Conan, a barbárral erősít a Bosszúállók eddigi legőrültebb csapatfelállása

2019. február 16. - Marvel Magyarország

Képregényhírek: 2019/07. hét

savage-avengers-fokep.jpg

Ismét egy nagyobb összefoglalóban számolunk be nektek a külföldi, illetve hazai képregényes hírekről és újdonságokról. 

A Marvel tavaly visszavásárolta a Conan, a barbár képregények licenszjogait, és máris útjára indított két sorozatot a karakter szereplésével. Azonban mint a napokban kiderült, a népszerű fantasyhős uralma nem csak a saját címeire fog korlátozódni, ugyanis tagja lesz egy Savage Avengers nevű felállásnak olyan közkedvelt antihősök oldalán, mint Rozsomák, Venom, Megtorló, Elektra és Brother Voodoo. A név onnan ered, hogy az író Gerry Duggan és a rajzokért felelős Mike Deodato Vadföldre kalauzolják el az említett karaktereket, akik a belső ellentétektől függetlenül (pl. Conan gonosz dzsinnek hiszi a Venom-szimbiótát) kénytelenek egymással szövetséget kötni.

Ezek a hősök senkitől sem kaptak jóváhagyást az egyesülésre – mesélte a magazinról Duggan, aki egyébként a héten indult Savage Sword of Conan írója is. Elképzeltünk egy olyan fenyegetést, ahol Conan világának gonosz varázslói a Japánban tartózkodó Kézzel kereskednek. Conan egy abszolút Conan-szerű küldetésen vesz részt; hallott egy amulettről szóló mesét, ami így a célpontjává válik, míg a mágusok tipikusan egy Bosszúállókhoz illő problémaforrás. Úgy tűnik, találtunk egy nagyon termékeny talajt, amely a két világ közötti Venn-diagram.

savage-avengers-cover.jpg

Savage Avengers #1 Cover by David Finch

Áprilisban indul a Mighty Thor alkotóinak új sorozata, a War of the Realms, ami az ígéretek szerint rég nem látott módon fogja felrázni a Marvel univerzumot. Mint a legtöbb nagy képregényes esemény, úgy ez is temérdek mellékszállal és a történések átfogó ismeretéhez szükséges füzetekkel egészül ki, mint például az újonnan bejelentett három Strikeforce sztori: a Dark Elf Realm, a War Avengers és a Land of Giants a Tíz Birodalom különböző pontjaira rendkívül meghatározó küldetésekkel ellátogató szuperhősökre fog koncentrálni.

A Dark Elf Realm Bryan Hill és Leinil Yu jóvoltából egy Megtorló által vezetett osztagot visz a Földet megszálló Malekith és a sötét tündérek otthonába, Svartalfheimbe, hogy elpusztítsák a Tíz Birodalom közötti leggyorsabb átjárót, a Fekete Bifrösztöt (az eredeti szivárványhíd romokban áll Mangog és Thor egy korábbi összecsapásának eredményeként). A War Avengersben Carol Danvers és csapata egyenesen a háború közepén találják magukat, hogy szembesüljenek Malekith látszólag végeláthatatlan hadseregével Dennis Hallum és Kim Jacinto történetében. Végezetül, a Land of Giantsben Tom Taylor és Jorge Molina Amerika Kapitányékat egyenesen a jégóriások vidékére, Jotunheimbe küldik, hogy egy hatalmas áldozatokat követelő akció keretében kiszabadítsák a foglyul ejtett Thort. Mindhárom kifejezetten érdekesnek ígérkező történet májustól válik olvashatóvá. 

warofrealms_strikeforce.jpg

Szintén májusban érkezik a War of the Realms egyik mellékágaként a Giant-Man, egy háromrészes limitált sorozat Leah Williams író és Marco Castiello rajzoló munkájaként. A füzetek cselekménye szerint négy méretváltoztatásra képes szuperhős, a borítóból ítélve a Raz Malhotra-féle Giant-Man, Bill Foster unokaöccse, nevezetesen Tom Foster Goliath-ja, a Scott Lang-féle Hangya és Erik Josten, mint Atlas együttes erővel indulnak a Malekith erői által elfoglalt és Új Jotunheimre átnevezett Floridába, hogy felszabadítsák a gonosz keze alól az amerikai államot.

