Ezekért az újdonságokért érdemes kilátogatnod a nyári Képregénybörzére

2017. július 15. - Marvel Magyarország

Igyekeztünk minél változatosabb olvasnivaló ajánlást összeszedni számotokra. 

spiderman-civilwar-wallpaper2.jpg

Július 16-án, vasárnap kerül megrendezésre Budapesten az éves Nyári Képregénybörze, és ennek apropóján úgy gondoltuk, képregényajánló rovatunkban ezúttal összegyűjtünk nektek öt magyarul megjelent címet, amely szerintünk méltó arra, hogy mind a kezdő, mind a sok éves olvasói múlttal rendelkező rajongó gyűjteményében ott legyen, ráadásul holnap egyszerűbben is hozzájuk lehet jutni.

1.) A KÜLÖNÍTMÉNY – TÖBB MINT EMBER (írta: Mark Millar)

A kétezres évek elején a Marvel kiadó úgy döntött, ideje modernizálni a karaktereit, hogy azok reflektáljanak a megalkotásuk óta eltelt változásokra. Azonban ahelyett, hogy eltörölték volna az eredeti, gyakran negyven-ötven éves történeteket, inkább kihasználva a párhuzamos világok koncepcióját, létrehoztak egy új világot, ahol ezek a modernizált karakterek létezhettek. Ez lett az 1610-es Föld, és az itt játszódó képregények egységesen megkapták az "Ultimate" (avagy magyarul Újvilág) alcímet.

Pókember, az X-Men és a Fantasztikus Négyes mellett természetesen a Bosszúállók (avagy képregényes fordításban a Bosszú Angyalai) sem kerülhették el az újragondolást. Az Újvilágban a Különítmény (angolul The Ultimates) nevet kapták, ez a kötet pedig első közös együttműködésüket mutatja be. Mivel a Marvel Filmes Univerzum elég sok mindent emelt át az Újvilág-képregényekből - többek között első felbukkanása után egyértelmű lesz például, hogy miért Samuel L. Jackson játssza Nick Fury-t -, így a Fumax Kiadó által publikált kötet tökéletes kezdés azon rajongóknak, akik eddig csak a mozivászonról ismerték hőseinket.

1_1.jpg

2.) ROZSOMÁK: ADÓSSÁG ÉS BECSÜLET (írta: Chris Claremont)

A következő, szintén a Fumax Kiadó által megjelentetett cím igazi retro-darab, de még így is kötelező minden Rozsomák-rajongónak. Az eredetileg 1982-ben kiadott történet ugyanis Logan első szóló kalandját mutatja be, ahol az X-Men alig kerül említésre, viszont cserébe betekintést nyerhetünk az adamantium csontozatú mutáns gondolataiba és belső lelki világába, miközben életének egy meghatározó, Japánban játszódó szakaszáról olvashatunk.

Akinek a helyszín miatt a második Wolverine-film ugrik be, az nem téved sokat, ugyanis a mozi elég sok mindent emelt át a lapokról. Ugyanakkor maradjunk annyiban, hogy a nagyszerű Frank Miller ("Sin City", "300") rajzai által életre kelt történet sokkal stílusosabb, és húsbavágóbb, mint a mozgóképes adaptáció.

2_1.jpg

3.) A HIHETETLEN PÓKEMBER: GWEN STACY HALÁLA (írta: Gerry Conway, Paul Jenkins, J. M. DeMatteis, Stan Lee, Tom DeFalco, Tony Isabella)

A következő cím egy kortalan klasszikus, mégpedig mindenki barátságos és közkedvelt Pókemberének talán legmeghatározóbb története, ami egyúttal a képregények úgynevezett ezüst korának végét is jelentette. Ugyanis Gwen haláláig sosem fordult elő, hogy egy hős elbukott volna ellenfelével szemben, sem az, hogy ne sikerült volna megmentenie a bajbajutott ártatlanokat. Pókember első nagy szerelme viszont hősünk minden próbálkozása ellenére meghalt, és ezzel egy korszak zárult le a képregény történelemben.

A Kingpin kiadó gondozásában megjelent kötet ugyanakkor nem áll meg ott, hogy csak Gwen Stacy halálát mesélje el. Mellé megkapjuk még a szerelmespár utolsó estéjét bemutató történetet, Mary Jane egy visszaemlékezését az esetről (amit nem más, mint maga Stan Lee jegyzett!), és végül egy "Mi lett volna, ha?" (What if?)-sztorit, ami arról szól be, mi történt volna, ha Pókember végül mégis megmenti a lányt. Ilyen alapos és egyedi válogatás, ha minden igaz, sehol máshol a világon nem jelent meg a történethez kapcsolódóan, és ez is mutatja a kiadó elhivatottságát és rajongását Pókember karaktere iránt.

3_1.jpg

4.) POLGÁRHÁBORÚ (írta: Mark Millar)

Az utóbbi évtizedben a Marvel-képregények történelmének talán legnagyobb eseménye a 2006-2007 között zajló Polgárháború, amely a saját minisorozata mellett az akkoriban futó összes füzetben meghatározó történet volt, és mai napig tartó következményekkel zárult le.

A hétrészes sztori korábban már egyszer kiadásra került két füzetben, azonban a rajongói kérésekre hallgatva a Kingpin kiadó idén újra megjelentette, ezúttal egy kötetben. Ha tetszett a film, akkor mindenképp olvassátok el, már csak azért is, mert egy sokkal nagyobb szabású, szerteágazóbb történet jelenik meg a lapokon, amely nem csak a Bosszúállók csapatán belül zajlik, hanem ténylegesen egy háborút mutat be a több száz tagot számláló szuperhős közösségben.

4_1.jpg

5.) FENEGYEREK (írta: Brian Michael Bendis)

Az utolsó címnél picit csalni fogok, ugyanis a Fenegyerek cím nem egy konkrét füzetet takar, hanem egy még jelenleg is kiadás alatt lévő sorozatot, amely a Marvel+ különszámaiként jelenik meg minden évben.

Matt Murdock karaktere ugyan nem a legismertebb szuperhősök egyike, és ellenfelei között sem szerepelnek az egész világot fenyegető gonosztevők, de ha valaki kicsit emberközelibb történetekre vágyik, akkor tökéletes választás lehet számára. Ráadásul a Kingpin a lehető legjobb ízlésről téve tanúbizonyságot, az utcai hős talán legjobb történetszálát választotta ki a sorozathoz. Brian Michael Bendis az általa megírt karakterhez hasonlóan ugyanis egy igazi fenegyerek, ha írásról van szó, és rajzolótársa, Alex Maleev sem szégyenkezhet mellette.

Ha tetszett a Netflix-sorozat, vagy esetleg szeretitek a kicsit krimisebb hangvételű bűnügyi történeteket, akkor mindenképp megéri elolvasnotok az éjszakai igazságosztóként tevékenykedő vak ügyvéd történeteit. Ráadásként a képregény remek bemelegítés lehet az augusztusban érkező Defenders-sorozat előtt, elvégre Fenegyerek leendő csapattársai is megfordulnak a lapokon, sőt, mellettük még egy ismerős hálószövő is beköszön pár oldal erejéig.

5_1.jpg

Írta: B. Dávid

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4112665563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása