Ezekért az újdonságokért érdemes kilátogatnod az Őszi Képregénybörzére

2017. október 14. - Marvel Magyarország

Újabb képregényajánlóval készültünk számotokra.

kraven-utolso-vadaszata-ajanlo.jpg

Vasárnap újfent megrendezésre kerül Budapesten az éves Őszi Képregénybörze, és emiatt úgy gondoltuk, hogy a nyári ajánlónkhoz hasonlóan ismét bemutatunk nektek pár olyan magyarul megjelent címet, amelynek szerintünk minden képregény rajongó gyűjteményében ott a helye, ráadásul holnap egyszerűbben hozzájuk jutni.

1.) CSODÁK KORA (írta: Kurt Busiek)

Ez a Marvel+ 2016-os első és második különszámában megjelent képregény több szempontból is kuriózumnak számít. Elsősorban azért, mert szakítva a hagyományokkal Kurt Busiek története ezúttal a kisember, egész pontosan egy újságíró szemén keresztül mutatja be a Marvel-hősök világát, méghozzá időrendben. Szemtanúi lehetünk, ahogy a XX. század elején megjelennek az olyan hősök, mint Namor vagy az első Fáklya (aki a Fantasztikus Négyes későbbi tagjával szemben egy android volt), majd a II. világháború idején Amerika Kapitány, még később pedig a Bosszú Angyalai és az X-Men.

Láthatjuk, ahogy a hétköznapi emberek az évtizedek során hol csodálattal és reménnyel, hol pedig félelemmel és gyűlölettel telve tekintenek a már-már félisteni lényeknek számító hősökre, gonosztevőkre. És bár egy ehhez hasonló történetet akár több tucatnyi füzetre is ki lehetne nyújtani, a Csodák kora tökéletesen működik a maga kicsivel több, mint 190 oldalas hosszával is.

Ez nagyban köszönhető Alex Rossnak, aki a jelenlegi generáció egyik legzseniálisabb képregény rajzolója, és azon kevesek egyike, akik a digitális technológia korában is hagyományos kézi festési technikákkal alkotják meg képeiket. Ross egyedi stílusú illusztrációi azok, amelyek egyfajta magasztosságot adnak a történetnek, a benne szereplő hősöknek, és ami miatt a Csodák kora kötelező vétel lehet azon képregény rajongók számára, akik a remek történetek mellett az igényes vizuális stílust is fontosnak tartják.

2.) A MEGTORLÓ - BALFÉKEK SZÖVETSÉGE (írta: Garth Ennis)

Az Észak-Írországban született Garth Ennis korunk egyik talán legzseniálisabb és egyben legvitatottabb képregényírója. Legismertebb műve a sokak által polgárpukkasztónak tartott Preacher, amely eredetileg a DC Vertigo-alsorozatában jelent meg, és amiből nemrég készült tévésorozat az AMC csatornán. Ugyanakkor neki és a szintén észak-ír származású John McCrea rajzolónak köszönhetjük a legjobb Megtorló történeteket is.

Mivel nemsokára kezd a Netflix Megtorló-sorozata, ezért időszerűnek gondoltuk, hogy ajánlónkban megemlítsünk legalább egy képregényt, mely a karaktert szerepelteti.

A történet szerint Fenegyerek, Pókember és Rozsomák összefognak, hogy megállítsák az egyre nagyobb hullahegyeket maga után hagyó Megtorló ámokfutását. Ugyanakkor, míg a triót köti a saját erkölcsi kódexe, és élve akarja elkapni Castle-t, ő eközben minden elképzelhető módszert bevet, hogy meglépjen. Már csak azért is, mert teljesen tudatában van annak, hogy szemtől szembe esélye sincs a három hős ellen. Ennis nem igazán szereti a hagyományos szuperhősöket, így a történet több helyen is erősen szatírába fordul át, megvillogtatva az író egyedi humorát. Ettől függetlenül a kötet még így is remekül illusztrálja, hogy rendkívüli tréningjének és felkészültségének köszönhetően Frank Castle szuperképességek nélkül is képes megállni a helyét a Marvel-képregények világában.

covers_97473.jpg

3.) A HIHETETLEN PÓKEMBER: KRAVEN UTOLSÓ VADÁSZATA (írta: J.M. DeMatteis)

Mindegyik szuperhősnek megvan a maga top tízes vagy ötös listája a legjobb történetek terén. Ez alól természetesen Pókember sem kivétel és a róla szóló listákon mindig előkelő helyen szokott szerepelni J.M. DeMatteis sztorija, a Kraven utolsó vadászata.

Történetünk elején az eddig jobbára "alsókategóriás" gonosztevőként ábrázolt Kraven a halálán van, ám addig nem hajlandó elhagyni az élők világát, míg le nem győzte Pókembert. Ezért még egyszer utoljára kieszel egy tervet, mellyel elbánhatna a Hálószövővel, és ezúttal valóban sikerrel is jár. Miután élve eltemeti hősünket, még át is veszi a helyét, megpróbálva bizonyítani azt, hogy minden tekintetben felette áll. DeMatteis sztorija alapjaiban forgatja ki a Pókember-mítoszt, és helyettesíti a karakter értékeit Kraven elborult ideológiájával. Ehhez a gyakran nyomasztó íráshoz remekül asszisztálnak Mike Zeck rajzai is. Végül Pókember természetesen visszatér, győzedelmeskedik ellenlábasa felett, addig viszont mind ő, mind az olvasó olyan utat járnak végig a történet során, amely rendhagyónak számít a képregények világában.

Összességében elmondható, hogy a Kraven utolsó vadászata tényleg az egyik legjobb Pókember-történetek egyike, sőt méltán emlegethető olyan legendás címekkel egy lapon, mint Allan Moore Wathcmenje, vagy a Gyilkos tréfa című Batman-sztori Frank Millertől. Ezt belátva a Kingpin kiadó rendhagyó módon, kétféle kiadásban is kiadta a Kraven utolsó vadászatát: a hagyományos puhakötéses füzet mellett megjelentetett belőle egy egyedi, keménykötéses verziót is.

Balogh Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5412975280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2017.10.14. 17:55:56

wow, érdekes ötlet, hogy nem a frisseket ajánljátok, hanem régi megjelenéseket.
süti beállítások módosítása