Eredetileg másmilyen volt Fekete Özvegy nagy jelenete a Bosszúállók: Végjátékban

2019. május 16. - Marvel Magyarország

Akciódúsabb lett volna az ominózus jelenet.

endgame-black-widow-character-poster.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Tagadhatatlanul a Bosszúállók: Végjáték egyik legnagyobb meglepetése volt, amikor Fekete Özvegy nemsokkal a film grandiózus fináléját megelőzően feláldozta magát a Vormiron a Lélek Kőért cserébe. Korábbi nyilatkozatokból már megtudhattuk, hogy habár Sólyomszem halála is felmerült lehetséges végkimenetelként, az írók hamar elkötelezték magukat az Özvegy mellett, mivel az ő karakterútjába sokkal inkább beleillett egy ilyesfajta áldozathozatal. Az eredeti forgatókönyv-tervezet tartotta is magát ehhez, viszont a körülmények egészen máshogy néztek volna ki:

„Ami a forgatókönyvben szerepelt, és amit először leforgattunk, kiváló jelenet volt.” – mondta a film vágási munkálatain dolgozó Matthew Schmidt egy Business Insidernek adott interjúban. „Ebben Thanos néhány katonájával együtt felbukkant a Vormiron, melynek következménye egy kisebb tűzharc lett volna Natasha, Clint és közöttük. Natasha úgy dönt, hogy leveti magát a szikláról, Clint pedig egyszerre próbálja megállítani mind őt, mind a támadást.” Schmidt ugyanakkor hozzátette, jóllehet a tesztközönség pozitívan fogadta a fentebb leírtakat, végül mégis egy másabb jellegű irány mellett döntöttek: „Az egyik pótforgatáson változtattunk rajta, és érzelmileg még inkább elmélyítettük Natasha és Clint jelenetét, amely tökéletesen működött a kész filmben. Egyszerűen előálltunk egy jobb elképzeléssel, ami egy kicsit jobban szolgálta Natashát mint karaktert.”

A vágó azt már nem árulta el, hogy Thanos milyen célzattal érkezett volna a Vormirra, de ha tippelnünk kellene, akkor valószínűleg a Bosszúállók tervét akarta megakadályozni a Nebulától megszerzett információk alapján, ami a Végtelen Kövek összegyűjtését jelentette. Noha abban egyetértünk Schmidttel, hogy Fekete Özvegy önfeláldozása igazán szívszorítóra sikeredett végleges formájában, azért remélhetőleg a Bosszúállók: Végjáték korongos megjelenésén fellelhető bónusz tartalmak részeként ezt az először rögzített jelenetet is lehetőségünk lesz megnézni.  

(forrás: Business Insider)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6014828368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása