Hatalmasat bukott a pénztáraknál az X-Men: Sötét Főnix

2019. június 09. - Marvel Magyarország

Nagyon kevesen voltak kíváncsiak a széria befejezésére.

1558446273_tmp_jf_4420_v0012_snl.jpg

Ugyan az X-Men-franchise a majdhogynem két teljes évtizedet felölelő pályafutása során kapott hideget és meleget is, végső soron a Bryan Singer által elindított univerzum nélkül jó eséllyel sehol sem lenne filmvásznon a képregényes zsáner. Sokan remélték tehát, hogy a Fox-felvásárlás révén idő közben a széria utolsó felvonásává váló Sötét Főnix méltó búcsút vesz majd a mutánsoktól, de sajnos a negatív kritikai fogadtatás után újabb fronton, méghozzá a pénztáraknál vérzett el a produkció.

Az még hagyján, hogy a széria történetének leggyengébb nyitását produkálta a Simon Kinberg rendezésében készült mozifilm, de még a relatíve gyenge előrejelzéseket is "sikeresen" alulmúlta a mindössze 33 millió dolláros első hétvégi bevételével. Az X-Men negatív rekordere idáig a 2013-as Farkas volt 53 millió dollárral, és ami az előzőleg mozikba került Apokalipszist illeti, még az is a kétszeresét hozta a Sötét Főnix számainak bemutatásakor (65M). A kudarchoz hozzátartozik, hogy premierfilmként csak a hétvégi toplista második helyét tudta elfoglalni, ugyanis a szintén frissen bemutatott A kis kedvencek titkos élete 2. is több pénzt termelt az előző napokban X professzor mutánscsapatánál. 

Ami némi vigaszt nyújthat, hogy az Amerikán kívüli piacokról 107 millió dollár folyt be a Sötét Főnixnek, amivel együtt világviszonylatban habár 140 misinél jár, de így is messze alulmarad a 200 millióra becsült költségvetésétől. És mivel a nyitóhétvégéken produkált összeg – főleg az ilyen jellegű blockbusterek esetén – általában elég nagy visszaesést mutat a következő hetekre, elképzelhetetlennek tűnik, hogy az X-Men-széria befejezése profitot termeljen. Persze a "mennyi az annyi" ezúttal kevésbé fontos tényező abból a szempontból, hogy a tulajdonosváltást követően nem függ tőle semmilyen folytatás sorsa, különben most nagyon aggódhatnánk ezért a sokat megélt társaságért.

(forrás: Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8214886100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása