Kiderült, hogy a Fox egy X-Men kontra Fantasztikus Négyes filmen is dolgozott korábban

2021. január 04. - Marvel Magyarország

A stúdió már a Polgárháború megjelenése előtt nagyszabású terveket dédelgetett.

xmen-1609772329776-441.jpg

A Fox égisze alatti X-Men-franchise Az új mutánsokkal leköszönt, most azonban felbukkant egy hír, miszerint a 2010-es évek elején a stúdió elgondolkodott egy, a mutánsok csapatát és a Fantasztikus Négyest egymásnak eresztő filmen is.

A hírek szerint egy Polgárháborúra hajazó történetről lett volna szó, amiben a konfliktust Fáklya váltja ki azzal, hogy a Molekulaember üldözése közben véletlenül lyukat robbant Manhattenbe. Ezután lépett volna életbe a szuperhősöket nyilvántartó regisztrációs paktum (Superhuman Registration Act), ami értelemszerűen megosztotta a jelmezes igazságosztókat. Az összecsapás Mr. Fantastic és Rozsomák küzdelmében csúcsosodott volna ki, aminek végén Reed Richards molekula vastagságúra nyújtotta volna ki a kezeit, majd azokat kvázi ollóként használva vágta volna le a mutáns karjait.

Természetesen ez a film is békekötéssel ért volna véget, a stáblista utáni jelenetben azonban elkezdtek volna felvezetni egy skrull inváziót (akik végül a Marvel Kapitányban bukkantak fel, és hamarosan nagyobb szerepet is kapnak a Marvel Moziverzumban). A slusszpoén az, hogy a tervek szerint Daredevil és Deadpool is felbukkant volna a történetben. Ez utóbbit a filmhez rendelt írópáros egyik tagja, Zack Stentz 2019-ben már megerősítette Kevin James Fatman on Batman című műsorában:

„Amikor a Foxnál dolgoztunk az X-Men: Az elsők forgatókönyvén, Ashley Edward Miller és én írtunk egy titkos filmet is. Nem árulhatom el a sztoriját, de annyit igen, hogy felhasználtuk volna az összes Marvel-karaktert, akik a Foxnál voltak akkoriban, 2011-ben" – mondta Stentz. "Benne volt az X-Men csapat, benne volt a Fantasztikus Négyes. Benne volt Daredevil. Benne volt Deadpool. Daredevil akkor még a Fox tulajdonában volt."

A stúdió emellett A Bourne-csapda és A Bourne-ultimátum rendezőjével, Paul Greengrass-szel is leült tárgyalni. A rendező a Happy Sad Confused podcast vendégeként így fogalmazott: „Beszéltek erről nekem. Nem mondanám, hogy hozzá voltam rendelve a projekthez. Beszéltünk róla, elgondolkodtam rajta, de végül… nem történt semmi.” Greengrass elmondása szerint ez részben az ő hibája is, mert nem érezte úgy, hogy alkalmas lenne egy ekkora volumenű produkció elkészítésére.

Mint azt azóta tudjuk, a filmterv végül nem valósult meg, főként az előbb említett X-Men előzmény sikere miatt. A Fox úgy látta, azzal a vonallal kifizetődőbb foglalkozni, így a nagy összecsapás helyett inkább Az eljövendő múlt napjaira koncentráltak, ami utólag nagyszerű döntésnek bizonyult.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7616371184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása