A Bosszúállók: Végjáték írói megmagyarázták az egyik fontos karakter sorsát

2019. május 03. - Marvel Magyarország

Talán ez volt a film legnagyobb meglepetése.

big_startfilmru1419390.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Ahogy mostanra már talán a legtöbb Marvel-rajongó tudja, a Bosszúállók: Végjáték két olyan központi szereplő halálát is elhozta magával, akiknek a sorsát már az Első Fázis óta aktívan nyomon követhettük. Mindenki meglepetésére azonban ennek a két karakternek egyike sem Amerika Kapitány, kinek halálára már a Polgárháború óta számított egyre több néző. Ehelyett azt láthattuk, hogy először Fekete Özvegy, majd Vasember áldozza fel az életét annak érdekében, hogy Thanos csettintésének hatását visszafordíthassák. Tony halálára lehetett számítani, de – bár sok rajongó megjósolta – Natasha elvesztése a legtöbbeket váratlanul érte.

Számunkra az ő útja véget ér azzal, ha sikerül visszahoznia a Bosszúállókat – mesélte egy interjúban a forgatókönyvért felelős Christopher Markus és Stephen McFeely. Rendkívül bántalmazó, borzalmas múltja volt, így amikor megérkezik a Vormirra és lehetőséget kap arra, hogy újraegyesítse a családját, az számára olyan érték, amiért érdemes meghalni. A legkeményebb dolog, ami miatt végig aggódtunk, az volt, hogy az embereknek nem lesz elég idejük szomorkodni. A tét még mindig óriási, a probléma nincsen megoldva. De mindeközben elvesztettünk egy fontos karaktert – egy női karaktert –, hogyan tudnánk előtte tisztelegni?

Figyelembe véve a nagyszabású búcsújelenetet, amit Tony Stark kapott, számos rajongó felháborodott Natasha halálának lényegesen elnagyoltabb körülményein, de Markus rámutatott, miszerint Fekete Özvegy karakterétől távol állt volna egy Vasemberéhez fogható gyász-ceremónia: „Tony temetést kap, Natasha viszont nem. Ez részben azért van így, mert Tony közéleti szereplő, míg Natasha egész idő alatt elrejtőzött a nyilvánosság elől. Nem lett volna túlságosan karakterhű dolog temetést rendezni neki.

McFeely elbeszélése alapján volt egy olyan korai forgatókönyv tervezet, amiben az Özvegy helyett Sólyomszem áldozza fel az életét a Vormiron, de ez a verzió nem nyerte el a stúdió tetszését. Egyfelől, mivel Natasha számára a méltó lezárás, ha egy ilyen hatalmas áldozatot hozva búcsúzhat, másrészt pedig mert úgy ítélték meg, hogy egy családos embertől, mint amilyen Clint Barton karaktere, ez túl nagy áldozat lett volna. Melodramatikus lett volna látni Sólyomszemet meghalni anélkül, hogy visszakaphatta volna a családját.

De vélhetően van egy másik oka is annak, hogy miért nem foglalkoztak túl sokáig a Végjátékban Natasha halálával, ez pedig nem más, mint az, hogy az Özvegy hamarosan megkapja az őt megillető figyelmet saját, régóta várt szólófilmjében. Ezen a ponton pedig már nagy biztonsággal feltételezhetjük, hogy a Cate Shortland rendezésében érkező Özvegy-mozi eredettörténet lesz. Remélhetőleg hamarosan ennél több bepillantást is nyerhetünk a készülő projektbe, amint elkezdődnek a munkálatok.

(forrás: New York Times, We Got This Covered)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2814800088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.05.03. 10:12:24

nekem (is) ez volt a film igazi meglepetése.

2019.05.04. 21:26:22

Nekem inkább az furcsa, hogyan halhat meg kétszer Tanos. A végjáték szerint meg sem szerzi a köveket, tehát el sem pusztítja a fél emberiséget. Teljesen logikátlan a befejezés.

