy viszontlátjuk A galaxis őrzői harmadik részében.
  • Egy harmadik A Hangya és a Darázs filmet sem látunk már magunk előtt, elvégre a címszereplők a második filmjük és a Végjáték végén is kaptak egy szép lezárást.
  • Loki, Wanda (vele együtt valamilyen úton-módon Vízió), Bucky és Sólyom, illetve vélhetően Sólyomszem is a Disney+ streaming szolgáltatás keretein belül kapnak majd saját minisorozatot, úgyhogy őket is ki lehet zárni.
  • Kevin Feige az X-Mennel kapcsolatos kommentjei alapján semmilyen, a mutánsokhoz köthető filmet sem említünk meg a következő listában.

Szóval szerintünk a maradék egy bejelentett dátumot az alábbi filmek közül kapja meg valamelyik:

Nova

Meg sem próbáljuk felsorolni, hogy az utóbbi évek során hányszor merült fel pletykákban Nova, azaz Richard Rider karaktere, mint lehetséges új játékos a Marvel Moziverzumban.

A Végtelen háború ideális eredetsztori is lehetne a számára: ahogy Thanos elpusztítja Xandart és megszerzi az első követ, tökéletes felvezetésként szolgálna a karakter szólófilmjében. Ráadásul a szemfülesek most elcsíphettek egy ráutaló Easter Egget is a Pókember: Idegenben képsorai között, ami már annyira pofátlan, hogy nem lehet csak úgy elsiklani felette.

Nova az utóbbi években előkelő helyen szerepel a legvártabb karakterek listáján, szóval Shang-Chi és az Örökkévalók csapatán túl mi simán látjuk, hogy ő is bemutatkozik a közeljövőben.

Mennydörgők/Sötét Bosszúállók

Nem csodálkoznánk rajta, ha rövidesen előkerülne az a Norman Osborn, aki nemcsak Pókember-gonosz, hanem az egész Bosszúállók csapatának egy meghatározó ellenfele volt a képregényekben. Simán kinézzük belőle, hogy a Végjáték utáni hatalmi harcokból ő is kiveszi a részét egy saját csapattal, legyen az akár a Mennydörgők, akár a Sötét Bosszúállók felállás.

A probléma ezzel az eléggé erős Öngyilkos osztag áthallás, viszont az MFU-ban teljesen újfajta motivációk jelenhetnek meg pont a Bosszúállók csapatának jelenlegi, erősen kérdőjeles helyzetét illetően.

Új Bosszúállók/Fiatal Bosszúállók

Habár Feige elmondta korábban, hogy a Negyedik Fázist egészen máshogy kell elképzelni, mint az azt megelőző hármat, azért abban biztosak vagyunk, hogy egy akkora brandet, mint a Bosszúállók, nem hagynak csak úgy a parkolópályán a Végjáték után.

Viszont meg is kell különböztetniük magukat valahogyan az eddigi csapattól és mentalitástól, amit az „új” jelzővel könnyedén megtehetnek – vagy ha igazán vadak akarnak és akarunk lenni, akkor elkezdhetik megalapozni a Fiatal Bosszúállók csapatát is. Noha utóbbihoz kellene még jó pár másik karakter, akiket fel kell vezetniük.

Fantasztikus Négyes

Habár könnyen lehet, hogy csak az Ötödik Fázisban tűnik fel a Reed, Sue, Johnny és Ben alkotta négyesfogat, de ha már a mutánsokat kizártuk az újonnan megszerzett foxos tartalmak közül, a Fantasztikus Négyest mindenképp meg kell említenünk, mint lehetséges opciót. Akár egy másik dimenzióból jönnek, akár frissen kapják a képességeiket a saját Földünkön, a Marvel első családja már évek óta ordít egy értelmes adaptációért.

Ráadásul erősíti az elméletünket, hogy Feige továbbra is folyamatosan tárgyal Noah Hawley-val (Fargó, Légió) a Doctor Doom az összeolvadás előtt megírt forgatókönyve kapcsán, szóval ki tudja – lehet először Victor tűnik majd fel a filmvásznon, nem pedig a Richards-família. Eléggé új és érdekes húzás lenne a Marvel részéről.

Deadpool

Avagy végül, de nem utolsó sorban…

Na jó, talán mégsem maradunk teljesen mutánsok nélkül a következő években. Deadpool a felvásárlás utáni helyzete nagyon különleges, elvégre az eddig bemutatott két szólófilm együttes bevétele világviszonylatban meghaladja a másfél milliárd dollárt, ráadásul a rajongók el sem tudják képzelni a figurát Ryan Reynolds nélkül – más szóval ez lehet az egyetlen a Fox egykori Marvel-tartalmai közül, ami töretlenül folytatódik a Disney égisze alatt.

Pár hónapja a Disney elnöke megerősítette, miszerint valóban terveznek Deadpool karakterével, Bob Iger pedig azt is elárulta korábban, hogy a nagypofájú zsoldos megmarad a saját R-besorolású, vérgőzős világában. Ennyiből ugyanakkor nehéz megmondani, hogy a karakter vajon a Marvel Moziverzum része lesz-e potenciális átjárásokkal a saját filmjeiben, vagy abszolút külön létezik majd, ahogy eddig is tette. Remélhetőleg ez a kérdés mielőbb megválaszolásra kerül.

428607.jpg

Zárszó

Persze ez az egész tippelde úgy ahogy van borul, ha például 2020-ra is bejelentenek még egy filmet. Vagy ha 2023-ra is készültek még néhány dátummal pluszban. Vagy ha Tom Holland szerződését már most kitolták, és egyszerre több Pókember-filmet bejelentenek pár nap múlva. A jelenlegi tudásunk alapján viszont a fenti címeket látjuk a legesélyesebbnek, főleg ennyire közel a leleplezéshez.

Ti mit gondoltok? Mennyire értetek egyet az általunk felvázolt lehetőségekkel? Kihagytunk volna valakit? (Mármint Holdlovagon túl persze – ő örökké ott él az álmainkban.)

Goretity Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2114934278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása