Két Marvel-film végére is hasonlított volna a Sötét Főnix eredeti befejezése

2019. június 12. - Marvel Magyarország

A film író-rendezője a pótforgatások előtti terveiről beszélt.

dark_phoenix_jf_5100_v0014_snl_1001_rgb_0.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz az X-Men: Sötét Főnix cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

A hányatott sorsú X-Men: Sötét Főnix útja a mozivásznakig megannyi premierdátum-halasztást és utóforgatást foglalt magába. Habár a hétvégén hatalmasat zakózó szuperhősfilmtől sem a kritikusok, sem a nézők nem voltak különösebben elragadtatva, abban talán egyetérthetünk, hogy a D’Barik vonatos támadása még a mű jobban sikerült pillanatai közé tartozik. Eredetileg azonban a nagy finálé nem a Földön, hanem az űrben játszódott volna. A Sötét Főnix két sztárja, James McAvoy és Michael Fassbender már a promóció során elkotyogták, hogy a befejezést más, nagyon hasonló végkifejletű szuperhősfilmek miatt kellett utólag megváltoztatni. Simon Kinberg író-rendező egy interjúban végre azt is elárulta, pontosan mi kavart bele a terveibe.

„Az eredeti befejezésemben nem szerepelt együtt a teljes X-família úgy, mint most a filmben. A Marvel Kapitányon kívül elég sok Polgárháború is felfedezhető volt a tervezett zárásban. Ezek a nagyszabású akciófilmek általában a harmadik felvonásban érik el azt a bizonyos tetőpontot […] Tetszett, hogy a Polgárháborúban a nagy akciószekvencia, melyben mindenki egyszerre csap össze, nem a harmadik, hanem inkább a második felvonás végén kapott helyet, és így a nagy csata után egyedül maradtunk a Tél Katonájával, Amerika Kapitánnyal és Vasemberrel.”

Ehhez hasonlóan a Sötét Főnix zárása is sokkal visszafogottabbra lett tervezve. Az X-Men és a Mutánsok Testvérisége nem fogott volna össze a D’Barikkal szemben, ellenben a Főnix-erő által áthatott Jean Grey repült volna ki a világűrbe. Ez az ötlet viszont túlságosan hasonlított a Marvel Kapitány fináléjára, melyben a felturbózott Carol Danvers megvédi a Földet a támadó Kree-armadától. „Mintha csak a nyers érzelmeik koncentrált látképét szemlélnénk, és imádtam az ebben rejlő intimitást…” – folytatta Kinberg. „Ezt szerettem volna megvalósítani a Sötét Főnix fináléjában, még akkor is, ha a dolog néhány perc erejéig túlságosan is hasonlított volna a Marvel Kapitányra.”

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6414887728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása