Lehullott a lepel a Sony Pictures képregényfilmes univerzumáról

2018. augusztus 10. - Marvel Magyarország

A stúdió továbbra is tele van tervekkel.

sony-venom-spider-girl.jpg

Úgy tűnik, hogy a Sonynál nagyon bíznak a Venom sikerében, a minap ugyanis újabb Marvel-karakterekre fókuszáló élőszereplős filmtervekről számoltak be a Varietynek. Sőt, úgy tűnik, hogy a stúdió már nevet is adott a saját univerzumának: Sony’s Universe of Marvel Characters, vagy röviden SUMC. Bár korábban voltak rossz pillanataik a Pókember-karakterekkel, a Columbia Pictures elnöke, Sanford Panitch azt nyilatkozta, hogy ezúttal igyekeznek nagyon hűek maradni a képregényekhez.

Az októberben érkező Venom után leghamarabb Morbius, az Élő Vámpír szólófilmje készülhet el, majd ezt követheti a Nightwatch és a nemrég bejelentett Kraven, a Vadász. Ugyanakkor a Sony nem csak Pókember-ellenségekkel és antihősökkel akarja benépesíteni ezt a kis "zsebuniverzumot". Peter Parkerrel együtt körülbelül 900 karaktert szereztek meg annak idején a Marveltől, köztük számos női szuperhőst, akiknek az aktuális trendeket meglovagolva nagy teret akarnak szentelni. "Pókember nagyon sok karakterhez kötődik. Vannak köztük gonosztevők, hősök és antihősök, illetve rengeteg női szereplő, akik közül sokan abszolút sokrétű és egyedi figurák." – mondta Panitch.

A korábban bejelentett Silver & Black, melyben Fekete Macska és Silver Sable osztozott volna a főszerepen, ebben a formában mégsem fog elkészülni. Helyette a Sony külön szólófilmeket szán a két hölgynek, és közülük valószínűleg Felicia Hardyval fogunk hamarabb találkozni. Panitch szerint Pókember egykori társa egyedül is képes lesz helytállni: "Hiszünk benne, hogy Fekete Macska a saját jogán is nagyon erős karakter, remek háttértörténettel, és gazdag képregényes kánonnal, amiből meríteni tudunk, ezért hát érdemes egy saját filmre." A korábban leszerződtetett Gina Prince-Bythewood valószínűleg távozik a rendezői székből, ugyanakkor producerként mindkét szólómoziban közreműködik majd, és a Sony a későbbiekben is szeretne vele együtt dolgozni más projekteken.

Fekete Macska és Silver Sable mellett további két női szuperhős is főszerepet kap. Silk szólókalandját már korábban bejelentette a stúdió, most viszont Jackpot önálló filmjét is hozzáadták a tervekhez. Utóbbi kettő beemelésével a Sony nem csupán a férfi-női arányon akar javítani, de a diverzitás más formáit is népszerűsíteni szeretnék. Míg ugyebár Silk egy koreai-amerikai félvér karakter, Jackpot, azaz Sara Ehret egy a negyvenes évei közepén járó hölgy, vagyis lényegesen idősebb, mint általában a képregény-médium hősnői. Panitch ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: "Úgy érezzük, hogy semmi értelme nincs annak, hogy ne vállaljuk fel a Marvel karakterek sokszínűségét."

Kiderült az is, hogy a korhatár-besorolásokkal kapcsolatban továbbra sincs teljes egyetértés a Sony berkein belül. A Venom még nem kapta meg a végleges karikát, de az előzetesek alapján nagy az esély az "R" jelzésre. Eközben a stúdiónál sokan abban hisznek, hogy inkább a PG-13 kategória határait kellene a lehető legjobban kitolni, máskülönben félő, hogy a Venomhoz hasonló sötét és erőszakos figurák sosem szerepelhetnek majd együtt az olyan családbarát karakterekkel, mint Pókember vagy akár a Bosszúállók.

A Variety cikkéből megtudtuk azt is, hogy a Sony Marvel-univerzuma strukturálisan eléggé különbözik a Disney modelljétől, ugyanis itt nincs egy Kevin Feige-hoz hasonló meghatalmazott személy, aki az egész univerzumépítést felügyelné. Habár van egy felülről kijelölt irány, de az egyes projektek inkább más-más producerek irányítása alatt különülnek el. Így például a Pókember: Idegenben és a Silk filmekért főként Amy Pascal, míg a Venomért és a Morbiusért Palak Patel felel, illetve Avi Arad és Matt Tolmach is menedzselnek pár projektet.

Hogy ezek a produkciók egy univerzumban játszódnak-e a Disney filmjeivel, továbbra is kérdéses, de úgy tűnik, hogy a válasz nem a Sonyn múlik. A stúdió teljesen nyitott az együttműködésre, továbbra is szívesen kölcsönadja a karaktereit, ahogyan az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború esetében, és örömmel látnának egy-két Bosszúállót a saját filmjeikben is. Az viszont biztos, hogy a decemberben érkező, Miles Morales történetére fókuszáló Pókember: Irány a Pókverzum másik világban játszódik majd, mint a Sony élőszereplős alkotásai.

(forrás: Variety)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8914173711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2018.08.11. 22:47:11

Én ezt a Silk filmet továbbra sem akarom elhinni. Silk karaktere jóval azután született, hogy a Marvel beszüntette a karakterek jogainak eladását. Kizártnak tartom, hogy a Sony rendelkezhessen felette.

David S. 2018.08.12. 03:11:21

@Giggsy: A szerződés, amit annak idején aláírtak valószínűleg minden olyan karakterre kiterjedt, ami Pókember-képregényben tűnik fel először.
süti beállítások módosítása