A Marvel feléleszti a What If képregényeket

2018. július 17. - Marvel Magyarország

Rögtön pár elborult ötlettel indítják a sort. 

marvel-what-if-index.jpg

A párhuzamos univerzumok koncepciója mindig is a szuperhősös képregények egyik központi elemének számított. "Ugyanaz az év, ugyanaz a Föld, csak más dimenzió" – a népszerű Sliders-sorozat intróját idézve. Mint ilyen, a Marvel előszeretettel nyúlt többször is a témához, és nem csak a nagyobb történetszálak (Újvilág, Marvel Zombik) kedvéért. A 70-es évektől kezdve sorra jelentettek meg egyfüzetes, önálló sztorikat a What if?, azaz a Mi lett volna ha... sorozat részeként, amelyek mindig egy adott kérdés köré húztak fel egy alternatív világot.

Mi lett volna, ha Pókember megmenti Gwen Stacyt? Mi lett volna, ha Amerika Kapitány nyeri meg a Polgárháborút?, Mi lett volna, ha Thor lett volna Galactus hírnöke? Csak pár cím a korábban publikált történetek hosszú listájáról, de a lehetőségek száma szinte végtelen. Idén pedig ezekhez hat új sorozat csatlakozik, mivel a Marvel egy néhány éves szünet után újjáéleszti a What If szériát.

A What if? Spider-Man lapjain megtudjuk, mi lett volna, ha Peter Parker helyett Flash Thompsont csípi meg a radioaktív pók. A What if? X-Men bemutatja, mi történne, ha az X-Men egy modern, digitalizált világban alakult volna meg. A What if? Punisher világában Pókember lesz a Megtorló, míg a What if? Ghost Riderben a Robbie Reyes-féle Szellemlovas ellátogat a mi világunkba. A What if? Thor lapjain megismerhetjük azt az alternatív szcenáriót, amikor Thort "adoptálják" az Odin seregei felett győzedelmeskedő jégóriások, míg végül a What if? Magik elmeséli, mi lett volna, ha Kolosszus mágikus erőket uraló húgának hatalma nem ismerne korlátokat, és ezáltal a világ leghatalmasabb varázslójává válna.

Mint ahogy láthatjuk, egy-két cím kifejezetten érdekes koncepciókat dob fel, úgyhogy mi alig győzzük kivárni a füzetek megjelenését, amire idén októberben kerül sor. Az első számok borítóit a következő galériában nézhetitek végig:

(forrás: ComicBook.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4214118407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.07.18. 09:08:34

volt pár jól sikerült történet, de a többség sajnso gyenge volt szerintem.
süti beállítások módosítása