Elemeztük A Hangya és a Darázs legújabb előzetesét

2018. május 05. - Marvel Magyarország

A Marvel Studios következő filmje kapcsán is bőven tudunk miről beszélni.

ant-man_and_the_wasp_textless_update.jpg

Mindössze egy hete debütált világszerte a mozikban a Marvel Filmes Univerzum első tíz évének konklúziójaként szolgáló Bosszúállók: Végtelen háború, ám még ez a mérföldkőnek számító esemény sem lassítja le egy cseppet sem a stúdiót. A produkció két nagy hiányzó karaktere Hangya és Darázs volt, akik mielőtt jövőre maguk is csatlakoznának a csapathoz egy közös zúzásra a negyedik Bosszúállókban, idén nyáron egy saját kalanddal fognak visszatérni. A folytatás teljes értékű előzetese az első részhez hasonlóan egy könnyedebb hangvételű akciófilmet ígér, ami persze szokás szerint tömve lesz érdekességekkel és képregényes kikacsintásokkal.

Ez alól már csak az új kedvcsináló sem kivétel, olvassátok hát el elemzésünket annak kapcsán, mi minden derült ki belőle!

antwaspt2-001.jpg

"Bárcsak én is bűnözőkkel harcolhatnék, mint te." A képregényekben Scott lánya, Cassie Lang szuperhősök árnyékában nő fel, aki apja révén annyira közel állt a Bosszúállókhoz, hogy még Vasembert is "Tony bácsinak" szólította. Miután Scott tragikusan életét vesztette a Disassembled (Káosz) című történetben, Cassie jelmezt húzott és maga is felcsapott igazságosztónak, majd hosszasan erősítette a Young Avengers csapatát. Egyáltalán nem kizárt, hogy Cassie-t látni fogjuk még akcióban a későbbiek folyamán, amit egy friss pletyka is erősen alátámasztani látszik... 

antwaspt2-021.jpg

Az előzetes gyakorlatilag megerősíti számunkra a nyilvánvalót, miszerint a film cselekménye az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően, de még a Végtelen háború előtt veszi fel a fonalat. A Sokovia-i Egyezmény értelmében Scott csak az aláírásával bújhat ismét a Hangya jelmezbe, de a Cassie-vel folytatott beszélgetése egyértelművé teszi, hogy ez nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik, még ha egy darabig valóban nem is szuperhősködött ("Szóval mióta vagy megint a Hangya?").

antwaspt2-009.jpg

Scott a nyitó képsorokban a Walton Goggins által alakított Sonny Burch karakterét, a Cross Vállalat piti bűnözőként leírt új fejét veszi üldözőbe, akinek elődjéhez hasonlóan gyanúsan Pym technológiájára fáj a foga (ezt feltételezhetjük abból, hogy mindkét ízelítőben látjuk nála a Pym által összezsugorított épületet, bizonyára tele lényeges információkkal).

antwaspt2-037.jpg

Egyértelműen Luis volt A Hangya egyik legnépszerűbb karaktere, ezt meglovagolva pedig úgy tűnik, a folytatásban is jelentős szerep vár rá. Az előzetes alapján jelenleg egy vállalat vezérigazgatója (feltehetően Scott is vele dolgozik), akihez hőseink a Szellem elleni harcban fordulnak segítségért. A szóban forgó vállalat korábbi forgatási képekből ítélve az X-Con nevet viseli, amely minden bizonnyal Nick Spencer Hangya történeteiből merítve a Scott által indított "Ant-Man Security Solutions" filmes verziója.

antwaspt2-041.jpg

Az első rész bevezette a kvantumvilág koncepcióját, egy olyan dimenziót, ahová csak szubatomira zsugorodva lehet belépni. Hank Pym felesége, Janet Van Dyne itt tűnt el évtizedekkel korábban, és Scott sikeres visszatérésével Pym számára felcsillant a remény, hogy Janet még életben lehet. Michael Douglas figurája a folytatásban minden erejével azon dolgozik, hogy felfedezze a kvantumvilágot, és erre a célra alkotta a kiragadott képkockán látható járművet is, ami - vélhetően szándékosan - erősen emlékeztet minket a klasszikus "Fantasztikus négyes" történetekben látott, Jack Kirby rajzolta gépekre, amikkel a csapat a Negatív Zónát kutatta.

antwaspt2-043.jpg

És akkor itt is van egy képsor magáról a kvantumvilágról, amint valaki Pym munkáját teszteli. A vizuális effektek nagyban különböznek az első részben látott megvalósítástól, bár ebben közrejátszhat, hogy míg Scott folyamatosan zsugorodott a 2015-ös film fináléjában, ezúttal már valószínűleg képesek lesznek stabilizálni a dolgot.