giantman2019001_cov1a.jpg

Giant-Man #1 (OF 3) Cover by Woo Cheol 

Idén vadonatúj számokkal tér vissza a Marvel Team-Up magazin, melynek jellegzetessége, hogy sokszor két egymástól teljesen eltérő szuperhőst társít össze egy történet erejéig. Az Ironheart írója, Eve Ewing a Spider-Geddont illusztráló Joey Vazquezzel együttműködve áprilisban hozza el az első idei számot Pókember és Ms. Marvel főszereplésével, akik az Empire State Egyetemen vizsgálódnak egy félrement tudományos kísérlet ügyében. „Ebben a történetben a korukban és kulturájukban felmerülő különbségekkel is eljátszunk. Peter régen nagyon hasonlított Kamalához, de mostanra felnőtt. Ez a helyzet arra fogja kényszeríteni, hogy váratlan módon ismét egy tinédzser fejével gondolkodjon, míg Kamalának egy olyan felnőtt helyébe kell képzelnie magát, aki nála már sokkal többet megélt.”

marvel-team-up-1-main-cover.jpg

Marvel Team-Up #1 Cover by Stefano Caselli

  • Az elmúlt hetek egyik legörömtelibb hazai bejelentése volt, miszerint március végén a Fumax kiadó gondozásában megjelenik a Marvel Kapitány filmnél is alapul vett Kelly Sue DeConnick által írt Captain Marvel történetek közül a 2014-es sorozat első 13 része nagyalakú, keménytáblás kötetben, nagyjából háromszáz oldalon. 
  • Február 25-én jelenik meg magyar nyelven Az Ezüst Utazó - Példabeszéd című történet, amely a mű mindegyik részét tartalmazni fogja 80 oldalban. "Az Ezüst Utazó karakterének megalkotója, a legendás Stan Lee, és a francia művészóriás, Moebius közös képregényében az ember leghitványabb és legnemesebb oldala csap össze. A Példabeszéd vádirat és útmutatás egyben, két mesteri alkotó kultikussá vált tanúságtétele az emberi értékek mellett."
  • Már előrendelhető a március 10-i Képregénybörzére tervezett Brian Michael Bendis-féle Alias második kötete, melyben a Bosszúangyalból magánnyomozóvá vedlett Jessica Jones kalandjai 288 oldalon keresztül folytatódnak. Sőt mi több, nem kell sokat várni a teljes Daredevil: Yellow 1–6. minisorozatot tartalmazó Fenegyerek - Sárga megjelenésére sem: a „félelmet nem ismerő” szuperhős pályafutásának korai szakaszát elmesélő műben az Eisner-díjas Jeph Loeb és Tim Sale páros a fordulatos cselekményt ötvözi a rájuk jellemző egyedi látásmóddal.
  • A Kingpin kiadó felfedte, hogy az áprilisban érkező Mega Marvel 4. a Végtelen Hatalom előzményeit fogja elmesélni Thanos szemszögéből, ráadásul 2018 hivatalosan is legkelendőbb képregénye, a Bosszúállók: Végtelen háborút nagyban inspiráló Végtelen Hatalom a közelgő mozifilm kapcsán 8 oldallal hosszabb, HC (keménytáblás) formátumban lesz újranyomva. 
  • Friss hazai megjelenések: Már kapható az újságárusoknál a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény aktuális kötete, az egyik legjobb Iron Man sztoriként számon tartott Vasember: Extremis, mától pedig beszerezhető két Kingpin-kötet, név szerint a nagyalakú Marvel Legendák első száma, a Pókember: Kitörés, valamint Az Új Bosszú Angyalai legújabb része, az Ostrom is.

(forrás: CBR, Newsarama)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6614630328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása