Érkezik az első Marvel MAX képregény hazánkban

2018. október 04. - Marvel Magyarország

Képregényhírek: 2018/39. hét

4974388-04.jpg

Cikkünkben az elmúlt másfél hét legfontosabb képregényes történéseit szedtük össze a magyar és külföldi újdonságok tekintetében egyaránt.

A Fumax Kiadónak köszönhetően az október 28-án megrendezésre kerülő őszi Képregénybörzére érkezik az első Marvel MAX kiadvány magyar nyelven. A MAX egy 2001-ben útjára indított alkiadó a Marvel berkein belül, amely kifejezetten a felnőtt olvasókat célozza meg cenzúrázatlan tartalommal és mélyebb mondanivalójú történetekkel. Ennek a vonalnak az óriási sikert arató Alias volt az első termése, és stílusosan a Fumax is ezzel vág bele a MAX-címek megjelentetésébe. (Brian Michael Bendis és Michael Gaydos képregényéből a netflixes Jessica Jones sorozat rengeteget merített.) A nagyalakú, keménytáblás, 216 oldalas kötet mától előrendelhető a kiadó weboldalán.

42734857_1933259650086347_3150082199189979136_o.jpg

Szintén a Fumax gondozásában már megjelent a Loki, Rob Rodi formabontó fantasy története Esad Ribic lélegzetelállító festményeivel. A nagyalakú, gyönyörű kivitelű keménytáblás kötet 104 oldalon 4590 Ft-os fogyasztói áron rendelhető a kiadótól, amely egy kerek, lezárt sztorit mesél el a csínytevés istenének szemszögéből. A képregényből ráadásul egy limitált kiadás is elérhető szövetkönyvjelzővel és alternatív borítóval.

3051882_big.jpg

Egyéb hazai megjelenések: Kapható az újságárusoknál a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény 20. kötete (A Hihetetlen Hulk: Hulk világa 2.), a Marvel Figuragyűjtemény 3. száma Vasember magazinnal és szoborral, valamint a Marvel Klasszikusok két legfrissebb felvonása, az X-Men 2. – Mint Főnix a hamvaiból és az X-Men 3. – Magneto diadala is elkészült a Képkocka Kiadónak hála. Előbbi hamarosan terjesztésbe kerül a Lapkernél, míg utóbbi újságosoknál csak december elején lesz megvásárolható.

A Fekete Párducban szert tett népszerűségét meglovagolva a Marvel egy ötrészes Killmonger minisorozatot indít idén decemberben, amit Bryan Edward Hill (Detective Comics) ír és Juan Ferreyra (Green Arrow) illusztrál rajzaival. A történet a Wakandából száműzött N'Jadaka életét fogja az olvasók elé tárni, ahogy a tehetséges, ugyanakkor megkeseredett gyermekből Fekete Párduc egyik legnagyobb ellensége válik Killmonger néven.

"Nem az idáig szerzett ismereteket akarom feleleveníteni" – mondta Hill a projektről. "Szeretném kiaknázni azokat a döntéseket és kudarcokat, amelyek arra késztetnek egy embert, hogy az egész életét a bosszúnak szentelje, és hogy ez miként valósul meg. Ez egy olyan férfiról szól, aki rengeteget veszített Wakanda, a Wakandán kívüli emberek és a saját lelkiismerete miatt egyaránt. Erről festünk portrét a képregényben."

4ff4664b3e07a8b3081cf8247347adf7.jpg

Killmonger #1 (OF 5) Cover by Juan Ferreyra

Egészen a 2015-ös újraindulásától Charles Soule a Daredevil képregénysorozat állandó írója, aki közel négy év után a karakter eddigi legsötétebbnek ígérkező sztorijával int búcsút pozíciójának. A beszédes címet viselő Death of Daredevil történetszál október 19-én veszi kezdetét a magazin 609. számában, a nagy fináléra – és egyúttal az író búcsújára – pedig a 612. füzetben kerül sor.

"A múltban több író is szörnyű helyzetekben hagyta maga mögött Fenegyereket" – kezdte Soule. "Brian Michael Bendisnél börtönbe zárták, ezt Ed Brubakernek kellett kiküszöbölnie. Előttem Mark Waid írta a magazint. Általa nemcsak véget ért Matt ügyvédi pályafutása, de egyúttal a titkos személyazonossága is lelepleződött. Folytatni akartam tehát a hagyományt, miszerint a lehető legrosszabb szituációba helyezem Fenegyereket, amit aztán következő írónak kezelnie kell valahogy. Azt is szerettem volna, ha az én sztorim a valaha volt leggrandiózusabb, ezért kapta meg a Daredevil halála alcímet."

dd609-cvr.jpg

Daredevil #609 Cover by Phil Noto

A Marvel egyik ünnepi különlegessége a december 5-én megjelenő Merry X-Men one-shot első száma lesz, amely azt mutatja be, hogy miként telik a karácsony és az azt megelőző időszak a mutánsok életében. Összesen 25 sztori kerül terítékre az első füzetben, ami 24 egy-egy oldalas – egész decemberen átívelő – minitörténetre, valamint egy hatoldalas, karácsony napján játszódó konklúzióra oszlik fel. A Merry X-Menben számos író és művész visszatér, akik valaha dolgoztak a történetben felbukkanó mutánsokkal, ezért a képregény minden egyes lapja sajátos lesz, különféle stílusú rajzokkal.

tumblr_pfj8zzwon21ujf2moo1_1280.jpg

Merry X-Men Holiday Special #1 Cover by David Nakayama

(forrás: CBR, Newsarama)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8014271865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.10.08. 10:01:03

Ha már a fumax így visszatért és ismét képregényeket ad ki igazán befejezhetné a sin cityt. Egy kötet hiányzik belőle csak.
süti beállítások módosítása