Top 15 kedvenc szerelmespárunk a Marvel filmes és televíziós világában

2021. február 14. - Marvel Magyarország

Újabb romantikus összeállítással készültünk Valentin-napra.

top15_valentin_main.png

Tavaly nagy sikert aratott Valentin-napi toplistánk, melyben kedvenc Marvel-szerelmespárjainkat rangsoroltuk a képregények lapjairól. Ha esetleg lemaradtál volna róla, a cikket ide kattintva olvashatod el. Idén úgy döntöttünk, ugyanezt megtesszük az élőszereplős karakterekkel, összegyűjtve a számunkra legkedvesebb, legizgalmasabb vagy épp legszórakoztatóbb duókat mind a mozifilmekből, mind a televízió képernyőjéről. Mivel hatalmas volt a merítés, kimaradhatott pár méltán népszerű páros, ezeket ne habozzatok megírni kommentben a kedvenceitekkel együtt!

15. Lance Hunter és Seregély

1458733318-ustv-agents-of-shield-bobbi-and-hunter.jpg

Bizonyos értelemben csalódást keltő ez a párosítás, hiszen minden Marvel-rajongó tudja, hogy Bobbi Morse-nak Sólyomszem mellett lenne a helye. Mindazonáltal tekintve, hogy a brit aszfaltbetyár Lance Hunterrel alkotott kettősük A S.H.I.E.L.D. ügynökei korai szezonjainak egyik legszórakoztatóbb adaléka volt, még sincs okunk panaszra. Amikor marni kezdik egymást, ahhoz szinte popcorn dukál, de ha komolyra fordul a helyzet, gondolkodás nélkül tűzbe mennének a másikért. A duójuk olyan népszerűnek bizonyult, hogy az ABC egy külön spin-off sorozatot is szánt nekik, mely sajnos sosem valósult meg.

14. Légió és Sydney Barrett

8f4f8b8bf0706df037cc095886bf4973.jpg

Aki akár csak egyetlen képkockát is látott a Légióból, jól tudja, hogy ebben a szériában semmi sem mondható szokványosnak. Így a szerelmi szál sem, mely a címszereplő David Haller és a fizikai kontaktus hatására ideiglenesen egy másik testbe ugró Sydney Barrett között szövődött. Bár abból, hogy ők ketten egy elmegyógyintézetben ismerkedtek meg, már lehetett sejteni valamit. Mondani szokás, hogy bizonyos szerelmek túl erősen lángolnak, és erre a párosra ez határozottan igaz, hiszen pont olyan nagy vehemenciával képesek adni, mint amilyen fájdalmasan sebzik meg egymást.

13. Deadpool és Vanessa Carlysle

twgtdzej8max6uhtnx4z.jpg

Ez a páros már az ünnepi szex-montázs miatt helyet érdemel a listán. Habár Deadpoolnak ennél volt néhány érdekesebb kapcsolata a képregényekben, a Morena Baccarin által alakított Vanessa mondhatni a tökéletes álomnő a számára (és mivel róla van szó, ki tudja, lehet, hogy csak a fejében létezik a hölgy). Szexi, vagány, vicces, keni-vágja a popkulturális utalásokat és tiszta szívből szeret, függetlenül attól, hogy a partnere úgy néz ki, mint egy avokádó, akit… szóval értitek. 

12. Fenegyerek és Elektra

daredevil_elektra.png

Vannak azok a párok, akiknek nem kellene együtt maradniuk, mert a legrosszabbat hozzák ki egymásból, mégsem tudnak meglenni a másik nélkül. Matt Murdock és Elektra Natchios talán pont ezért alkottak olyan izgalmas elegyet. Habár a férfi időben behúzta a vészféket, hiába próbált meg egy számára sokkal egészségesebb kapcsolatba belevágni Karen Page-dzsel, amint a görög bérgyilkosnő ismét feltűnt a színen, hamar bebizonyosodott, hogy a köztük lévő kémia újra és újra képes elvenni az eszét. Sőt, a The Defenders fináléjában az is nyilvánvalóvá vált, hogy nincs olyan bűn, amit Fenegyerek ne tudna megbocsátani Elektrának, vagy ami miatt végleg lemondana kettőjükről.

11. Luke Cage és Jessica Jones

35b06c79-b214-48d9-affa-8e4a5fde1d70.jpg

Habár a netflixes Luke és Jessica egy párként sosem jutottak el arra a szintre, mint a képregényekben, kapcsolatuk nem kevésbé volt érdekfeszítő a televízió képernyőjén. Mondhatni tökéletesen kiegészítették egymást, épp csak nagyon rossz, tragédiával és hazugsággal kikövezett alapokra épült ez az ismertség, így annak jövője sem igazán lehetett. Pedig Krysten Ritter és Mike Colter között csak úgy izzott a levegő a Jessica Jones első évadában, és azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy mindkét karakter szólósorozata szempontjából végzetesen rossz döntés volt elválasztani őket. 

10. Nico Minoru és Karolina Dean

nico_karolina_01.jpg

A gimi íratlan szabályai alapján a magába forduló gót csajnak és a szó szerint ragyogó szőke bálkirálynőnek utálnia kéne egymást. De nem a Runawaysben! Itt ugyanis Nico és Karolina igazi álompárként érvényesültek, akik külön-külön is rendkívül nagy erőt birtokoltak, együtt viszont megállíthatatlanok voltak. A három évadot megélt sorozat történései számos próba elé állították a kapcsolatukat, mély nyomokat hagyva mindkettőjükben. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért a széria egyik legérdekesebb duóját alkották.      

9. Pókember és Michelle "MJ" Jones

spider-man_mj.png

Miután Hollywood éveken keresztül harminchoz közelítő arcokat akart ránk sózni a gimnazista Peter Parkerként, kész felüdülés volt egy valóban tininek kinéző párost üdvözölni a filmvásznon. Habár Tom Holland és Zendaya még így is kicsit túlkorosnak számítottak a szerepeikben, színészként tökéletesen eladták nekünk az ifjonti románcot, annak minden esetlenségével, bizonytalanságával és bájával együtt. Az elkövetkező fázisok során remélhetőleg alkalmunk lesz látni, ahogy a kettejük közti fellángolás komoly és érett párkapcsolattá fejlődik.

8. Vezér és Vanessa Marianna

wilson_vanessa.jpg

Bizony, még egy gonosztevőt és annak kedvesét is fel tudtuk helyezni a listánkra. Wilson Fisk és Vanessa Marianna kapcsolata több szempontból volt zseniális eleme a Daredevil-sorozatnak. A nő karakterén keresztül ismerhettük meg Fisk gyengéd oldalát, aki ez által olyan komplex antagonistává válhatott, amilyet a szuperhősös zsáneren belül ritkán van lehetőségünk látni. Persze Vanessa sem az a kifejezett ártatlan virágszál, hiszen Lady Macbeth módjára előszeretettel vetette el a pusztítás magvait, miközben a férfi fülébe sugdosott. Mi pedig imádtuk a mérgező kettősüket. 

7. Eclipse és Polaris

gifted2017_899.jpg

Ha szeretünk valakit, természetesen nem kell mindenben egyetértenünk vele, de van az a pont, ahol az ellentétes nézőpontok elkerülhetetlenül éket vernek két ember közé, különösen akkor, ha a saját fajuk jövőjével kapcsolatban ütköznek az ideológiáik. Az egyéni becsületkódexet követő Marcos Díaz és a radikális megoldásokat pártoló Lorna Dane sokáig képesek voltak halogatni ennek bekövetkeztét, végül mégis válaszúthoz érkeztek, ami mindkettejük szívét darabokra törte. Ettől függetlenül ugyanúgy szerették egymást, és ez csak még tragikusabbá tette az elválásukat. Ahogyan az is, hogy a döntéseikből kifolyólag a lányuk születésekor sem lehettek együtt.

6. Leo Fitz és Jemma Simmons

shield-fitzsimmons-banner.jpg

Fitz és Simmons már A S.H.I.E.L.D. ügynökei első epizódja óta oszlopos tagjai voltak a széria keménymagjának, és nincs olyan, aki náluk nagyobb utat tett volna meg a hét évad alatt. Eleinte a klasszikus hóbortos tudós/tech-guru szerepeket töltötték be, majd egyre komplexebb és érdekesebb karakterekké fejlődtek, akárcsak a kapcsolatuk. Az évek során bebizonyosodott, hogy legyen az akár tér vagy idő, semmi sincs, ami ezt a két embert elválaszthatná egymástól. A széria rajongói végigkövethették, ahogyan megannyi megpróbáltatás közepette barátokból szerelmesekké, majd a másikért bármit feláldozni hajlandó igazi társakká váltak.

5. Amerika Kapitány és Peggy Carter

peggysteve1.png

Steve Rogers igazi régi vágású úriember. Kalandok helyett olyasvalakit keres, akivel az egész hátralévő életét leélheti jóban és rosszban. Ezzel a mentalitással kissé hátrányba került a XXI. században, nem csoda hát, hogy a számára ideális partnerért egészen a negyvenes évekig kellett visszautaznia. Ő és Peggy rendkívül sokban hasonlítanak, hiszen mindketten olyan utat választottak maguknak, amelyen szinte esélyük sem volt érvényesülni. Kitartó munkával és bátorsággal mégis megmutatták a világnak, kik ők valójában. Ezért is volt olyan tragikus az elválásuk és ezért érezhettünk valódi katarzist, amikor a Bosszúállók: Végjáték epilógusában tanúi lehettünk annak a hetven éve beígért táncnak.

4. Pókember és Gwen Stacy

emma-stone-andrew-garfield-amazing-spider-man.jpg

Andrew Garfield és Emma Stone egész egyszerűen tökéletes álompárt alkotnak. Olyannyira, hogy A csodálatos Pókember forgatása után még a való életben is összebútoroztak. Mivel az otthonról hozott természetes összhangjuk maximálisan érvényesült a kamerák előtt, Marc Webbnek gyakorlatilag rendeznie sem kellett a közös jeleneteiket. Habár a nevükkel fémjelzett Pókember-filmek sok szempontból voltak csalódást keltők, Peter és Gwen kettősébe azt hiszem, minden néző bele tudott szeretni, utóbbi végzetes zuhanása során pedig valamennyiünk szíve megszakadt egy kicsit.

3. Vasember és Pepper Potts

iron-man-2-pepper-potts-birthday-party-scene-2.jpg

Tony Stark igazán nagy étvágyú férfi volt, és sokáig elképzelhetetlennek tűnt, hogy valaha meg fog állapodni. Lehet, hogy ez nem is következett volna be a megfelelő partner, azaz Pepper Potts hiányában, aki gyakorlatias hozzáállásával és végtelen türelmével tökéletesen ellensúlyozta Stark egóját és kiszámíthatatlan természetét. Potts mellett Tony önmaga legjobb verziójává válhatott, felelősségteljes, önzetlen vezetővé, később pedig gondos férjjé és szerető apává. Mondani szokás, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő, és az ő kettősük erre nem is lehetne jobb példa.

2. Vízió és Skarlát Boszorkány

marvel-wandavision-paul-bettany-elizabeth-olsen-disney-plus.jpg

Bizonyos szerelmek képesek legyőzni a halált. Wanda Maximoff legalábbis biztosan így gondolja, még ha erről Vízió véleményét nem is kérte ki. Az ő kettősüket sokféle jelzővel lehetne illetni, de a hagyományos biztosan nem lenne köztük. A mágikus erejű Wanda és a részben az Ultron személyiségéből megalkotott, szintezoid Vízió már eleve nem szokványos párt alkotnak. Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy a férfi halála után a gyásszal megbirkózni képtelen Skarlát Boszorkány egy mesterséges álomvilágba fészkelte be magát szerelme feltámasztott holttestével, hogy ott tökéletes sitcom-házaspárként élhessenek, ennél jóval meredekebb kifejezéseket is használhatnánk rájuk.

1. Farkas és Jean Grey

f3f2a554fe9993ea7cbdee52c542de1f.jpg

Bár technikailag ők ketten sosem jöttek össze, ha azt vesszük, kik között  szikrázott legjobban a levegő, akkor Hugh Jackman és Famke Janssen magasan vernek mindenkit ezen a listán. Míg a képregények lapjain Jean számára Logan mindig is inkább rossz döntésnek, alkalmi figyelemterelésnek tűnt, addig a nagyvásznon valódi jövőjük lehetett volna, ha a sors nem szól közbe olyan kegyetlenül. Az eredeti X-Men-trilógia sokat köszönhet a kettősüknek, nekik hála számos hibája ellenére még az X-Men: Az ellenállás vége is nézhető film tudott maradni.  

Összeállította: Szatyina Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7116424980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.02.15. 10:52:43

jessica és luke cage, és fisk és vanessa tényleg.
de a többi?
hát...

Panelmedve 2021.02.17. 10:45:19

Természetesen Steve Rogers és Peggy Carter páros az igazi. Második Wade Wilson (Deadpool) és Vaness Carlysle kapcsolata. Végül bronzérmes Matt Murdock és Elektra Natchios (de csak és kizárólag a Ben Affleck - Jennifer Garner "leosztásban2.)

Amúgy jó a poszt, köszi! :)
süti beállítások módosítása