Minden, amit elárul a Bosszúállók: Végjáték új ízelítője

2019. február 05. - Marvel Magyarország

Meglehetősen tartalmas fél perc érkezett a filmből.

avengers-05.jpg

Hazai idő szerint hétfő hajnalban került megrendezésre az idei Super Bowl. Az aktuális NFL-szezon döntője évről évre minden túlzás nélkül a legnézettebb televíziós program az Egyesült Államok lakóinak körében, így bizonyos stúdiók hajlandóak óriási összegekért vásárolni egy-egy közelgő bemutatójuknak egy tévészpotra elég időt a mérkőzés reklámszünetére, ami ezúttal sem volt másképp. Szuperhősfronton az egy hónap múlva érkező Marvel Kapitány és az áprilisra kitűzött Bosszúállók: Végjáték jelentkezett vadonatúj képsorokkal, mi pedig jó szokásunkhoz híven fogtuk, és alaposan kielemeztük az utóbbiban látottakat. 

Valószínűleg a tévészpot és az első hivatalos előzetes közti legnagyobb különbség, hogy immár Thanos csettintésének a nagyobb világra tett hatásait is érzékeltetik az alkotók néhány erős képkockával. A nyitó snittek egy elhagyatott, lepusztult New Yorkot tárnak elénk, noha a Szabadság-szobor körül több tucat hajót látunk kikötve – nem nehéz elképzelni, hogy a megtizedelés világméretű menekültválsághoz vezetett. Steve Rogers (Chris Evans) a körülményekből ítélve egy csoportterápián vesz részt néhány másik túlélő társaságában, így a film a bolygó állapota mellett az emberek lelki világát is boncolgatni fogja kicsit egy ilyen katasztrófát követően.

endgame-1.jpg

Ha valaki számára nem tette volna világossá az előző kedvcsináló, Tony Stark (Robert Downey Jr.) Nebulával (Karen Gillan) együtt ragad az Őrzők hajójának, a Benatar fedélzetén. Gyanúsan ez a közös bütykölés és kiútkeresés még jóval azelőttről származik, hogy Tony elküldi a korábban látott, reményvesztett üzenetét Peppernek a vízkészletből és oxigénből egyre csak kifogyóban lévő űrhajóról.

endgame-2.jpg

Néhány Bosszúálló, személy szerint Steve, Natasha (Scarlett Johansson), Bruce Banner (Mark Ruffalo) és James Rhodes (Don Cheadle) a Létesítmény előtt lesznek figyelmesek valamire az égbolton, legalábbis erről árulkodik mindnyájuk felfelé tekintő, meglepett arckifejezése. Csak találgatni lehet, hogy vajon Tony tér-e vissza a Földre, netán feltűnik a színen Marvel Kapitány (Brie Larson), vagy éppenséggel mindkettő egyszerre?

endgame-3.jpg

Noha az első ízelítőben nyoma sem volt, most végre szemügyre vehetjük az Őrzők egyetlen túlélőjét, Mordályt. Sajnos azt nehéz megállapítani ennyiből, hogy merre jár a karakter, ellenben megjelenését tekintve felfedezhetünk egy izgalmas kikacsintást a képregények lapjaira: a látszólag kék és vörös színekben pompázó öltözet kesztyűkkel és gombokkal együtt abszolút a Guardians of the Galaxy magazint 2008-ban átvett Dan Abnett és Andy Lanning uniformjait idézi, amiket a csapat – köztük Mordállyal – viselt akkoriban.

endgame-4.jpg

Az is kifejezetten megnyerő lépés a készítők részéről, hogy ilyen rövid felvételekkel bemutatják, miként éli meg egy-egy jól ismert karakter az újdonsült helyzetet, és bizonyára jócskán láthatunk majd még ehhez hasonlókat a film első felvonásában. Míg például Amerika Kapitány terápiákra jár, Fekete Özvegy szintén a maga módján, céllövéssel vezeti le az összegyűlt feszültséget.

