Megérkeztek az első reakciók a WandaVízióra!

2021. január 09. - Marvel Magyarország

Néhányan már belenézhettek a sorozatba, és el is mondták a véleményüket.

wandavision-poszter-main.jpg

Néhány amerikai újságíró már megnézhette a január 15-én induló WandaVízió első három részét. Mivel szigorú embargo kötelezi őket arra, hogy a jövő hétig nem jelentethetnek meg hosszabb lélegzetvételű kritikát, egyelőre csak visszafogottan alkottak véleményt a látottakról, de az alapján a Marvel Studios ebben a médiumban sem okozott csalódást.

A reakciókban többen dicsérik a stúdió kockázatvállalását és merészségét, amiért bevállalta ezt a szokatlan koncepciót, valamint a színészi alakításokat, főként természetesen a két címszereplő esetében. A Marvel Moziverzum rajongói elégedettek lehetnek, bár arra érdemes számítani, hogy kezdetben nem lesznek a filmekhez mérhető nagyszabású összecsapások, ez viszont már az előzeteseket látva sem meglepő. Konkrétumok nem nagyon hangzanak el, de szinte mindenki pozitívan nyilatkozik róla, úgyhogy izgalmas startra számíthatunk a Marvel televíziós törekvéseitől.

Íme, néhány véleményező tweet:

"Láthattam az első három epizódot, és imádom, mekkora irányt váltott a Marvel Studios ezzel a sorozattal. Az MCU hatalmas sikerének titka Kevin Feige csodálatos vezetősége és hogy hajlandó olyan szintű kockázatvállalásra, mint amit most megtapasztalhattok majd. Az első három epizódot látva csupán találgatni tudok, mi is történik pontosan, de izgatottan várom, hogy merre indul tovább a széria."

"Tudtuk, hogy a WandaVízió sokkal másképp fogja bemutatni a Marvel Moziverzumot, és az nem is kifejezés! A sorozat sitcom jellege hihetetlenül feszültté és megragadóvá tesz valamennyi szituációt, miközben humor, dráma és feszültség keveredik a félórás epizódokban. Úgy gondolom, jó döntés egyszerre kiadni az első két részt, mivel valóban megalapozzák a későbbieket. A Marvel-rajongóknak sokat kellett várnia, de a türelmük kifizetődő lesz."

"Megnéztem három részt a WandaVízióból, és borzasztóan élveztem. Merőben eltér mindattól, amit eddig láthattunk a Marvel stúdiótól – könnyed, vicces és végtelenül kitart a retro sitcomos inspirációi mellett, miközben gondosan adagolja a misztériumot és az intrikákat, hogy fenntartsa a kíváncsiságot. Ha valaki az MCU-ra jellemző epikus akciójelenetekre számít, még most igazítson az elvárásain, legalábbis az elején. Ennek a formátumnak viszont épp az a szépsége, hogy teret enged a karakterek számára és lubickolhat önnön furcsaságában anélkül, hogy már ott van a küszöbön a következő sorsfordító összecsapás."

"Láthattam az első három részt, és totál rákattantam. Ha attól tartasz, hogy az összes szuperhőstörténet ugyanolyan, itt az ékes példa az ellenkezőjére. A teljes szereplőgárda nagyszerű és elkötelezett a stilizáltabb megvalósítás mellett, de Elizabeth Olsen alakítása különösen kiemelkedő. Tipikusan az a helyzet áll fenn, amikor megszórnák Emmy-jelölésekkel, ha a díjátadók nem bánnának olyan mostohán a műfajjal. Fura visszatérés ez a Marvel Moziverzumba (emlékeztetőképp: EREDETILEG a negyedik fázis negyedik projektje lett volna), és szükség lesz némi eligazításra, ha valaki egy hagyományos szuperhőssztorira számít. Ugyanakkor azt gondolom, egyre és egyre jobban megragadja majd az embereket, amint elfogadják olyannak, amilyen."

"A WandaVízió az egyik legőrültebb és legötletesebb dolog, amit a Marvel valaha készített. A sitcom vonal pazar, de a mögötte meghúzódó rejtély lesz az, amiről mindenki beszélni fog. Elizabeth Olsen csodálatos, Matt Shakman rendező pedig alaposan feltette magát a térképre. Paul Bettany is szenzációs, de ez Wanda Maximoff sorozata, nem pedig Vízióé. Nem tudom eléggé dicsérni Olsent, elképesztő tehetség. Az első epizód magával ragad, a másodikat és a harmadikat követően pedig millió kérdésed lesz. Kötelező látni!"

"Elizabeth Olsen és Paul Bettany között továbbra is briliánsan működik a kémia, élvezet nézni őket. Bettany különösen élvezi, és ez megmutatkozik az alakításában is. A széria eddig tele van szívvel, humorral, rejtéllyel, valamint Wanda és a Vízió közti sötétséggel."

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1516378792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása