Már a Vasember 2-ben kiszúrhattunk egy utalást a Marvel Kapitányra

2019. március 12. - Marvel Magyarország

A rajongók figyelmét semmi sem kerülheti el.

cpt-marvel-vasember-2-fokep.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Marvel Kapitány cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

A 2010-es Vasember 2. igazi Easter Egg-Kánaán volt a maga idejében. Amerika Kapitány félkész pajzsától Coulson ügynök rejtélyes új-mexikói kiruccanásán át a Hulk tombolásáról beszámoló tévériportig számos apró részlet mutatott a Marvel univerzum jövője felé. A kész filmbe végül nem került bele, de a Blu-ray extrák közt megtalálható volt egy bővített jelenet is, melyben Tony, miközben az apja által ráhagyott kutatások alapján megpróbálja létrehozni azt az elemet, ami megmentheti az életét, információt kér JARVIS-tól három múltbéli projektről, melyek nevei igen beszédesek lehetnek a rajongók számára: Pegazus, Exodus, Góliát.

A Hangya és a Darázsból megtudtuk, hogy a "Góliát" Bill Foster és Hank Pym közös biznisze volt, melynek során a két férfi a méretváltoztatást lehetővé tevő Pym-részecskékkel kísérletezett. A Marvel Kapitányban végre arra is fény derült, hogy a "Pegazus" kódnév miféle titkokat rejt: ebben a projektben a S.H.I.E.L.D., a NASA és a Légierő is részt vett, a célja pedig egy fénysebességű hajtómű létrehozása volt a Tesseract felhasználásával. A kutatás vezetője a Dr. Wendy Lawson álcája mögé bújó kree tudós, a skrullokat titokban segítő Mar-Vell volt, akinek 1989-ben bekövetkező halála után a műveletet leállították.

A S.H.I.E.L.D. és a Világbiztonsági Tanács később újranyitották a projektet, hogy kiaknázhassák a Tesseractban rejlő korlátlan lehetőségeket. A Marvel Kapitányban látható földalatti létesítmény, ahol Dr. Lawson, valamint a film során Carol Danvers és Nick Fury is megfordult, benne volt a Bosszúállók első részének nyitójelenetében is, sőt, annak falán a Project Pegasus feliratot is el lehet csípni, még mielőtt Loki az egész kócerájt lerombolja. Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke elárulta, hogy a Tesseract és a Pegazus már az eredeti elképzelés szerint is fontos szerepet játszott a Marvel Moziverzum A Vasembert megelőző éveiben, és most nagy örömmel tárták fel a korábban bemutatott létesítmény egy másik oldalát.

Adja magát a kérdés, hogy vajon mit takarhat a harmadik, Exodus névre keresztelt projekt. Hogy a közeljövőben előkerül-e még ez a név a Marvel Moziverzumban, Feige a tőle megszokott rejtélyes stílusban csak annyit mondott, „Majd meglátjuk”. Azt hiszem, ezt nyugodtan vehetjük igennek.

(forrás: ComicBook.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7314683460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.03.13. 15:04:52

Benne van a top10 Marvel shortlistemben.

Felfoghatalan hogy mi a lótúrónak tették Favreau-t parkolópályára. Szerintem a 3. rész után a producerek is szívták a fogukat. Eifel 65 ACDC helyett... bakker... :)

Az első résszel Favreau beindította az akadozó Marvel univerzumot.
A másdik rész pedig sikeresen elkezdte építeni a filmes univerzumot magát, felvezetve a többi rész kulcsszereplőit.

Nekem hiányzik Favreau és Whedon.

Négyes_ 2019.03.14. 06:33:03

Kellett egy válasz a DC projektre, a Wonder Womanre a Marveltől, igy szedték elő a Marvel Kapitányt, hogy legyen nekik is egy szuperhősnőjük. De gyengusz lett sajna. Meg sem közelíti a Wonder Womant.
süti beállítások módosítása