endgame-5.jpg

Ugyancsak érdekes képkocka az alábbi, ahol Rhodey és a Kvantumtérből ezek alapján valóban megmenekült Scott Lang (Paul Rudd) egy szempillantás alatt váltanak harcra kész állapotba. Azt leszámítva, hogy előbbi a Bosszúállók: Végtelen háborúban látott páncéljához képest ismét egy fejlettebb acélruhát visel, következtetések helyett megint a felmerülő kérdések dominálnak. Hogy kerül vissza a való világba Lang? Milyen fenyegetés éri a társaságot a Bosszúállók Létesítményen belül?

endgame-10.jpg

Nem maradt ki a friss kedvcsinálóból a Chris Hemsworth alakította Mennydörgés Istene sem, aki azután, hogy a teljes hosszúságú előzetesben civil öltözetben meredt depresszíven maga elé, most már ikonikus köpenyében mereng depresszíven, kezében a Vihartörővel. Ezek a képek egyébként erősen sugallják, hogy Thor egymaga ered Thanos (Josh Brolin) nyomába, sőt mi több, néhányak szerint itt azon a bolygón láthatjuk őt, ahol az Őrült Titán kiélvezte a naplementét a Végtelen háború zárásában. Ezzel szemben sokan úgy vélik, Vakandában jár éppen a viharisten.

endgame-6.jpg

Ha már a Végtelen háborúból teljesen kimaradt, a folytatásban jelentős szerepet szánnak Sólyomszem, azaz újonnan Ronin (Jeremy Renner) számára. Erre a gyanakvásra ad okot a lenti snitt is, amely hátborzongató környezetével és vörös fényeivel együtt nem sok jót sejtet Barton számára.

endgame-7.jpg

Ezt követően újabb visszatérőre derül fény, még ha az nem is egy karakter, hanem Amerika Kapitány régen látott bőrszíjas pajzsa. Ilyen formában utoljára a Tél Katonájában láthattuk a figura védjegyévé vált korongot, lévén az azt követő Bosszúállók: Ultron korában már mágneses elven működött a visszahívása. Ezt összeköthetjük azzal a ténnyel, hogy a Végjáték előzetesében a Tél Katonája nyitójelenetében viselt, a rajongók körében igen nagy népszerűségnek örvendő lopakodó felszerelésben láthatjuk a Kapitányt, habár ennek miértjére valószínűleg csak a film fog választ adni.

endgame-8.jpg

Végül egy elég hatásos kép a Bosszúállók jelenlegi felhozataláról, avagy balról jobbra haladva Bruce Banner, James Rhodes, Hangya, Mordály, Fekete Özvegy, Thor és Amerika Kapitány, no meg persze bárki a további megerősített szereplők közül, hiszen a Marvelt ismerve sosem lehet tudni, éppen melyik karaktereket tüntették el bizonyos jelenetekről a közönség megtévesztése érdekében.

endgame-9.jpg

Mint a fentiekből láthatjátok, mindössze egy félperces ízelítő ennyi érdekességet rejt magában, holott Kevin Feige egy korábbi nyilatkozatával megegyezően úgy tűnik, továbbra is csak a film elejéből válogattak össze jeleneteket. A hazai mozikban április 25-én debütáló Bosszúállók: Végjáték második teljes értékű előzetesére feltehetően legkésőbb márciusig kell várnunk, addig is érdemes újra és újra végigpörgetni az eddig kiadott videókat. 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr414608076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.02.05. 08:28:11

mikor meghúzza a szíjat a pajzson az azért kemény. felállt a szőr a hátamon!

Senki úr 2019.02.06. 04:06:24

Nem tudom, hogy szándékos-e, de a világméretű kihalás (sőt, nem is kellene ekkora) jégkorszakkal járna a megváltozott élővilág miatt. Több, mint lenyűgöző a behavazott New York.
süti beállítások módosítása