David S. 2019.05.04. 21:31:42

@roli101: Ebben a filmben nem így működik az időutazás. Ha visszamegy valaki az időben, létrejön egy párhuzamos alternatív idővonal, függetlenül a meglévővel. Az a Thanos, aki a Végjáték végén meghal, egy párhuzamos idővonalról jött, ő teljesen függetlenül létezik attól, aki eltörölte a fél emberiséget. Ugyanígy lehet pl. két Gamora a filmben, és ha az egyik meghal, a másik attól még életben marad, mert párhuzamosan léteznek, függetlenül a másiktól.

David S. 2019.05.04. 21:34:53

@David S.: Nebulát akartam írni, bocs, nem Gamorát.

2019.05.04. 22:05:14

@David S.: Ez akkor sem lehetséges. Ugyanis, ha Tanos eljött a másik idővonalról, akkor ott megszűnt létezni, tehát össze sem gyűjthette a köveket. A végjáték dimenziójában viszont nem gyűjtötte össze a köveket, tehát ott nem is volt halott a fél emberiség.

David S. 2019.05.04. 23:12:01

@roli101: Teljesen mindegy, hogy az alternatív idővonal Thanosa mit csinál, mert az már nem befolyásolja azt, ami eddig megtörtént. A film időutazás-felfogása szerint ha visszamegyünk a múltba, akkor ott bármit csinálhatunk, a jelen nem fog változni a fő idővonalon, mert ami egyszer már megtörtént, az kőbe van vésve, nem módosítható. Tehát Thanos összegyűjtötte a köveket, eltörölte az emberiség felét, majd meghalt. Ez már mind megtörtént. Ezután egy másik, alternatív idővonalról érkező Thanos a saját idővonaláról átlépett a fő idővonalra, ahol az eredeti Thanos már meghalt.
Ezért van az is, hogy Nebula megölhette a múltbéli énjét, de ő attól még tovább élhetett. A film időutazás-koncepciójáról tettünk egy cikket egyébként:

marvelmagyarorszag.blog.hu/2019/05/03/a-bosszuallok-vegjatek-idoutazas-koncepciojarol-beszelt-az-iroparos

_z_ 2019.05.04. 23:23:31

@roli101: A filmben is, es ezen a blogon is tobb helyen el van mar magyarazva a filmbeli idoutazas logikaja. Ha ezekbol nem erted meg, akkor fogadd el ilyennek.

kolomparlole1114 2019.05.05. 09:45:50

Már annyira rétestészta az egész, tipikus sorozat mint a Barátnők közt, ahol senkivel nem történik semmi igazán, csak habkönnyű, bármikor helyettesíthető érdektelenségek, hogy már nemhogy bánkódna az ember hogy kifingik valaki, hanem egyenesen örül neki. Végre valami történik. Erre várt az ember már 4-5-6 film óta, és végre mertek valamit lépni. Mert elég irritáló hogy ilyen "szuperhősök" egyszer 10-en alig bírnak 1 ellenféllel, aztán megrázzák magukat, és egyedül is lenyomnak 10 gonoszt. Meg mit keres egy USA kapitány itt, mikor neki nincs is semmi képessége, csak egy pajzsa? Az 1. harcban el kéne hogy vegyék tőle, aztán semmivel nem több mint egy utcai lángosos. Még fantasynak is irritáló. Nem egy Gyűrűk Ura vagy Dragonlance...

solo 2019.05.05. 14:52:07

@kolomparlole1114: Azon kívül,hogy talán nem láttad, talán elfelejtetted,hogy az egész marvel saga azzal kezdődött, hogyan csináltak szuper képességekkel megáldott,szupererős embert egy vézna kölyökből egy laborban,majdan nevezték el amerikakapitánynak, szóval ezen kívül teljesen igazad van! :)))
süti beállítások módosítása