Itt a válasz az egyik legtöbbször feltett kérdésre a Marvel Kapitány kapcsán

2019. március 10. - Marvel Magyarország

Végigvettük, hogyan kerülhetett az a bizonyos dolog a történetbe.

captainmarvel-anette-bening-fokep.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Marvel Kapitány cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

A Marvel Kapitányt már csütörtök óta játsszák a mozik, és azóta több olvasónk is megkeresett minket azzal a kérdéssel, hogy hogyan kerülhetett a Tesseract a sztoriba, hiszen annak a 90-es években még a SHIELD-nél kellene lennie. Úgy éreztük hát, itt az ideje kicsit feleleveníteni az eseményeket az új fejleményekkel összefüggésben.

A Tesseractot először a Thor stáblistás jelenetében láthattuk, de csak az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban ismerkedhettünk meg vele közelebbről. Az ugyan még nem derült ki ekkor, hogy a Kozmikus Kocka a Tér Követ rejti, megtudtuk viszont, hogy azt sokáig Asgardban, Odin kincsestárában őrizték, de a történelem egy adott pontján, vagy még a történelem előtti időkben (máig nem tisztázott körülmények közt) a Földre került a Tesseract. Johann Schmidt, azaz a Vörös Koponya a II. világháború során a norvégiai Tønsbergben talált rá egy kriptában, és miután ellopta, a kocka erejét kiaknázva pusztító fegyverarzenált hozott létre Dr. Arnim Zola segítségével, majd világuralomra tört. Amerika Kapitánynak sikerült megfékeznie a Koponya ámokfutását; Schmidt a Tesseractot megérintve kámforrá vált (később megtudtuk, hogy a Vormirra került, ahol a Lélek Kő őre lett), a kocka maga pedig a Jeges-tengerbe zuhant.

Howard Stark a Kapitány keresése során ráakadt a Tesseractra, majd – mint azt a Marvel kisfilm: Carter ügynökből megtudtuk – a II. világháború után Peggy Carterrel együtt megalapította a SHIELD-et. Eddig azt hittük, hogy a kocka nem is került ki a szervezet kezei közül egészen 2012-ig, amikor is Loki ellopta az eszközt a Bosszúállókban, de a Marvel Kapitányból kiderült, hogy a Tér Kőnek időközben lába kélt. Howard Stark önállóan is dolgozott a Tesseracttal (feltételezhetően ez vezette őt el annak az új elemnek a felfedezéséhez, ami a Vasember 2-ben megmentette Tony életét), de az úgynevezett P.E.G.A.S.U.S.-projekt keretein belül a SHIELD a NASA-val együttműködve is folytatott kísérleteket a kockával: annak erejét felhasználva egy fénysebességű hajtóművet akartak létrehozni. Ugyanakkor a kutatás vezetője, az Annette Bening által alakított Dr. Wendy Lawson, aki titokban a kree tudós, Mar-Vell volt, sajátos célokra akarta felhasználni az eredményeket: a hontalan skrull menekülteknek szeretett volna segíteni, hogy azok új otthonra lelhessenek.

A hajtómű tesztelése során Mar-Vellt és tesztpilótáját, Carol Danverst megtámadta a kree Csillagosztag, és a rajtaütés során Dr. Lawson életét vesztette, a leendő Marvel Kapitány pedig hozzájutott különleges képességeihez, amikor a Tesseract ereje által hajtott szerkezet felrobbant a közelében. Carolt az összecsapás után magával vitte a Csillagosztag, a Kozmikus Kocka pedig éveken keresztül egy titkos Föld körül keringő laborban maradt, ahová Mar-Vell korábban elrejtette azt, miután sikerült valahogyan elcsennie a SHIELD és a NASA orra elől. A Marvel Kapitány végén Carol és Nick Fury megtalálják a Tesseractot, és az végül visszakerül a SHIELD asztalára – szó szerint, egyenesen a kockát lenyelő Goose gyomrából. Mindez ugyebár 1995-ben történt, és hacsak nem derül fény további engedély nélküli "kölcsönvételre", egészen 2012-ig nem is mozdították el az eszközt a SHIELD raktárából.

(forrás: IGN)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5814679758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása