Danny Elfman szerzi a Doctor Strange folytatásának zenéjét

2021. február 18. - Marvel Magyarország

Segítségül hívták a képregényadaptációk veteránját.

doctor-strange-original-main.jpg

A WandaVision kapcsán valószínűleg sokak várólistáján ugrott előrébb a Doctor Strange második része, ha  az a bizonyos multiverzum a címben önmagában nem lett volna elég kecsegtető. Nemrég pedig kiderült, hogy a képregényfilmes guru Sam Raimi rendező mellett a film zenéjéért egy szintén képregényfilmes guru komponista fog majd felelni.

Danny Elfman neve sok szuperhősrajongó számára lehet ismerős, hiszen olyan legendás filmek zenéjét szerezte már az évek során, mint például Tim Burton 1989-es Batmanje, de a Raimivel való munka sem ismeretlen számára, hiszen ő komponálta az első két Pókember-film dallamait, míg a Marvel Moziverzumban a Bosszúállók: Ultron kora zenéjével debütált.

Egy az Inverse számára adott interjúban Elfman megemlítette, hogy bár a tényleges felvétel csupán hónapok múlva veszi kezdetét, de már elkezdte a felkészülést a Doctor Strange in the Multiverse of Madness zeneszerzői munkálataira. Arról nem esett szó, hogy az első film dallamait komponáló Michael Giacchino miért nem tért vissza a zeneszerzői pozícióra, de nem elképzelhetetlen, hogy a folyamat ütközött volna a következő Pókember-filmével, ahol viszont immáron harmadszorra is az ő fanfárjai fognak felcsendülni.

Tekintve, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a negyedik fázis egyik központi eleme a multiverzum lesz, ezáltal nem is annyira meglepő a Marvel Studios részéről, hogy korábban nagy sikerű Marvel-produkciókon dolgozó alkotókat bíznak meg az újabb filmjeikkel, pláne, ha a Pókember 3-as híresztelésekből kiindulva az a terv, hogy ezeket a filmeket is belefűzzék a kontinuitásba.

Ami a Doctor Strange folytatását illeti, a címszereplőt alakító Benedict Cumberbatchen túl a Mordo bárót megformáló Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Rachel McAdams, sőt még Elizabeth Olsen, azaz Skarlát Boszorkány felbukkanására is számíthatunk a 2022. március 25-re halasztott blockbusterben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5816431772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása