Az X-Men franchise leggyengébb nyitását produkálhatja a Sötét Főnix

2019. május 17. - Marvel Magyarország

A pénztáraknál nem fog szárnyra kapni ez a főnix.

big_startfilmru1378587.jpg

A Disney és a Fox összeolvadásával biztossá vált, hogy a következő hónapban mozikba kerülő Sötét Főnix lesz az eddig ismert X-Men franchise utolsó felvonása (az előző hetekben sokadjára is elhalasztott Új mutánsoknak nincsen köze a fősodorhoz), ám korai előrejelzések szerint messze nem a legkifizetődőbb. A The Hollywood Reporter értesülései szerint ugyanis a film mindössze 50 millió dollár körül hozhat első hétvégéjén, ami a széria történetének eddigi legrosszabb nyitását jelentené. 

Ha ez valóban így lesz, akkor Simon Kinberg rendezése még a franchise negatív rekorderének számító Farkas 53 millió dolláros nyitóhétvégéjét is alulmúlhatja, pedig a Hugh Jackman nevével fémjelzett szólófilm költségvetése jóval alacsonyabb, mint a Sötét Főnixé (pláne, hogy az eredetileg tavaly novemberre kitűzött mutánsmozi bemutatóját azért tolták el, mert gyakorlatilag a teljes finálé újraforgatást igényelt jelentős pluszköltségekkel). Jóllehet a filmsorozat előző része, a három évvel ezelőtt debütált X-Men: Apokalipszis szintén várakozáson alul teljesített 65.7 millió dolláros nyitásával, de világviszonylatban még így is képes volt majdhogynem 544 milliót termelni, amely a felettébb nagy érdeklődést övező szuperhősfilmekkel (Bosszúállók: Végjáték, Pókember: Idegenben) körülvett Sötét Főnix esetében már kevésbé valószínű.

Persze a "mennyi az annyi" ezúttal kevésbé fontos tényező, mint elődeinél, elvégre a tulajdonosváltást követően az X-Men (a Fantasztikus Négyessel karöltve) néhány éven belül rebootot kap immár a Marvel Moziverzum részeként. Kevin Feige nyilatkozataiból ugyanakkor arra következtethetünk, hogy egy darabig még biztosan nem integrálják be az összefüggő univerzumba a mutánsokat, szóval amellett, hogy leköszön az eredeti stáb, már csak azért is érdemes jegyet váltani a június 6-án bemutatkozó Sötét Főnixre, mert egyhamar nem találkozunk a csapattal a nagyvásznon. 

(forrás: THR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5614831980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása