23 érdekesség, amit talán nem tudtál az Amerika Kapitány: A tél katonájáról

2018. március 13. - Marvel Magyarország

Minden, amit tudni érdemes a második Amerika Kapitány kulisszái mögül.

roadtoextra-9.jpg

Lassan, de biztosan haladunk előre az Út a Végtelen háborúig projektünk kiegészítéséül szolgáló érdekességeket tartalmazó cikksorozattal is, amelyben ezúttal a második Amerika Kapitány kaland kulisszái mögül hoztunk nektek pár, remélhetőleg többségében új információt.

1. Chris Evans és Scarlett Johansson rengeteg közös jelenetükhöz együtt írták meg a párbeszédeket.

2. Natasha nyakában látható néhány jelenetben egy nyílvesszőt ábrázoló nyaklánc, ezzel utalva a Sólyomszemmel való szoros kapcsolatára. Ez Scarlett Johansson ötlete volt.

3. Anthony Mackie-nek nagy álma vált valóra, hogy egy Marvel karaktert alakíthat. A színész számos elektronikus levelet írt a stúdiónak, akik többször is megígérték neki, hogy keresni fogják. Mackie e-mailjei végül felkeltették Kevin Feige producer figyelmét, aki Sam Wilson (Sólyom) szerepével kereste meg, és habozás nélkül elfogadta.

4. Nick Fury a film elején mesél egy történetet a liftkelező nagyapjáról. A karaktert alakító Samuel L. Jackson nagyapja szintén liftkezelő volt a való életben.

5. A forgatások során Sebastian Stan egész nap egy műanyag késsel járkált és a mozdulatait gyakorolta, hogy azok természetesnek hassanak a jeleneteiben.

6. Amerika Kapitány listája a pótolandó dolgokról különböző országokhoz igazodva változott. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: az amerikai verzióban szerepel Steve Jobs (Apple), thai ételek, Star Wars/Trek, Nirvana és Rocky, az egyesült királysági verzióban a Beatles, Sean Connery és a Sherlock, az ausztrál verzióban az AC/DC, a francia verzióban Az ötödik elem és így tovább.

7. A Bosszúállók egyik törölt jelenetében Steve megtudja, mi történt egykori kommandójával és Peggyvel. Helyette ebben a filmben kapunk egy hasonló jelenetet.

8. Natasha megemlít a filmben egy Department H nevű kanadai ügynökséget, amely a képregényekben nemcsak kísérletezett Rozsomákon, de az adamantium bevonatú csontozatáért is felelős. Továbbá ez a szervezet alkotta az Alpha Flight néven ismeretes kanadai szuperhős csapatot.

9. Sólyom repülő felszerelését a Stark Industries gyártotta, ugyanis a szemfüles rajongók kiszúrhatják rajta a cég logóját.

10. Robert Redford azért vállalta el Alexander Pierce szerepét, mert az unokái nagy rajongói a Marvel filmeknek.

11. Hogy felkészüljön a Tél Katonájának szerepére, Sebastian Stan öt hónapon át edzett és alapos történelmi kutatásokat végzett. Beleásta magát a hidegháborúba, dokumentumfilmeket nézett, valamint tanulmányozta a KGB-t és az agymosást.

12. Amikor a Helihordozók a célpontjaikat jelölik ki, az egyik monitoron látható az egykori Stark Torony modellje, immár a Bosszúállók logóval rajta. Ugyanazon a képen Tony Stark is szerepel a HYDRA célpontjaként.

13. Amikor először mutatják az új Helihordozókat a film elején, Fury elmondja a Kapitánynak, hogy Tony tett néhány javaslatot a propulziós rendszert illetően, miután közelebbről megvizsgálta. A Bosszúállókban Vasember próbálta újraindítani a korábbi Helihordozó sérült propellerét.

14. A forgatókönyv egy korai változata szerint Sólyomszem is szerepelt volna a filmben, de az írók vele együtt már túl soknak érezték a mozgatott karakterek számát. Helyette egy rövid jelenetben említették volna őt és jelenlegi tartózkodási helyét, amit bár leforgattak, végül nem került bele a végső verzióba.

steve_and_sam_tws.jpg

15. Amikor megkérdezték az írókat, hogy miért nem kért segítséget Amerika Kapitány és az Özvegy valamelyik Bosszúálló társuktól, frappáns választ adtak: A film cselekménye mindössze három napot ölel fel, ezalatt pedig nem volt lehetősége a karaktereknek kapcsolatba lépni egymással.

16. A jelenet, amiben Amerika Kapitány ejtőernyő nélkül ugrik ki a repülőből, egy utalás A különítmény (The Ultimates) képregény első számának hasonló pillanatára.

17. Jasper Sitwell megemlíti a HYDRA néhány fontos célpontját a tetőjelenet során - szerepel köztük Bruce Banner, Dr. Stephen Strange és "egy férfi Kairóban". Az utóbbi valószínűleg egy utalás lehet Marc Spector (Holdlovag) karakterére, akit egyelőre semmilyen formában nem vittek vászonra.

18. A filmben látható bevásárlóközpont valódi helyszíneként az Ohio-i Tower City Center szolgál. Ugyanezt használták a Bosszúállókban az operaháznak, ahol Loki látogatást tesz.

19. Anthony Mackie nem volt túlzottan elégedett a filmes jelmezével, szívesebben látta volna magán a képregényekből jellegzetes vörös spandexet. A tél katonája azonban az Ultimate univerzumbeli Sólyomból merített rengeteget, ahol a karakter a különleges egység katonája, a felszerelése pedig egy sokkalta sötétebb színű szerkó, védőszemüveg és persze az ikonikus szárnyak.

20. Anna Kendrick, Felicity Jones, Imogen Poots, Teresa Palmer, Alison Brie, Emilia Clarke, Mary Elizabeth Winstead, Elizabeth Olsen és Jessica Brown Findlay neve is felmerült Sharon Carter szerepére, amit végül Emily VanCamp kapott meg, míg Olsen Skarlát Boszorkányként tette tiszteletét a stáblistás jelenetben.

21. Nick Fury sírján a következő felirat olvasható a film végén: "Az igaz ember járta ösvény..." (Ezekiel 25:17) Ez Jules Winnifield, Samuel L. Jackson karakterének kedvenc idézete a Ponyvaragényben.

22. Joss Whedon rendezte a stáblistás jelenetet Strucker báróval, Higanyszállal és Skarlát Boszorkánnyal, felvezetve a Bosszúállók: Ultron korát.

23. Amikor Zola elemzi Steve és Natasha fájljait, kiderül, hogy utóbbi 1984-ben született - akkor, amikor a karaktert játszó Scarlett Johansson is.

Összeállította: Kovács Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6713735234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bob1899 2018.03.13. 21:02:52

Amikor az inda értesítési oldaláról próbálom megnyitni az új tartalmat a blogon, mindig azt írja h "sajnos nincs megjeleníthető tartalom..." De a fooldalrol megtalálom a cikket...
süti beállítások módosítása