antwaspt2-054.jpg

Hangya és a Darázs egy Szellem nevű gonosztevővel kell szembenézzen a produkcióban, akit Hannah John-Kamen kelt életre. Luis rövid ismertetője szerint a nő Pym technológiájának birtokába jutott, és a kvantumvilág erejét felhasználva valamilyen úton-módon képes lett változtatni teste sűrűségét, így "átsétál falakon meg minden" (gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mint Víziót - ha kedve tartja, bármin keresztülmegy, míg harcok során kőkemény formát tud ölteni). A karakter maga mindenképp érdekesnek tűnik, már csak abban reménykedünk, hogy sikerül belőle emlékezetes gonoszt csinálni, Killmonger és Thanos után elvégre nem kicsit van magasan a léc...

antwaspt2-058.jpg

Mivel Scott már a kedvcsináló elején Óriásként tevékenykedik a városban, egyes teóriák szerint végül aláírja az egyezményt, és emiatt azt is kénytelen elárulni az amerikai kormánynak, hogy Hank Pym ruházta fel a Hangya technológiával - ez megmagyarázná, miért üldözi őket egy ekkora osztaggal az FBI, és hogy miért olyan kegyetlen Pym és Hope Scott-tal az eddigi anyagokon. Ez a jelenet bizonyára érdekesen fog alakulni, legalábbis nem lehet könnyű elkapni valakit, aki sokáig kulcstartónak használt egy tankot. 

antwaspt2-089.jpg

Ha az előzetest végigdobolja Cassie házi kedvenc hangyája, mi akkor is elsők közt váltunk jegyet a közelgő filmre - a Végtelen háború sötét és nyomasztó mivolta után tökéletes lesz A Hangya és a Darázs könnyed stílusával folytatni a Marvel Filmes Univerzumot. Ha jól megnézzük ezt a képet, a hangya ugyanazt a boka nyomkövetőt viseli az egyik lábán, amit Scott-ra szerelt rá a rendőrség az előző kedvcsinálóban - most már azt is tudjuk tehát, milyen leleményesen lép meg a házi őrizetből. 

antwaspt2-106.jpg

Ez a snitt már a végső montázsból van kiragadva, aminek valójában a folytatása az igazán érdekes (de arról lehetetlen feladatnak bizonyult éles képet készíteni). Egy pillanatra elcsíphetjük ugyanis az első rész flashback jelenetében látott vörös-fekete Darázs jelmezt (voltaképp a Hangya kosztüm, csak szárnyakkal) harc közben, amely arra enged következtetni, hogy ebben a jelenetben Pym és Janet egy múltbéli küldetésébe fogunk betekintést nyerni. Így azt sem mondhatjuk, hogy Michelle Pfeiffer eredeti Darazsa teljesen kimaradt volna az előzetesből, hiszen ez is több a semminél...

antwaspt2-121.jpg

A kedvcsináló azzal zár, ahogy Scott, Hope és Pym a Laurence Fishburne alakította Dr. Bill Fosterrel, vagyis a képregényes Góliáttal beszélget. Már a színészgárda bejelentésekor kiderült, hogy Foster Pym egy volt kollégájaként lesz bemutatva a Filmes Univerzumban, akit Hank a Pym részecskék titkával is megbízott a számunkra egyelőre nem teljesen ismert Góliát projekt fejlesztésekor. Néhány rajongó szerint ezek a kísérletek egézségügyi okokból szakadtak meg, mivelhogy a méretváltoztatás negatív hatással lehet az emberi szervezetre - erre kaptunk utalást nemcsak az első részben, de a Polgárháborúban is (elmondása szerint Scott elájult, amikor először akart Óriássá változni). Ha igaznak bizonyul, ez a tény érdekes szerepet játszhat a filmben és a potenciális folytatásokban, de persze az is lehet, hogy nem lesz hangsúlyos, és csupán segítségért mennek Fosterhez.

antwaspt2-127.jpg

Már most a produkció egyik legmenőbb jelenetének ígérkezik a fenti, amin Scott Óriássá alakulva egy komppal szemez a Golden Gate hídtól nem messze. Paul Rudd nevetése (ugyanazzal a gúnyos hanglejtéssel, mint amit a Polgárháborúban is hallhattunk tőle) csak még tökéletesebbé teszi ezt a pillanatot.

Mi ennyivel készültünk számotokra az idehaza július 26-án debütáló A Hangya és a Darázs első teljes értékű előzetese kapcsán, reméljük, hogy érdekesnek találtátok az összeállítást. Ti kiszúrtatok még valami érdekeset, amit mi kihagytunk a felsorolásból? Nézzétek meg még egyszer a videó magyar feliratos változatát, majd írjátok meg itt vagy a Facebook bejegyzés alatti kommentben, hogy mit vártok a folytatástól! 

(forrás: Screen Rant, ComicBookMovie.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7913885872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása