Kiderült, milyen hosszú évadokra számíthatunk a soron következő Marvel-sorozatoktól

2021. január 14. - Marvel Magyarország

Kevin Feige leleplezte a jövőbeli formátumokat.

disney-marvel-tv-shows.jpg

A WandaVízió pénteki indulásával a nagyköltségvetésű Marvel-filmek végre beköltöznek a nappalinkba sorozat formában, azonban a felépítésükről ezidáig nem sok hivatalos információnk volt. Manapság a legtöbb sorozat (a néhai Marvel Television produkciói is) közel egy óra hosszúságú epizódokkal operál, és általában minimum tíz részt tartalmaz egy évad. Azonban a Disney+ már a The Mandaloriannel is megmutatta, hogy ők nem feltétlenül ragaszkodnak a bevett formátumhoz, a Marvel pedig nemrég megerősítette, hogy a WandaVízió 9 epizódból épül fel, és összesen 6 óra hosszúságú lesz az évad, tehát átlag fél órás játékidő jellemzi majd. Kevin Feige most kicsit tovább árnyalta a képet.

„Nos, mi egy kicsit másként közelítjük meg a témát” – nyilatkozta a producer a Collidernek adott interjújában. „A mi felépítésünkben egy sorozat vagy 6 darab 1 óra [valójában 40–50 perc] hosszúságú epizódból, vagy pedig 9-10 darab 30 perces részből áll. Szóval már a WandaVízió fejlesztésének is így álltunk neki, fél órás részekkel, viszont mivel ezek streamingre készülnek, a Disney+-ra, ezért a szabályok néha picit elmosódnak. Egy adott rész lehet 23 perces is akár, mások lehetnek jóval hosszabbak ennél. De Amazon sorozata például 10 darab 30 perces epizóddal készül. A Lokihoz és a Sólyom és a Tél Katonájához pedig 6 darab 40-50 perces részből álló évadokat fejlesztünk.”

Feige nemrégiben azt is nyilatkozta, hogy az Amazon egy bírósági komédia lesz, szóval nem meglepő a rövidebb epizódhossz. A Lokitól és a Sólyom és a Tél Katonájától pedig egy fokkal komolyabb hangnemet várhatunk majd, szóval passzol a hosszabb, 6x40–50 perces játékidő. Mindemellett a Marvel-vezér azt is megerősítette, hogy a szintén fejlesztés alatt álló Holdlovag-sorozattal is a 6x40-50 perces formátumot célozzák meg. A Sólyomszemről, a Ms. Marvelről és a What If…?-ről egyelőre nem volt külön szó, de a fentieket figyelembe véve már kezd körvonalazódni, hogy a The Mandalorian formátumát követve a Marvelnél sem ragaszkodnak szigorúan a számokhoz.

Mint azt mi is hírül adtuk korábban, néhány amerikai újságíró már megnézhette a január 15-én induló WandaVízió első három részét, és a kezdeti reakciókban szinte mindenki pozitívan nyilatkozott róla, úgyhogy izgalmas startra számíthatunk a Marvel televíziós törekvéseitől.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4316387258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása