Még egy sorozattal gyarapszik az Old Man Logan világa

2018. november 18. - Marvel Magyarország

Képregényhírek: 2018/46. hét

old-man-quill-fokep.jpg

Ismét egy nagyobb összefoglalóban számolunk be nektek az elsősorban külföldi, végül pedig hazai képregényes hírekről és újdonságokról. 

Miután jövő hónapban lezárul Ethan Sacks egész éven átívelő Old Man Hawkeye képregénye, az író nem szakad el végleg attól a disztópikus jövőtől, amelyet Mark Millar és Steve McNiven a méltán elhíresült Old Man Loganben teremtett. A napokban bejelentésre került Old Man Quill története ugyanebben a gonosztevők által uralt világban veszi fel a fonalat, ám ezúttal a galaxis távolabbi szegletébe kalauzolják el az olvasókat, ahogy a Spartax császáraként elbukott Peter Quill ismét összeáll a Galaxis Őrzőivel egy utolsó küldetésre.

"Már megismerhettük Logan és Sólyomszem történeteit, de gyakorlatilag ott van még egy egész világ – egy egész galaxis – ami felfedezésre vár. Rengeteg kiaknázatlan lehetőség van ebben az elragadóan borzalmas helyben, amit először Mark Millar és Steve McNiven álmodott meg egy évtizeddel ezelőtt" – kezdte Sacks, majd magáról a képregényről is mondott pár szót: "Sötét helyen fogjuk találni Petert, úgyhogy ne számítsatok egysorosokra. Sokkal másabb a megszokottól, legalábbis a sztori kezdetén. Ez az Űrlord egy kicsit emlékeztet arra a bosszútól fűtött gengszterre, akit Steve Englehart 1976-ban papírra vetett."

A 12 füzetesre tervezett Old Man Quill 2019 februárjában indul útjára Sacks és Robert Gill rajzoló közös munkájaként, amiben többek között olyan ismerős arcok fognak visszaköszönni, mint Mordály vagy Ashley Barton.

1542536247_tmp_ahr0cdovl3d3dy5uzxdzyxjhbweuy29tl2ltywdlcy9plzawmc8yndevnta5l29yawdpbmfsl09nutiwmtkwmdeuanbnpze1ndixmzk3mtc.jpg

Old Man Quill #1 Cover by Andrea Sorrentino

Ugyan Hulk és Rozsomák általában nem jönnek ki egymással, de egy jövőre érkező miniben közös erővel fogják felvenni a harcot Weapon H karakterével, aki egy genetikailag módosított szörnyeteg a két szuperhős képességeit kombinálva. A Hulkverines című háromrészes képregény első füzetét a 2018 márciusától futó Weapon H magazin szerzője, Grek Pak írja Ario Anindito illusztrációval kiegészítve, azt azonban nem tudni, hogy a Hulkverines egyben Weapon H önálló sorozatának végét jelöli-e, vagy csak egy mellékszálról beszélhetünk. Az első szám jövő év februárjában kerül a képregényboltok polcaira.

hulkverines_001_cvr.jpg

Hulkverines #1 (OF 3) Cover by Greg Land

A kiadó nemrég felfedte az egyik jövőre érkező nagy képregényes eseményét, amely a The War of the Realms (magyar fordításban A birodalmak háborúja) összefoglaló címet viseli. A Mighty Thor magazin alkotócsapata – Jason Aaron író, Russell Dauterman rajzoló és a színezésért felelős Matt Wilson – a bejelentés szerint 2019 áprilisában belevág "minden idők legjelentősebb történetébe, ami valaha érte a Tíz Birodalmat."

Az első promóciós anyagon a pegazuson lovagoló Amerika Kapitánytól kezdve láthatjuk Pókembert, Thort, Vasembert, Amazont, Fekete Párducot, Pengét, Vasökölt, Marvel Kapitányt, Rozsomákot és még sok másik szuperhőst, akik a Föld felé tartó Malekith ellen vívnak majd háborút. "Azóta építem a War of the Realmst, hogy én írom a Thort. Szóval gyakorlatilag hat évről és több mint nyolcvan füzetről beszélünk" – árulta el Jason Aaron. A War of the Realms egy mindössze hat részen átívelő történet lesz, aminek már júniusban elolvashatjuk a komoly változásokat ígérő befejezését.

warofrealms2019001_promo_cvr_inks_logo_rev.jpg

Az angliai székhelyű Titan Books és a Marvel közös együttműködésében idén megjelent egy kilencrészes regénysorozat, melynek kötetei közismert hősöket szerepeltetnek, különböző eseményeket dolgoznak fel képregények alapján, vagy épp előzményként szolgálnak az aktuális videojátékhoz. A héten kiderült, hogy ezeket a regényeket 2019-ben magyarul is elolvashatjuk a Szukits kiadó jóvoltából, akik kéthavonta terveznek elhozni egy-egy újabb címet valamikor az év első felétől kezdődően.

A tervezett sorrendről és a kötetek áráról egyelőre nem tudunk információval szolgálni, de a szóban forgó könyvek a Venom: Lethal Protector (James R. Tuck), a Civil War (Stuart Moore), az Avengers: Everybody Wants to Rule the World (Dan Abnett), a Deadpool: Paws (Stefan Petrucha), az Ant-Man: Natural Enemy (Jason Starr), a Black Panther: Who is the Black Panther? (Jesse J. Holland), a Spider-Man: Forever Young (Stefan Petrucha), valamint az X-Men: The Dark Phoenix Saga (Stuart Moore) és a PS4-es Pókember világában játszódó Spider-Man: Hostile Takeover (David Liss).

81-u3osv89l.jpg

(forrás: CBR, Newsarama)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5914378928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.11.19. 09:27:16

Penge, lesz megint Penge végre.

Vagy 4 éve kispadon ül már...

Marvel Magyarország 2018.11.20. 12:25:13

@doggfather: Igen, jó hír! Tervezünk róla is írni a következő képregényes blokkban, ha elkezd körvonalazódni a jövőbeli szerepe.
süti beállítások módosítása